LCHF Made in Sweden – Mina recept finns nu även på engelska
Pinfärsk kokosmjölk på St Kitts...

Pinfärsk kokosmjölk på St Kitts…

Ny receptblogg på engelska

Senaste tiden har jag tillbringat på resande fot igen, den här gången på Low-Carb Cruise i Karibien.

En fantastisk resa som jag naturligtvis återkommer med rapport och bilder från härinne, när jetlag och klimatomställning gett med sig.

Samma dag som vi 200 deltagare på den 8e kryssningen med tema LCHF, (varav 10% var från Sverige) så sjösatte jag även min nya blogg LCHF Made in Sweden.

Jag i blåsväder på Royal Caribbeans Independence of the Seas...

Jag i blåsväder på Royal Caribbeans Independence of the Seas…

Det blir en enkel receptblogg à la LCHF/Paleo för att möta den stora efterfrågan på Lowcarb-recept på engelska, jag har fått många förfrågningar på just det.

Intresset för glutenfri lågkolhydratkost är enormt i USA just nu, det känns förstås väldigt roligt att kunna sprida min matfilosofi även där.

Bloggen kommer inte att innehålla så mycket text, men det blir en hel del bilder från mina smultronställen i Sverige.

Jag vill på det här viset få många att bli intresserade av den svenska LCHF-kost som Dr Annika Dahlqvist lanserade för ca 10 år sedan.

Jag hoppas förstås att många också lockas att komma på besök till vårt vackra land.

Mina 3 kokböcker lanseras nu i sommar på Skyhorse Publishing och de finns att köpa här på Amazon.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Jag hade hoppats att Low Carb High Fat Barbecue skulle ha kommit lagom till kryssningen, men releasedatum har tyvärr blivit försenat till 16 juni.

Böcker och bloggrecept innehåller både amerikanska och europeiska mått och graderna anges i både Fahrenheit och Celcius, så att de ska kunna användas i hela den engelskspråkiga världen.

Sprid gärna min nya blogg till släkt, vänner och bekanta i utlandet, så fler får möjlighet att njuta av naturligt god mat :)

Min reskamrat, medicinjournalisten Åsa Holstein och jag i Fort Lauderdale...

Min reskamrat, medicinjournalisten Åsa Holstein och jag i Fort Lauderdale…


Mina tankar om att leva arteget med LCHF

Birgitta Höglund Photo Mikael Eriksson

Tankar om livet

Många har hört av sig den senaste tiden och undrar hur jag tänker på det här med maten och livet.

Därför skriver jag det här inlägget, ställ gärna frågor i kommentarerna om du undrar kring något.

För mig är LCHF definitivt inte bara en diet utan ett sätt att leva, jag har nyss passerat 6 år med denna njutbara mat.

Jag lever arteget, för att använda ett populärt ord i LCHF-kretsar.

Det innebär att jag äter så naturlig mat som möjligt, glutenfritt och i stort sett sockerfritt och med rejält med bra fetter och med en liberal mängd kolhydrater, som passar just mig.

Jag använder inga sötningsubstitut, bakar sällan kaffebröd och använder så få kosttillskott som möjligt.

Jag äter magnesium på grund av en nervskada i benet som följde efter min steloperation och så tar jag omega-3 varje dag, det gör mig mjukare i lederna. Det är allt som kommer ur en burk från hälsokostbutiken.

Jag lägger hellre mina pengar på riktigt bra, ekologiska och närproducerade råvaror än på olika dyra krämer och andra metoder som utlovar att jag kan både se yngre ut och bli slankare.

Försöker så långt det är möjligt att eliminera stressen i min vardag och motionerar på ett sätt som passar min nivå.

Jag tränar därför bara hemma med min sjukgymnastik, egenmassage och med promenader ute i naturen.

Birgitta Höglund i Alanya

Lägger varken pengar eller tid på gymmet, den dagliga, enkla träningen får mig att fungera bäst.

Jag är 53 idag och vill åldras naturligt, då är den här typen av livsstil och mat ett väldigt bra verktyg har jag märkt.

