En riktig amerikansk äppelpaj

En riktig amerikansk äppelpaj på amerikanarnas vis, dvs en amerikansk äppelpaj med lock över äppelpajen. Ingredienser, pajdeg (8 portioner) 5 dl vetemjöl 200 g smör ½ dl kallt vatten 1 ägg Ingredienser, pajfyllning 6-8 äpplen* 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker rivet skal av ½ citron 1 ½ tsk malen kanel 2 krm malda […]

Inlägget En riktig amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Rabarberpaj med havregryn
Knäckig rabarberpaj med havregryn! Ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig rabarberpaj med havregryn. Det tar endast 20 minuter att tillaga rabarberpajen! Ingredienser 4-5 rabarber stjälkar (stora) 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde 1/2 dl sirap 1/2 tsk bakpulver Beredning – gör […]
Amerikansk rabarberkaka

Nyp ihop smör, mjöl och vatten till deg.
Lägg i plastpåse i kylen medan du skalar och rabarberskivorr rabarberna fint.
Blanda socker + alla kryddorna i en skål. Dela degen och kavla ut ena halvan.
Klä en pajform med den och nagga botten.
Strö lite sockerblandning på botten, lägg i rabarberna och strö på resten av sockret.
Kavla ut den andra deghalvan till lock och lägg över pajen och tryck ihop runt kanten.
Snitta några lufthål i locket och pensla det med uppvispat ägg. Strö på lite socker om du vill.
Grädda pajen i 225 grader mitt i ugnen ca 30 min. eller tills den har fin färg.
Ät ljummen med vispad vaniljsås eller med vaniljglass.

En mustig, kryddoftande paj
200 g smör
5 dl vetemjöl
ca. ½ dl kallt vatten

Fyllning:
4-7 något syrliga rabarber, beroende på storlek
1 ½ dl strösocker
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1 tsk kanel
½ tsk malen muskot
1 krm malda nejlikor
1 uppvispat ägg till pensling

Originally posted 2009-09-17 01:52:59. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Amerikansk rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en lättlagad rabarberpaj med smak av både havre och kanel – en härligt krispig rabarberpaj.

( 4 portioner)

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås

Pajdeg

1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i skivor.
  • Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Serveringsförslag

Servera med lättvispad vaniljsås.

Originally posted 2013-05-25 23:26:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Fias amerikanska äppelpaj

Amerikansk äppelpaj – Fias amerikanska äppelpaj med lock Fias amerikanska äppelpaj med lock är en äppelpaj som passar riktiga oss alla gottegrisar. En amerikansk rackare till äppelpaj som är söt och knäckig i smaken. Alla älskar amerikanska äppelpaj men det är inte så enkelt att få äppelpajen att bli både god och knäckig i smaken såsom … Continue reading Fias amerikanska äppelpaj

Inlägget Fias amerikanska äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Amerikansk äppelkaka

Nyp ihop smör, mjöl och vatten till deg. Lägg i plastpåse i kylen medan du skalar och klyftar äpplena fint. Blanda socker + alla kryddorna i en skål. Dela degen och kavla ut ena halvan. Klä en pajform med den och nagga botten. Strö lite sockerblandning på botten, lägg i äpplena och strö på resten … Continue reading Amerikansk äppelkaka

Inlägget Amerikansk äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

Knäckig äppelpaj med havregryn

Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Ingredienser 6-8 äpplen 150 g smör 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl … Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn

Inlägget Knäckig äppelpaj med havregryn dök först upp på Äppelpaj.se.

Kryddig äppelpaj

Kryddig äppelpaj recept För ett tag sen blev Malin Hellberg tillfrågad att testbaka en paj från Arla. Hon valde att göra kryddig äppelpaj med egna äpplen från äppelträdet i trädgården. Hon insåg mitt uppe i allt att hon inte hade några hasselnötter hemma, utan i stället tog hon hälften solroskärnor och hälften hackade mandlar. Blev … Continue reading Kryddig äppelpaj

Inlägget Kryddig äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Anitas rörda äppelkaka

Äppelkaka i långpanna! Anitas rörda äppelkaka  – en riktigt god äppelkaka i långpanna! Portioner: 6-8 Tillagningstid: 90 minuter INGREDIENSER 100 g margarin 2 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 1 ägg 1½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver FYLLNING: 2-3 äpplen, i klyftor 1 tsk kanel 3 tsk socker   Gör så här Rör … Continue reading Anitas rörda äppelkaka

Inlägget Anitas rörda äppelkaka dök först upp på Äppelpaj.se.

En riktig amerikansk äppelpaj

En riktig amerikansk äppelpaj på amerikanarnas vis, dvs en amerikansk äppelpaj med lock över äppelpajen. Ingredienser, pajdeg (8 portioner) 5 dl vetemjöl 200 g smör ½ dl kallt vatten 1 ägg Ingredienser, pajfyllning 6-8 äpplen* 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker rivet skal av ½ citron 1 ½ tsk malen kanel 2 krm malda … Continue reading En riktig amerikansk äppelpaj

Inlägget En riktig amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.