Det var riktigt länge sen den lagades nu. Varm smörgåstårta.Igår på min födelsedag gjorde jag den efterlängtade tårtan igen. En level 2 fick det bli då jag glömde champinjonerna. Istället ersatte jag det med en burk ananas. Riktigt gott, men gillar man inte frukt i maten så går man tillbaka till level 1 – med […]
Gott nytt år alla underbara läsare, hoppas ni alla mår bra och förhoppningsvis klarat er ifrån Covid-19. Här på ön är allt bara bra. Fem långa lediga dagar och nu är det dags att kavla upp ärmarna och hugga tag i arbetet igen, vilket jag ser fram emot. Nytt år, nya utmaningar att ro iland […]
Sveriges nationaldag passerade i helgen och vad är typiskt svensk mat? För mig, hederlig, rejäl husmanskost med lite finess när något ska firas förstås. Köttbullar, potatismos och lingonsylt med ”hårdbröd” (knäckebröd), smör, ett glas iskall mjölk? Och till det en nygräddad rabarberpaj med vaniljsås eller en kopp kaffe med kanelbulle till fika? Eller som […]
Sveriges nationaldag passerade i helgen och vad är typiskt svensk mat? För mig, hederlig, rejäl husmanskost med lite finess när något ska firas förstås. Köttbullar, potatismos och lingonsylt med ”hårdbröd” (knäckebröd), smör, ett glas iskall mjölk? Och till det en nygräddad rabarberpaj med vaniljsås eller en kopp kaffe med kanelbulle till fika? Eller som […]
Påskledigt och hemmamys! Den mest avkopplande högtiden av alla utan stress och måsten, bara god mat och tid att ladda batterierna med strålande sol, frisk luft och fågelkvitter. Precis sånt vi behöver i dessa tider. Vi har gjort det väldigt enkelt för oss och handlade all mat online innan skärtorsdagen för att slippa vistas i […]
Hej alla mina fina läsare! Jag hoppas ni mår bra?Vi mår alla bra här hemma och Covid-19 har inte drabbat oss ännu. Det är verkligen en global pandemi som råder just nu. Media till höger och vänster som hela tiden rapporterar det ena efter det andra och frågetecknen hopar sig. Permitteringar, ”lockdowns”, överfull intensivvård och […]
Nytt decennium, 2020! Hur säger ni? Tjugohundratjugo? Eller tjugotjugo? Jag har inte vant mig än men det lutar åt det sista.😉 Jag vill tacka er alla för all fin respons, för att ni följer mig här och på Instagram @kryddburken för alla kommentarer ni lämnar, mail ni skriver och för att ni alltid har en […]
Jolines födelsedag igår!❤️ 17år är hon nu vår ”lilla” prinsessa. Några av födelsedagspresenterna har hon redan fått ett par veckor i förskott, bland annat en bilnyckel med tillhörande Volvo V70 och en kattunge.😉 Vi firade henne tillsammans med familj och släkt och hade en supermysig kväll. Hennes önskemiddagen i år blev en BLT smörgåstårta. Bacon/Lettuce/Tomato. […]
När våren står i blom och sommarens alla upptåg ska planeras är exotiskt planka ett alternativ då man vill servera kall mat. Antingen på buffé eller en mindre bjudning. Jag gör ofta exotiska plankor på beställning och vill dela med med av lite tips om ni vill göra det själv, eller hur ni beräknar portioner. […]