Fyllda wraps
När jag jobbade på restaurang gjorde jag ofta tunnbrödsrullar med olika fyllningar som förrätt.
Nu när jag lever utan gluten så får det bli en wrap, en 0melettrulle av ägg istället.
Med psylliumfrön i smeten så blir de tunna omeletterna lätta att hantera och får ett gott tuggmotstånd.
Du kan servera dem som en liten förrätt eller att ta med hela ut på picknick eller som färdkost på resa.
Svep då in dem ordentligt i plastfilm.
Du kan fylla wrapsen med allt möjligt. Till exempel med:
Laxmousse
Avocadoröra med ugnsstekt kyckling
Sardiner mosade med avocado, örter och gurka.
Rökt renstek i små tärningar, blandat med pepparrotsgrädde och purjolök.
Sardeller med soltorkad tomat, vitlök och örter och gratinera den skivade rullen med Västerbottensost.
Omelettrullar 5 små
1 ägg
3 äggvitor
1 dl grädde
1 msk psylliumfrön
1 krm salt
Valnötsfyllning
10 grovhackade valnötskärnor
½ dl äpple i små tärningar (vid strikt LCHF, byt mot ½ grön paprika)
½ dl purjolök i lika små tärningar
1 dl vispad grädde
½ dl majonnäs
1 tsk Dijonsenap
Salt och peppar
Vispa ihop äggsmeten i en bunke, låt stå och svälla i 1 timme.
Stek som tunna crèpes i en liten omelettpanna.
Vänd upp på ett bakplåtspapper och låt kallna innan de fylls.
De sväller upp ordentligt efter vändningen, men sjunker när de svalnar.
Jag fick 5 stycken tunna omeletter av den här smeten.
Bred fyllningen centimetertjockt över omeletten.
Rulla ihop som en rulltårta och svep in i plastfilm och lägg i kylen några timmar.
Skiva upp rulltårtan med en vass kniv och servera som förrätt.