Husmansklassikern – Biff Stroganoff, hur gott är inte det? Som jag skrev i föregående inlägg så gör jag ofta både rullader och biff stroganoff när jag köper hem lövbiff i storpack. Naturligtvis ska ni få mitt recept även på detta. Så otroligt gott och mört blir köttet och tillsätt gärna färska champinjoner i såsen.
Det blev ett sent inlägg idag men helgen har gått i stormfart. Nu blir det snart hopp i säng. Imorgon ska vi åka och hälsa på Allan igen, nu är det bara 14 dar innan han flyttar hem till oss. Glöm inte kika in på Instagram @kryddburken så ska jag uppdatera er med fler bilder under dagen. PUSS & GONATT!
4 port
Det här behöver du :
500 gram lövbiff i skivor
1 gula lök
3 msk tomatpuré
200 gram färska champinjoner
2 msk oxfond
2 msk grönsaksfond
4 dl vatten
3 dl grädde
Svartpeppar
Salt
GÖR SÅHÄR :
Strimla lövbiffen och hacka löken grovt. Fräs på i het stekpanna tillsammans med tomatpuré. Tillsätt skivade champinjoner, fond och vatten och låt koka upp. Sänk värme och slå på grädden. Sjud i ca 30 minuter tills såsen kokat ihop. Smaka av med salt och peppar.
Fräs på biffstrimlorna tillsammans med lök och tomatpuré.
Tillsätt fond, vatten och champinjoner och låt koka upp.
Slå på grädden och sjud på låg värme ca 30 minuter.
Servera, ät och njut!