Vild och vacker sommarsallad
Sallad med svartvinbärsblad

Fräsch vitkålssallad

Idag bjuder jag på en riktigt härlig sallad, den passar extra bra nu i försommarvärmen.

Se den som inspiration, jag skriver inte ut precisa mått utan här kan du blanda vilt med de örter och gröna blad du har hemma eller ätliga som du hittar i skogen.

Somrig sallad med örter och citron

Hackad vitkål eller spetskål

Nyplockade örter, jag tog oregano, timjan och persilja

Späda svartvinbärsblad

Späda maskrosblad

Grovhackade cashewnötter eller pumpafrön

Saft och skal från ekologisk citron

Mild, kallpressad olivolja

Flingsalt

Hacka örter, vinbärsblad och maskrosblad grovt och blanda med vitkålen.

Tvätta och riv citronskalet och pressa saften över salladen.

Ringla över olivoljan och vänd ner nötter/frön.

Lägg upp i en skål, strö det rivna citronskalet och lite flingsalt över salladen.

Sommarsallad

Här hittar du mina somrigaste kokböcker om du vill ha fler njutbara tips på allt det underbara gröna som börjat frodas.

De övriga böckerna och min matfilosofi kan du läsa mer om i det här inlägget.

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Vårprimörsallad från skogen ur Gröna, sköna tillbehör
Snabbfixad laxsallad med sting

Laxsallad

Smakrik sallad

Här får du ett snabbt och gott salladstips om du har rester av midsommarlaxen, perfekt mat att ta till en varm dag för att avnjutas på en picknick.

Den har blivit en favorit hemma hos mig, smakerna är kanske lite annorlunda ihop men väldigt goda.

Mandelsmör köper jag i hälsokostbutik, vill du göra eget så hittar du ett riktigt bra recept på mandelsmör på Paleoskafferiet.

Laxsallad 2 port

6 skivor gravad eller rökt lax

½ dl mandelsmör

½ dl gari, inlagd ingefära för sushi

100 g sköljd rucola

2 msk pumpafrön

1 msk avokadoolja eller olivolja med citron

Några kvistar citronmeliss och bladpersilja

Lite flingsalt att strö över

Lägg rucolan i en skål. Fördela laxskivorna och ingefäran över salladen.

Klicka på mandelsmöret och strö över pumpafröna.

Garnera med citronmeliss och bladpersilja.

Ringla citronolja över salladen och strö över flingsaltet.

Ät, njut och må gott!

P.S Fler lättlagade tips på somrig mat finns i mina kokböcker ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv” och ”Birgitta Höglunds bästa grilltips”.

Laxsallad med mandelsmör och ingfära