Lite rynkor och valkar har jag förstås fått under åren, men de hör ju också till livet <3

Min äldsta vän Gjertrud var närmare 90 när hon tänkte ta bort sina rynkor genom att spruta in Restylane, en god vän hade övertalat henne att prova på det för att se yngre ut.

Jag fick henne på andra tankar genom att påpeka att det hade behövts hundratals injektioner för att hon skulle bli av med alla de vackra rynkor som hennes långa liv gett henne.

Hon hade en härlig humor, tyckte att jag hade helt rätt och avbokade behandlingen.

För mig är rynkor riktigt vackert och även ett grått hår, så jag kommer inte att färga mitt nu när det grånar mer och mer.

Jag och min fina mamma...

Jag och min fina mamma…

Min mamma har det vackraste vita hår man kan tänka sig och är tämligen rynkfri för att vara snart 86, här en bild på oss när vi skulle på dop nu i helgen.

Mamma har valt att leva hela sitt liv utan smink, något som märks väl på hennes fina hy.

Jag har följt hennes exempel där, det känns mer naturligt för mig att inte sminka mig.

Här kan du läsa mer om min livsstil, som jag verkligen kommer att följa resten av mitt liv. Här skriver jag mer om hur jag äter idag.

Något som förvisso inte är så arteget är mina resor, tar ju till moderna fortskaffningsmedel som flyg rätt ofta.

Men de resorna hjälper mig att bibehålla min hälsa, jag mår mycket bättre i min fibromyalgi när jag vistas i varmt klimat.

Här nedan kan du se en del bilder från den senaste, till den vackra och rofyllda byn Makrigialos på Kreta.

Där njuter jag verkligen av friden, maten, människorna, djuren, naturen och livet <3

Golden Beach, Makrigialos...

Golden Beach, Makrigialos…

Katter i Makrigialos

Katterna njuter också av livet på Kreta…

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos..

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos…

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris...

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris…

Vackert hus i bergsbyn Pefki...

Vackert hus i bergsbyn Pefki…

Kvällssol över Makrigialos, Kreta

Kvällssol över Makrigialos, Kreta


Mina tankar om att leva arteget med LCHF

Birgitta Höglund Photo Mikael Eriksson

Tankar om livet

Många har hört av sig den senaste tiden och undrar hur jag tänker på det här med maten och livet.

Därför skriver jag det här inlägget, ställ gärna frågor i kommentarerna om du undrar kring något.

För mig är LCHF definitivt inte bara en diet utan ett sätt att leva, jag har nyss passerat 6 år med denna njutbara mat.

Jag lever arteget, för att använda ett populärt ord i LCHF-kretsar.

Det innebär att jag äter så naturlig mat som möjligt, glutenfritt och i stort sett sockerfritt och med rejält med bra fetter och med en liberal mängd kolhydrater, som passar just mig.

Jag använder inga sötningsubstitut, bakar sällan kaffebröd och använder så få kosttillskott som möjligt.

Jag äter magnesium på grund av en nervskada i benet som följde efter min steloperation och så tar jag omega-3 varje dag, det gör mig mjukare i lederna. Det är allt som kommer ur en burk från hälsokostbutiken.

Jag lägger hellre mina pengar på riktigt bra, ekologiska och närproducerade råvaror än på olika dyra krämer och andra metoder som utlovar att jag kan både se yngre ut och bli slankare.

Försöker så långt det är möjligt att eliminera stressen i min vardag och motionerar på ett sätt som passar min nivå.

Jag tränar därför bara hemma med min sjukgymnastik, egenmassage och med promenader ute i naturen.

Birgitta Höglund i Alanya

Lägger varken pengar eller tid på gymmet, den dagliga, enkla träningen får mig att fungera bäst.

Jag är 53 idag och vill åldras naturligt, då är den här typen av livsstil och mat ett väldigt bra verktyg har jag märkt.

Lite rynkor och valkar har jag förstås fått under åren, men de hör ju också till livet <3

Min äldsta vän Gjertrud var närmare 90 när hon tänkte ta bort sina rynkor genom att spruta in Restylane, en god vän hade övertalat henne att prova på det för att se yngre ut.

Jag fick henne på andra tankar genom att påpeka att det hade behövts hundratals injektioner för att hon skulle bli av med alla de vackra rynkor som hennes långa liv gett henne.

