Små burgare till fredagsmyset
Hamburgare eller när det gäller minivarianten, sliders, är väl något som de allra flesta gillar.
I min tappning blir de ett riktigt gott och nyttigt alternativ till fredagsmyset, vill du inte ha bröd till så är det gott att bara svepa in hamburgaren i ett salladsblad istället.
Här hittar du recept på sockerfri chilisås, hamburgerdressing, kålrotspommes, grönkålschips och zucchinisallad.
De blir goda och mättande tillbehör som du kan servera som buffé så får alla komponera sin egen burgare.
Är ni fler eller extra hungriga på fredagskvällen så är det lätt att dubbla recepten på bröden och hamburgarna.
Tycker du om mina recept så ta gärna en titt på min kommande kokbok här, Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Hamburgerbröd 4 st
2 ägg
3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk kokosolja
1 msk sesamfrön + lite till garnering
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
ca 1 krm salt
Vispa äggen riktigt tjockt med elvisp, blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med kokosoljan.
Blanda om väl men med lätta tag så luftigheten i äggsmeten bevaras, smaka av om smeten är lagom salt.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två skedar, blöt handen och forma smeten till runda bullar.
Strö på sesamfrön och grädda på 200º i 10 minuter i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler innan du delar dem.
Hamburgare 4 port
400 g gräsbetesfärs
25 g smör till stekning
Salt och peppar
Forma färsen till fyra små hamburgare, bryn dem på båda sidor i smöret, krydda med salt och peppar.
Låt steka ca 2 minuter på var sida om du vill ha dem mediumstekta.
Samma tid om du istället grillar dina burgare, då blir de förstås ännu godare.
Stäng av plattan och låt dem ligga kvar och dra till sig i pannan en stund om du vill ha dem mer åt det välstekta hållet.