Förgyll helgpizzan
Idag får du ett riktigt gott tips på hur du förhöjer smaken rejält på din pizza.
Vill du göra min goda halloumipizza så hittar du det receptet här.
Trevlig helg, ta hand om dig och njut av vårens grönska.
Fler gröna godsaker hittar du i nya kokboken Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv, i länken endast 170 kr på Bokus.
Örtmarinerade kastanjechampinjoner
6 st kastanjechampnjoner
1 dl kallpressad olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
2-3 kvistar färsk timjan, oregano eller dragon
Salt och peppar
Ansa och skär champinjonerna i jämna skivor, det går förstås bra med annan svamp också.
Förväll svampen i lite saltat vatten under lock ett par minuter, blanda under tiden ihop marinaden.
Rör ihop ingredienserna i en bunke. Plocka örtbladen från kvistarna och lägg i dem hela.
Ta upp svampen med en hålslev och lägg ner dem varma i marinaden.
Fyll på med mer olivolja om det inte täcker.
Förvara svampen i kylen, den håller sig i flera månader om den hela tiden är täckt med oljan.
Här nedan ser du en annan variant på marinerad svamp från min kokbok, jag tog bilden i skogen strax utanför där jag bor i Östersund förra sommaren.