Hon hade en härlig humor, tyckte att jag hade helt rätt och avbokade behandlingen.

För mig är rynkor riktigt vackert och även ett grått hår, så jag kommer inte att färga mitt nu när det grånar mer och mer.

Jag och min fina mamma...

Jag och min fina mamma…

Min mamma har det vackraste vita hår man kan tänka sig och är tämligen rynkfri för att vara snart 86, här en bild på oss när vi skulle på dop nu i helgen.

Mamma har valt att leva hela sitt liv utan smink, något som märks väl på hennes fina hy.

Jag har följt hennes exempel där, det känns mer naturligt för mig att inte sminka mig.

Här kan du läsa mer om min livsstil, som jag verkligen kommer att följa resten av mitt liv. Här skriver jag mer om hur jag äter idag.

Något som förvisso inte är så arteget är mina resor, tar ju till moderna fortskaffningsmedel som flyg rätt ofta.

Men de resorna hjälper mig att bibehålla min hälsa, jag mår mycket bättre i min fibromyalgi när jag vistas i varmt klimat.

Här nedan kan du se en del bilder från den senaste, till den vackra och rofyllda byn Makrigialos på Kreta.

Där njuter jag verkligen av friden, maten, människorna, djuren, naturen och livet <3

Golden Beach, Makrigialos...

Golden Beach, Makrigialos…

Katter i Makrigialos

Katterna njuter också av livet på Kreta…

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos..

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos…

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris...

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris…

Vackert hus i bergsbyn Pefki...

Vackert hus i bergsbyn Pefki…

Kvällssol över Makrigialos, Kreta

Kvällssol över Makrigialos, Kreta


Mina tankar om att leva arteget med LCHF

Birgitta Höglund Photo Mikael Eriksson

Tankar om livet

Många har hört av sig den senaste tiden och undrar hur jag tänker på det här med maten och livet.

Därför skriver jag det här inlägget, ställ gärna frågor i kommentarerna om du undrar kring något.

För mig är LCHF definitivt inte bara en diet utan ett sätt att leva, jag har nyss passerat 6 år med denna njutbara mat.

Jag lever arteget, för att använda ett populärt ord i LCHF-kretsar.

Det innebär att jag äter så naturlig mat som möjligt, glutenfritt och i stort sett sockerfritt och med rejält med bra fetter och med en liberal mängd kolhydrater, som passar just mig.

Jag använder inga sötningsubstitut, bakar sällan kaffebröd och använder så få kosttillskott som möjligt.

Jag äter magnesium på grund av en nervskada i benet som följde efter min steloperation och så tar jag omega-3 varje dag, det gör mig mjukare i lederna. Det är allt som kommer ur en burk från hälsokostbutiken.

Jag lägger hellre mina pengar på riktigt bra, ekologiska och närproducerade råvaror än på olika dyra krämer och andra metoder som utlovar att jag kan både se yngre ut och bli slankare.

Försöker så långt det är möjligt att eliminera stressen i min vardag och motionerar på ett sätt som passar min nivå.

Jag tränar därför bara hemma med min sjukgymnastik, egenmassage och med promenader ute i naturen.

Birgitta Höglund i Alanya

Lägger varken pengar eller tid på gymmet, den dagliga, enkla träningen får mig att fungera bäst.

Jag är 53 idag och vill åldras naturligt, då är den här typen av livsstil och mat ett väldigt bra verktyg har jag märkt.

Lite rynkor och valkar har jag förstås fått under åren, men de hör ju också till livet <3

Min äldsta vän Gjertrud var närmare 90 när hon tänkte ta bort sina rynkor genom att spruta in Restylane, en god vän hade övertalat henne att prova på det för att se yngre ut.

Jag fick henne på andra tankar genom att påpeka att det hade behövts hundratals injektioner för att hon skulle bli av med alla de vackra rynkor som hennes långa liv gett henne.

Hon hade en härlig humor, tyckte att jag hade helt rätt och avbokade behandlingen.

För mig är rynkor riktigt vackert och även ett grått hår, så jag kommer inte att färga mitt nu när det grånar mer och mer.

Jag och min fina mamma...

