Grillkorv med extra allt
Idag får du några enkla men ack så goda tillbehör till kanske det vanligaste som svensken grillar på sommaren, nämligen korv.
Grillkorv kan vara riktigt bra mat att ta till när man inte har lust att lägga så mycket tid på matlagningen, då passar mina goda tillbehör extra bra.
Svamppytt med aubergine
2 dl fint tärnad aubergine
1 dl finstrimlad skogssvamp
½ dl finstrimlad purjo av det vita
1 finhackad vitlöksklyfta
3 msk smör
Salt och peppar
Bryn smöret och stek svampen några minuter så den får färg.
Blanda ner auberginetärningarna och löken, bryn dem lätt.
Krydda och låt steka i tio minuter på svag värme, rör då och då.
Syrliga tomater
250 g cocktailtomater
1 gul lök
3 msk smör
1 msk av min sockerfria chilisås/ketchup
1-2 tsk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Dela tomaterna och hacka löken. Bryn smöret lätt, rör ner löken och låt den få lite färg.
Rör så ner tomaterna och låt fräsa med en liten stund. Smaksätt med chilisås, vinäger, salt och peppar.
Låt koka i 15 minuter, till en simmig konsistens. Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta.
Hemgjord räksallad till grillkorv
2 dl skalade räkor
½ dl finhackad gurka, färsk eller inlagd
½ dl av min hemgjorda majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk finhackad gräslök
1 tsk senap
Några droppar pressad citron
Salt och cayennepeppar
Hacka räkorna grovt och låt dem rinna av väl i durkslag om de varit frysta, färska kan du hacka direkt.
Blanda crème fraiche och majonnäs, rör ner övriga ingredienser och smaka av.
På bilden nedan har grillkorven fått sällskap av varma mackor och grönkålschips, här hittar du ett riktigt bra recept på glutenfritt formbröd och tips på varma mackor.
Vill du hellre lägga annat på grillen än korv?
Då hittar du 80 recept på marinader, rub/glaze, somriga drycker, sallader, kryddsmör, såser, röror och många andra olika tillbehör till grillfesten i min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips.