Favoritsoppa
Broccolisoppa hör till favoriterna hos många, det märks inte minst på alla sökningar från Google.
Här har jag förstärkt soppan med en rejäl portion räkor och kräftstjärtar, så proteininnehållet blir högre.
Skaldjur kunde vi äta lite oftare, de är ju så goda och dessutom mycket rika på mineraler.
Fler sopprecept och annan husmanskost, tillbehör, såser, matbröd, desserter och annat gott hittar du i mina kokböcker.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Broccolisoppa med skaldjur 2 port
250 g broccoli
1 liten gul lök
25 g smör
3 dl grädde eller kokosgrädde
1 dl kycklingbuljong
½ dl riven, lagrad ost
Salt och peppar
Till servering:
1 dl skalade räkor
1 dl kräftstjärtar
1-2 mjukkokta ägg
Skär broccolin i mindre bitar, ta även med stjälken, finhacka löken,.
Bryn smöret lätt, lägg i grönsakerna och låt fräsa några minuter utan att få färg.
Krydda lätt med salt, peppar och strö buljongen över.
Häll på mjölk och grädde, ge soppan ett uppkok under omrörning, låt sjuda på svag värme i 30 minuter.
Pressa eller mixa broccolin och rör sen ner ost, räkor och kräftstjärtar.
Låt soppan bara bli varm, annars blir skaldjuren lätt sega.
Servera soppan med en kokt ägghalva och färska örter.
Jag ringlade lite kallpressad olivolja med citron över, det blev riktigt gott.