Jag och min fina mamma…

Min mamma har det vackraste vita hår man kan tänka sig och är tämligen rynkfri för att vara snart 86, här en bild på oss när vi skulle på dop nu i helgen.

Mamma har valt att leva hela sitt liv utan smink, något som märks väl på hennes fina hy.

Jag har följt hennes exempel där, det känns mer naturligt för mig att inte sminka mig.

Här kan du läsa mer om min livsstil, som jag verkligen kommer att följa resten av mitt liv. Här skriver jag mer om hur jag äter idag.

Något som förvisso inte är så arteget är mina resor, tar ju till moderna fortskaffningsmedel som flyg rätt ofta.

Men de resorna hjälper mig att bibehålla min hälsa, jag mår mycket bättre i min fibromyalgi när jag vistas i varmt klimat.

Här nedan kan du se en del bilder från den senaste, till den vackra och rofyllda byn Makrigialos på Kreta.

Där njuter jag verkligen av friden, maten, människorna, djuren, naturen och livet <3

Golden Beach, Makrigialos...

Golden Beach, Makrigialos…

Katter i Makrigialos

Katterna njuter också av livet på Kreta…

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos..

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos…

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris...

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris…

Vackert hus i bergsbyn Pefki...

Vackert hus i bergsbyn Pefki…

Kvällssol över Makrigialos, Kreta

Kvällssol över Makrigialos, Kreta


Mina tankar om att leva arteget med LCHF

Birgitta Höglund Photo Mikael Eriksson

Tankar om livet

Många har hört av sig den senaste tiden och undrar hur jag tänker på det här med maten och livet.

Därför skriver jag det här inlägget, ställ gärna frågor i kommentarerna om du undrar kring något.

För mig är LCHF definitivt inte bara en diet utan ett sätt att leva, jag har nyss passerat 6 år med denna njutbara mat.

Jag lever arteget, för att använda ett populärt ord i LCHF-kretsar.

Det innebär att jag äter så naturlig mat som möjligt, glutenfritt och i stort sett sockerfritt och med rejält med bra fetter och med en liberal mängd kolhydrater, som passar just mig.

Jag använder inga sötningsubstitut, bakar sällan kaffebröd och använder så få kosttillskott som möjligt.

Jag äter magnesium på grund av en nervskada i benet som följde efter min steloperation och så tar jag omega-3 varje dag, det gör mig mjukare i lederna. Det är allt som kommer ur en burk från hälsokostbutiken.

Jag lägger hellre mina pengar på riktigt bra, ekologiska och närproducerade råvaror än på olika dyra krämer och andra metoder som utlovar att jag kan både se yngre ut och bli slankare.

Försöker så långt det är möjligt att eliminera stressen i min vardag och motionerar på ett sätt som passar min nivå.

Jag tränar därför bara hemma med min sjukgymnastik, egenmassage och med promenader ute i naturen.

Birgitta Höglund i Alanya

Lägger varken pengar eller tid på gymmet, den dagliga, enkla träningen får mig att fungera bäst.

Jag är 53 idag och vill åldras naturligt, då är den här typen av livsstil och mat ett väldigt bra verktyg har jag märkt.

Lite rynkor och valkar har jag förstås fått under åren, men de hör ju också till livet <3

Min äldsta vän Gjertrud var närmare 90 när hon tänkte ta bort sina rynkor genom att spruta in Restylane, en god vän hade övertalat henne att prova på det för att se yngre ut.

Jag fick henne på andra tankar genom att påpeka att det hade behövts hundratals injektioner för att hon skulle bli av med alla de vackra rynkor som hennes långa liv gett henne.

Hon hade en härlig humor, tyckte att jag hade helt rätt och avbokade behandlingen.

För mig är rynkor riktigt vackert och även ett grått hår, så jag kommer inte att färga mitt nu när det grånar mer och mer.

Jag och min fina mamma...

Jag och min fina mamma…

Min mamma har det vackraste vita hår man kan tänka sig och är tämligen rynkfri för att vara snart 86, här en bild på oss när vi skulle på dop nu i helgen.

Mamma har valt att leva hela sitt liv utan smink, något som märks väl på hennes fina hy.

Jag har följt hennes exempel där, det känns mer naturligt för mig att inte sminka mig.

