Varm smörgåstårta level 2
Det var riktigt länge sen den lagades nu. Varm smörgåstårta.
I måndags på min födelsedag gjorde jag den efterlängtade tårtan igen. En level 2 fick det bli då jag glömde champinjonerna. Istället ersatte jag det med en burk ananas. Riktigt gott, men gillar man inte frukt i maten så går man tillbaka till level 1 – med champinjoner!😉 Fått sån jättefin uppvaktning på min ”23-års-dag” både på jobbet och av närmaste familjen. Växter, blomspruta, vattenfärger i pärlemo, pengar, rosor, sekatör, choklad, prinsesstårta, och massor av fint!

Det här behöver du :

6 halvmånar hönökaka

4 pkt bacon

1/2 finhackad purjolök

1 burk, 425 gram ananas (låt rinna av)

2 tsk sambal oelek

Salt och peppar

5 dl creme fraiche

3 tomater

Riven ost

Oregano

GÖR SÅHÄR :

Finhacka purjolöken och stek på medelvärme. Strimla bacon och lägg i. Låt allt få steka så det får lite färg.

Ta åt sidan och vänd ner ananas. Tillsätt sambal oelek, salt, peppar och creme fraiche. Blanda väl och smaka av.

Lägg ut halvmånar av hönökaka på plåt som en rund botten på bakplåtspapper. Bred på hälften av röran, lägg på ett lager bröd till och resten av röran.

Toppen med skivad tomat, riven ost och oregano. Grädda i 175 grader, ca 30-35 min.

Fyllningen, två lager är på plats.
Toppa med ett lager bröd till samt skivade tomater, riven ost och oregano. Grädda i 175 grader, ca 30-35 min.
Färdig att serveras!
Fick en fin fjäderkalla och miniväxt av kaffeplanta av Joline. Vacker rosbukett av Nicke och trollhassel med rosor från mamma o Sanna.
Mormor Ingrid skickade en jättefin blomgrupp då honom är förkyld och inte kunde komma.

Mamma visste att jag letade efter en sån här blomspruta!😉
Prinsesstårta Nya Condis i Borgholm. Mätt, glad och väldigt tacksam över all uppvaktning.
Varm smörgåstårta level 2
Det var riktigt länge sen den lagades nu. Varm smörgåstårta.Igår på min födelsedag gjorde jag den efterlängtade tårtan igen. En level 2 fick det bli då jag glömde champinjonerna. Istället ersatte jag det med en burk ananas. Riktigt gott, men gillar man inte frukt i maten så går man tillbaka till level 1 – med […]
Smördegsinbakad fläskfilé med ädelost, hasselbackspotatis och örtagårdssås
Gott nytt år alla underbara läsare, hoppas ni alla mår bra och förhoppningsvis klarat er ifrån Covid-19. Här på ön är allt bara bra. Fem långa lediga dagar och nu är det dags att kavla upp ärmarna och hugga tag i arbetet igen, vilket jag ser fram emot. Nytt år, nya utmaningar att ro iland […]
Smörgåstårta-bakelse på nationaldagen
  Sveriges nationaldag passerade i helgen och vad är typiskt svensk mat? För mig, hederlig, rejäl husmanskost med lite finess när något ska firas förstås.  Köttbullar, potatismos och lingonsylt med ”hårdbröd” (knäckebröd), smör, ett glas iskall mjölk? Och till det en nygräddad rabarberpaj med vaniljsås eller en kopp kaffe med kanelbulle till fika? Eller som […]
Smörgåstårta-bakelse på nationaldagen
  Sveriges nationaldag passerade i helgen och vad är typiskt svensk mat? För mig, hederlig, rejäl husmanskost med lite finess när något ska firas förstås.  Köttbullar, potatismos och lingonsylt med ”hårdbröd” (knäckebröd), smör, ett glas iskall mjölk? Och till det en nygräddad rabarberpaj med vaniljsås eller en kopp kaffe med kanelbulle till fika? Eller som […]
Påsken 2020
Påskledigt och hemmamys! Den mest avkopplande högtiden av alla utan stress och måsten, bara god mat och tid att ladda batterierna med strålande sol, frisk luft och fågelkvitter. Precis sånt vi behöver i dessa tider. Vi har gjort det väldigt enkelt för oss och handlade all mat online innan skärtorsdagen för att slippa vistas i […]
Köttfärsbiffar med pepparsås
Hej alla mina fina läsare! Jag hoppas ni mår bra?Vi mår alla bra här hemma och Covid-19 har inte drabbat oss ännu. Det är verkligen en global pandemi som råder just nu. Media till höger och vänster som hela tiden rapporterar det ena efter det andra och frågetecknen hopar sig. Permitteringar, ”lockdowns”, överfull intensivvård och […]
Årets första inlägg 2020
Nytt decennium, 2020! Hur säger ni? Tjugohundratjugo? Eller tjugotjugo? Jag har inte vant mig än men det lutar åt det sista.😉 Jag vill tacka er alla för all fin respons, för att ni följer mig här och på Instagram @kryddburken för alla kommentarer ni lämnar, mail ni skriver och för att ni alltid har en […]
BLT smörgåstårta
Jolines födelsedag igår!❤️ 17år är hon nu vår ”lilla” prinsessa. Några av födelsedagspresenterna har hon redan fått ett par veckor i förskott, bland annat en bilnyckel med tillhörande Volvo V70 och en kattunge.😉 Vi firade henne tillsammans med familj och släkt och hade en supermysig kväll. Hennes önskemiddagen i år blev en BLT smörgåstårta. Bacon/Lettuce/Tomato. […]
Exotisk planka, portioner, mängd och beställning
När våren står i blom och sommarens alla upptåg ska planeras är exotiskt planka ett alternativ då man vill servera kall mat. Antingen på buffé eller en mindre bjudning. Jag gör ofta exotiska plankor på beställning och vill dela med med av lite tips om ni vill göra det själv, eller hur ni beräknar portioner. […]