Jolines val av dessert till sin födelsedag blev banoffeepaj! Galet god, och galet söt. Behövs bara en liten bit och gärna till er stark kopp kaffe.
Det här behöver du
1 burk karamelliserad mjölk – dulche de leche
200 gram digestivekex
150 gram smör
3 skivade bananer
2 dl vispgrädde
1 dubbeldajm eller annan choklad
GÖR SÅHÄR :
Krossa digestivekexen i mixer eller för hand med kavel & påse. Smält smöret och blanda ihop med digestive. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbara kanter (ca 28 cm diam). Tryck till rejält över hela så den blir riktigt kompakt så smular den inte sönder när man skär i den sen.Grädda ca 10 – 12 minuter i 175 grader. Ta ut och låt svalna.
När burken kokat i 2 timmar, spola kallt vatten i kastrullen och låt den stå så och svalna ordentligt.
Bred ut dulce de leche över bottnen. Skiva 3 bananer och fördela ovanpå. Täck med ett lager grädde. Ställ in i kylen ca en halvtimme eller mer så allt ”sätter sig”. Toppa sedan före servering med choklad, riven eller hyvlad eller små bitar. Jag ringlade även över chokladsås.