Både nyttigt och gott
Idag får du ett gott tips på vad du kan göra för godis att bjuda på nu när det ska firas Halloween.
Vi behöver ju inte ge barnen socker i mängd bara för att det är en stor godishelg, det går riktigt bra att servera sånt som är både nyttigt och gott.
Den här hallongelén brukar gillas av både barn och vuxna, ett bra alternativ till vanliga geléhallon.
Jag hade ingen godisform utan hällde smeten i en rostfri form, lät stelna över natten och skar den sen i små bitar.
Om du vill ha en slät gelé så passera bort kärnorna och använd bara hallonpurén.
Kärnorna kan du spara i frysen och tillsätta i degen nästa gång du bakar bröd.
Hallongelé
2 dl hallon, gärna skogshallon
50 g smör eller kokosolja
3 tsk gelatinpulver utrört i 0,5 dl kallt vatten
Koka upp hallonen, rör i smör och gelatin, blanda väl.
Häll upp i en liten fyrkantig form eller i konfektformar i silikon.
Låt svalna, täck över och ställ i kyl att stelna helt över natten.
Skär i bitar om du hällt den i form eller tryck ut gelégodisarna ur silikonformen.
Vill du ha recept på några av mina andra versioner av ett nyttigare godis så finns det flera i kokböckerna nedan.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör som E-bok
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker
Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist
Bild Tine Worén på Paleo Sverige