Husmanskost på nytt sätt
Pannbiff med lök räknas som en av favoriterna bland svenskarnas husmanskost.
Då ofta med tillbehör av stekt potatis, idag får du ett mycket gott alternativ med betydligt färre kolhydrater.
Pumpa innehåller bara 4,4 g kolhydrater, så testa den istället för potatisen nästa gång.
Här hittar du även recept på min pumpasoppa från min och Annika Dahlqvists kokbok Gammaldags husmanskost på nytt sätt.
Pannbiff med lök 2 port
3-400 g köttfärs
1 ägg
½ dl majonnäs eller grädde
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk finhackad bladpersilja
Salt och peppar
25 g smör
1 skivad lök
Smörstekt pumpa
300 g tärnad pumpa
25 g smör
1 msk finhackad rosmarin
Salt och peppar
Blanda färsen med ägg och majonnäs/grädde, rör ner kryddor, vitlök och persilja.
Blanda väl, låt smeten stå och svälla en stund.
Stek under tiden pumpan i brynt smör, krydda med salt, peppar och rosmarin.
Vänd bitarna då och då, låt steka mjuka i minst 20 minuter på svag värme.
Ta upp pumpan, håll varmt på ett fat i ugnen på 125º.
Stek löken mjuk i smör, utan att få alltför mycket färg, forma färsen till biffar och stek även dem i smör.
Servera pannbiffarna med löken över och stekt pumpa och lite grönt som tillbehör, vill du äta som jag så ta även extra smör på sidan om.
Fler lättlagade och goda mattips hittar du i mina kokböcker, köp gärna en eller ett par om du vill stötta mitt skrivande härinne.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken