Chiapudding med julsmak
Det tog ett antal år innan jag förstod mig på det här med chiapudding, något som varit väldigt populärt i de lågkolhydratkretsar jag befunnit mig i de senaste 15 åren.
Jag har förstås provsmakat flera olika varianter av den populära puddingen sen den dök upp överallt, men jag blev aldrig så förtjust i den.
Oftast serveras de tyvärr alldeles för smaklösa och då blir det helt enkelt inte gott, tycker jag och mina smaklökar.
Men i den här tappningen blev det en riktig fullträff, jag hade hittat på en chiapudding full av goda smaker.
Lyxig chiapudding ca 2-4 port
4 dl kokosgrädde eller vanlig grädde
½ dl chiafrön
1 tsk kanel
½ pkt saffran
Lite smulat flingsalt
Blanda alla ingredienser i en matberedare eller mixa med stavmixer.
Fördela smeten i två glas om du vill ha puddingen som frukost eller i flera mindre glas till en julig brunchbuffé.
Vill du ha en ännu mer näringsrik chiapudding så byt ut 1 dl av grädden mot 1 dl naturell kombucha.
Kyl över natten och servera med lingon eller andra bär.
Chiapudding med saffran är så gott så den fick vara med i kokboken i länkarna här nedanför.
Den inbundna utgåvan är snart slutsåld, så passa på att beställa nu om du vill ge bort den till någon i julklapp eller ge den till dig själv.
Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)