Julkryddad ischoklad
Idag tittar Tomten in igen med ett snabbfixat och gott tips inför julen.
Den här ischokladen är både enkel att göra och försvinnande god, så göm undan en burk i frysen att ta fram till julhelgen.
Har du inte alla kryddorna hemma så kan du ta en matsked av färdigköpta, blandade pepparkakskryddor istället.
Kryddig ischoklad
50 g 70-90 % mörk choklad
25 g kokosolja
1 tsk mald eller finstött kardemumma
1 tsk mald kanel
½-1 tsk malda nejilkor
1-2 krm flingsalt
½ krm vaniljpulver
Smält choklad och kokosolja i vattenbad. Blanda ner alla kryddor. Smaka av om sältan är lagom.
Häll upp i dubbla knäckformar eller en silikonform.
Ställ i kylen att stelna, tryck försiktigt på några korn flingsalt innan de är helt stelnade.
Förvara i burk i kylen eller frysen.
Klicka på bilden längst ned i inlägget så hittar du till ett annat gott recept att prova till jul, det kommer från min slutsålda bakbok Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt.
Jag hoppas få den utgiven på nytt så småningom, till dess kan du hitta många recept som passar till julen eller som julklapp i kokböckerna nedan.
Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Inbunden, skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)