Här hemma firar vi påsken i hemmets lugna vrå i sakta mak. Raggsockor, sovmorgnar, långfrukost och god mat, precis som det ska vara. Hoppas ni inte stressar för mycket utan njuter lite av ledigheten också och tar hand om varann. Önskar er alla en GLAD PÅSK fina, underbara läsare. ❤️
Vi har haft lite vänner på besök under dagen och sen firat lite med familjen i all sin enkelhet. Inget överdådigt, bara njutit av att vara tillsammans.
Vi hoppade över påskmat med köttbullar, sill och prinskorv och allt därtill och åt istället en sen brunch med smörgåsar, goda pålägg och ägghalvor. Alldeles lagom faktiskt och väldigt gott.
Godis i massor från nära och kära! 😉 En god regel eller snarare tradition vi har infört här hemma är godisförbud efter påsk fram till midsommar, det kan behövas efter allt sött.
Mamma kom förbi med sin goda morotskaka påskafton till ära. Godaste som finns! Receptet hittar ni HÄR!
Imorgon har mannen beställt mini-hamburgare. På återseende då och även ett himla gott hembakat-tips kommer.
Nu Kommer här stora påskpussar från mig! 🖤
Nu blir det lite påsktips här på Kryddburken och i veckan som kommer. Vi startar redan idag med en riktig favorit till påskbuffén. Otroligt smakrik och enkel rätt att göra samtidigt som den är väldigt festlig att bjuda på. Äggrullen har jag bakat in i smördeg och fyllt med en röra på bl.a. varmrökt lax. Här kan ni variera och göra olika fyllningar efter eget tycke och smak. Bacon och purjolök är jättegott, eller paprika och champinjoner t ex.
Rullen kan du förbereda så långt som att rulla in den i smördegen, förvara i kylskåp och sedan grädda precis före servering. Mer påsktips kommer imorgon.
Det här behöver du :
8 ägg
4 msk grädde
½ tsk salt
Svartpeppar
Fyllning :
300 gram varmrökt lax
300 gram philadelphiaost
10 VM finhackad purjolök (ljusa delen)
65 gram färsk babyspenat
Salt och svartpeppar
GÖR SÅHÄR :
Vispa upp ägg, grädde, salt och peppar. Använd en ugnsfast form ca 25*35 och lägg i bakplåtspapper. Häll ut smeten i formen och grädda i 200 grader 6-8 min. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper och dra försiktigt bort pappret från undersidan.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Bred på äggbottnen och rulla ihop från långsidan. Rulla in i smördeg och fäst några remsor på ovansidan i ett kryddmönster. Pensla med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader ca 15 – 20 minuter tills den fått en gyllene färg. Skär upp i skivor när den svalnat något. Servera med en kall romsås eller bara som den är. Perfekt tillbehör på påskbuffén.
Botten till äggrullen bestående av enbart ägg, ett par matskedar grädde och salt o peppar.
Fyllningen.
Bara att breda på och rulla ihop.
Rulla sen in den i smördeg. Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
Grädda ca 15 – 20 minuter.
Färdig att avnjutas!