Lammfärsbiffar med mos

Goda lammfärsbiffar som serveras på ett fat med en mos gjord på ärtor och mynta.

Gör så här
1. Börja med att blanda färsen med lök, vitlök, spiskummin, salt och peppar.
2. Forma sedan ca 8 biffar och stek dem tills de blir gyllenbruna i en stekpanna.
3. Fräs sedan ärtorna i smör och mixa dem i en matbredare med mynta och saften från en citron. Salta även.
4. Servera biffarna och moset, gärna med en fräsh sallad till!

Skinklåda med brysselkål och tomat

Kanske inte det roligaste LCHF receptet, men pasar perfekt som matlåda!

Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
2. Ansa sedan brysselkålen och koka den i lätsaltat vatten.
3. Hacka löken och vitlöken och fräs i smör.
4. Ha sedan i skinka, tomater, grädde, brysselkål och krydda med oregano, salt och peppar.
5. Låt koka upp och häll sedan allt i en ugnsform och strö över riven ost. Gratinera 10 minuter.

Lax med sparris och västerbottenssås

En smarrig lax rätt som uppskattas av alla, även dom som inte äter enligt LCHF-metoden.

Gör så här
1. Böra med att steka laxen i smör, i några minuter per sida. Salta och peppra laxen under stekningen.
2. Koka sparrisen.
3. Servera laxen med sparris och sås, servera gärna med en sallad.

Såsen
1. Häll grädden i en kastrull.
2. Lägg i den rivna västerbottensosten.
3. Låt såsen koka ihop.

Den här rätten har följande näringsinnehåll:
Kalorier: 488 kcal
Kolhydrater: 3,5 g
Protein: 30 g
Fett: 39 g

LCHF Svamp- och zucchinipytt

En väldigt enkel rätt att tillaga. Kan oftast göra av överblivna ingredienser du redan har i kylskåpet.

Så här gör du

1. Skär zucchinin i tärningar
2. Borsta av champinjonerna och skär dem i mindre bitar
3. Fräs champinjonerna och löken en stund, pressa i vitlöksklyftorna och lägg sedan i zucchinin.
4. Smaka av med salt och peppar och klipp persilja över pytten innan den serveras.

Viltfärsbiffar med kålrotspomme

Ett enkelt recept du slänger ihop på under 30 minuter. Viltfärsbiffarna blir jättegoda!

Gör så här
1. Börja med att röra ihop färsen med kryddorna och ägget.
2. Riv sedan löken och finhacka enbären. Blanda sedan ner detta i smeten med resterande ingredienser.
3. Forma sedan biffar till önskad storlek och stek dem.
4. Stek biffarna tills dom har fått en finfärg.
5. Servera med kålrotspomme.

Hitta fler god recept hos LCHF köket.se

Broccoligratäng med kassler

En enkel rätt där ugnen sköter det mesta. I receptet föreslår vi sallad men kan serveras med andra tillbehör.

Gör så här
1. Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
2. Skär sedan broccolin i relativt stora bitar.
3. Koka upp vatten och förväll broccolin lätt i saltat vatten, ca 3-4 min.
4. Smör sedan din ugnsfasta form och lägg sedan i broccolin.
5. Hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör.
6. Lägg sedan i vispgrädden i stekpannan.
7. Tillsätt sedan ost, kassler och kryddor. Mixa ihop allt och låt det sedan småkoka på svag värme i ca fem minuter.
8. Häll sedan såsen över broccolin i din form.
9. Gratinera i ugn 225 grader ca 15 min.

Servera med sallad.

Ädelostgratinerad kyckling med nötter

En enkel men smakfull LCHF rätt. Följ receptet och vänta på att rätten ska bli klar i ugnen!

Gör så här
1. Börja med att sätta ungen på 200 grader.
2. Skär sedan kycklingfiléerna på längden så att kycklingen blir i två delar.
3. Hacka lök och vitlök.
4. Stek sedan löken, vitlöken i smör tills dom har fått färg.
5. Lägg sedan i kycklingfiléerna i samma stekpanna och stek i några minuter på varje sida.
6. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och timjan.
7. Lägg sedan kycklingen, löken och vitlöken i en ugnssäker form.
8. Mixa ihop ädelost med en pressad vitlöksklyfta, crème fraiche, valnötter och fonden. Bred sedan detta över kycklingen.
9. Låt sedan detta gratineras i ca 30 minuter i ugnen.

Servera med haricot vertes.

Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

En enkel men god gratäng som de flesta i familjen gillar! Serveras med haricot vertes.

Såhär gör du för att tillaga Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika:

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2. Putsa dina kycklinfileer och banka ut dom så att de blir jämna.
3. Stek sedan kycklingfiléerna tills de får en fin yta.
4. Skiva sedan tomaterna tunt och lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
5. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.

Kyckling med jordnötsås á LCHF

En supersmarrig kyckling med jordnötssås! Blir ännu godare om du grillar kycklignen! Serveras med jasminris.

Ingredienser till marinaden
1 msk neutral olja
1 msk soja
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 lime, skal och saft

Ingredienser till sataysåsen
1 burk kokosmjölk
1 finhackad röd chili
1 dl jordnötssmör
1 lime, saft
1 tsk soja
1 msk sukrin gold
2 tsk fisksås

Gör så här för att tillaga receptet:

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg sedan marinaden i en plastpåse och lägg i dina kycklingfiléer. Massera sedan in marinaden i kycklingen och låt stå i kylen i minst en timme.
Blanda sedan ihop ingredienserna för såsen i en kastrull och låt den sedan koka ihop.
Stek sedan kycklingen i marinaden. Stek ganska länge tills du är säker på att kycklingen är klar.
Häll sedan i såsen och låt den puttra i någon minut.
Hacka salladslöken som du toppar med innan servering. Servera med jasminris.

Röd curry kyckling á LCHF

En enkel rätt som inte kräver så många ingredienser. Tar inte så mycket tid att tillaga heller.

Gör så här för att tillaga receptet:
Börja med att tärna kycklingen till önskad storlek. Centimeterstora bitar rekommenderas.
Gör samma sak med paprikorna.
Värm upp en wokpanna, har du ingen wokpanna går en vanlig stekpanna lika bra. Lägg sedan i en rejäl klick smör.
Häll i currypastan och fräs i 1-2 minuter under omrörning.
Lägg sedan i kycklingen och stek i några minuter. Rör om mycket i stekpannan för att förhindra att kycklingen inte blir torr.
Lägg sedan över kycklingen på ett fat och låt den vila.
I din wokpanna/stekpanna så tillför mer smör och stek paprikan och löken så att det blir genomvarma.
Och som sista steg så häll i den steka kycklingen och grädden tillsammans med grönsakerna och låt det puttra ett par minuter så att grädden tar färg och smak av currypastan.

Servera!