Nu stundar snart påsken och här är det Joline som bakat goda cupcakes med påsktema. Receptet är enkelt, smaksatt med vanilj och rivet citronskal. En cream cheese-frosting med vanilj doppat i färgade koksflingor. Nonstop på toppen. Busenkelt för alla pysseltokiga och baksugna barn (och vuxna) därute!
Joline har också anmält sig till tävligen ”Miss cupcake 2013″
”Miss Lillkryddan” har hon döpt sitt bidrag till!
Ni kan rösta på hennes bidrag HÄR! Det är första gången hon är med och tävlar och skulle såklart bli superglad om ni gillar hennes cupcakes!
12 st
Det här behöver du :
Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 gram rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
2 ägg
Rivet citronskal från 1 citron
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Fyll muffinsformar till 3/4, använd med fördel en muffinsplåt när du gräddar dom. Grädda i ca 15 min 175 grader. Låt svalna något innan du börjar dekorera.
50 gram philadelphiaost
25 gram rumsvarmt smör
3 – 4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
ca 3 dl kokosflingor
Dr. Oetker hushållsfärg röd + gul
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker och vaniljsocker.
Fördela kokosflingorna i två plastpåsar. Droppa en, två droppar i varje påse av hushållsfärgen och skaka om för att få gul och rosa kokos. Bred på frostning på varje cupcakes, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop godis.
Färga kokosflingorna med hushållsfärg så får du ett ”fjädrigt” ansikte till tuppar och hönor!
Drömmer du om en härligt seg, chokladiga, söt kaka till kaffet? Eller till ett glas iskall mjölk? Då ska du prova den här rulltårtan! Går blixtsnabbt att baka och är färdig att serveras inom en halvtimme. Som fyllning har jag istället för smörkräm använd Nusica hasselnötscréme, vit och mörk. Lite som Nutella fast den här är godare.
Rulltårtan kan med fördel serveras med färsk frukt för att bryta av det söta en aning. Förvarar du den i kylskåp i plastpåse eller folié blir den ännu godare dan efter då den lyckas förvandla sig själv till kladdkaka deluxe. Smaka!! Men bara en liten bit…
Det här behöver du :
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpluver
½ dl kallt vatten
ca 150 gram Nusica hasselnötscréme
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg och socker riktigt fluffigt och poröst. Rör ihop mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten tillsammans med vattnet. Vänd försiktigt med slev, inte vispa. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda ca 10 min i 225 grader. Vänd upp på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret med vatten eller lägg en blöt handduk ovanpå så lossnar det lätt. Låt svalna något. Bred på nötcrémen, valrfi mängd. Det behövs absolut inte mycket. Det underlättar om den får stå i rumstemperatur ett par timmar innan annars kan du klicka över i en skål och röra den mjuk innan du brer på. Rulla ihop från långsidan och lägg skarven nedåt.
Förvara den inplastad i kylskåp så blir konsistensen som kladdkaka efter 1 dygn.
*Tips!
Rör ut nötcrémen med några droppar kallt kaffe så får du en lite mer vuxen smak.
En stor burk (360 gram) kostar runt 10kr på Citygross.
Bred på nötcrémen medan rulltårtan fortfarande är något ljummen.
Skär i skivor och servera till kaffet eller ett glas mjölk. Färsk frukt eller fruktkompott passar bra till.
The post Chokladrulltårta med hasselnötscréme appeared first on Kryddburken.se.
Här kommer stjärnsmällarna vi hade på nyåret. Jolines stjärn-cupcakes med cream cheese frosting och vita choklad-stjärnor! Grymt goda, söta och charmiga på samma gång!
12-14 st
Det här behöver du :
Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
125 gram smält el. rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
1 ägg
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Grädda i pappersformar i ugn ca 15 min 175 grader, eller i muffinsmaskin.
100 gram philadelphiaost
3 – 4 dl florsocker
några droppar citronsaft
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker till en ganska fast konsistens, men som ändå går att spritsa. här är mängden florsocker helt beroende på hur du vill ha konsistensen. Ställer man frostingen i kylskåpet ett tag innan man spritsar så blir det mer ”hård” än när man precis rört ihop den.
Dekorationen består av vanlig smält vit choklad (ca 100 gram) som breds ut på bakplåtspapper, sen på med strössel och svalna i kylskåp. Figurer kan man sen ta ut med pepparkaksmått som här stjärnor. Doppa måttet i hett vatten först så går det enklare att få hela fina stjärnor.
Söta stjärn-cupcakes till nyåret som Joline bakat!
The post Jolines stjärn-cupcakes med vanilj och cream cheese frosting appeared first on Kryddburken.se.
Lite härlig julstämning måste vi väl ändå ha i detta novembergrå väder? Idag har ändå solen varit framme några timmar så jag har passat på att sätta mig vid husväggen och bara blunda och njuta en stund av värmen och ladda batterierna… Resten av dagen har gått i maklig takt. Hämtat ved och tänt upp i kaminen i köket och bakat en saffranskaka var precis lagom ansträngande idag! Julmusiken på hög volym förstås. Sååå härligt…
Detta recept på saffranskaka är Leilas recept men jag har uteslutit spriten (rom), det är allt, och som extra piff nu till helg och fredagsmys fick den en lite julig topping med glasyr, tranbär och mandel också.
Det här behöver du :
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
0,5 gram hel saffrans (stöt med sockerbit i mortel)
1 dl mjölk
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör + ströbröd till formen
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg, socker och vaniljsocker länge så det blir riktigt pösigt och vitt. Jag använder köksmaskinen med ballongvisp och kör ca 10-12 min.
Smält under tiden smöret tillsammans med saffranet som du stött i mortel tillsammans med en sockerbit. Slå på mjölken och rör sedan ner i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt runt, inte vispa.
Smörj en sockerkaksform och bröa med ströbröd eller kokos.
Grädda ca 25-30 min i 175 grader.
Ta ut kakan och låt den svalna något innan du stjälper upp den på ett fat. Garnera med glasyr, mandel och tranbär.
Glasyr :
Florsocker + vatten + liiite pressad citron
Skållad mandel
Hackade torkade tranbär
Nybakad saffransdoft är väl bland det mest underbara! Jag brukar köpa hel pistiller och mortla med sockerbit, har ingen speciell favorit eller sort jag brukar köpa, tycker inte det är så stor skillnad.
Ja, inte så tokigt alls… Vad ska ni själva kalasa på ikväll då?
The post Saffranskaka med glasyr, tranbär och mandel appeared first on Kryddburken.se.