Här kan du läsa mer om min livsstil, som jag verkligen kommer att följa resten av mitt liv. Här skriver jag mer om hur jag äter idag.

Något som förvisso inte är så arteget är mina resor, tar ju till moderna fortskaffningsmedel som flyg rätt ofta.

Men de resorna hjälper mig att bibehålla min hälsa, jag mår mycket bättre i min fibromyalgi när jag vistas i varmt klimat.

Här nedan kan du se en del bilder från den senaste, till den vackra och rofyllda byn Makrigialos på Kreta.

Där njuter jag verkligen av friden, maten, människorna, djuren, naturen och livet <3

Golden Beach, Makrigialos...

Golden Beach, Makrigialos…

Katter i Makrigialos

Katterna njuter också av livet på Kreta…

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos..

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos…

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris...

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris…

Vackert hus i bergsbyn Pefki...

Vackert hus i bergsbyn Pefki…

Kvällssol över Makrigialos, Kreta

Kvällssol över Makrigialos, Kreta


Mina tankar om att leva arteget med LCHF

Birgitta Höglund Photo Mikael Eriksson

Tankar om livet

Många har hört av sig den senaste tiden och undrar hur jag tänker på det här med maten och livet.

Därför skriver jag det här inlägget, ställ gärna frågor i kommentarerna om du undrar kring något.

För mig är LCHF definitivt inte bara en diet utan ett sätt att leva, jag har nyss passerat 6 år med denna njutbara mat.

Jag lever arteget, för att använda ett populärt ord i LCHF-kretsar.

Det innebär att jag äter så naturlig mat som möjligt, glutenfritt och i stort sett sockerfritt och med rejält med bra fetter och med en liberal mängd kolhydrater, som passar just mig.

Jag använder inga sötningsubstitut, bakar sällan kaffebröd och använder så få kosttillskott som möjligt.

Jag äter magnesium på grund av en nervskada i benet som följde efter min steloperation och så tar jag omega-3 varje dag, det gör mig mjukare i lederna. Det är allt som kommer ur en burk från hälsokostbutiken.

Jag lägger hellre mina pengar på riktigt bra, ekologiska och närproducerade råvaror än på olika dyra krämer och andra metoder som utlovar att jag kan både se yngre ut och bli slankare.

Försöker så långt det är möjligt att eliminera stressen i min vardag och motionerar på ett sätt som passar min nivå.

Jag tränar därför bara hemma med min sjukgymnastik, egenmassage och med promenader ute i naturen.

Birgitta Höglund i Alanya

Lägger varken pengar eller tid på gymmet, den dagliga, enkla träningen får mig att fungera bäst.

Jag är 53 idag och vill åldras naturligt, då är den här typen av livsstil och mat ett väldigt bra verktyg har jag märkt.

Lite rynkor och valkar har jag förstås fått under åren, men de hör ju också till livet <3

Min äldsta vän Gjertrud var närmare 90 när hon tänkte ta bort sina rynkor genom att spruta in Restylane, en god vän hade övertalat henne att prova på det för att se yngre ut.

Jag fick henne på andra tankar genom att påpeka att det hade behövts hundratals injektioner för att hon skulle bli av med alla de vackra rynkor som hennes långa liv gett henne.

Hon hade en härlig humor, tyckte att jag hade helt rätt och avbokade behandlingen.

För mig är rynkor riktigt vackert och även ett grått hår, så jag kommer inte att färga mitt nu när det grånar mer och mer.

Jag och min fina mamma...

Jag och min fina mamma…

Min mamma har det vackraste vita hår man kan tänka sig och är tämligen rynkfri för att vara snart 86, här en bild på oss när vi skulle på dop nu i helgen.

Mamma har valt att leva hela sitt liv utan smink, något som märks väl på hennes fina hy.

Jag har följt hennes exempel där, det känns mer naturligt för mig att inte sminka mig.

Här kan du läsa mer om min livsstil, som jag verkligen kommer att följa resten av mitt liv. Här skriver jag mer om hur jag äter idag.

Något som förvisso inte är så arteget är mina resor, tar ju till moderna fortskaffningsmedel som flyg rätt ofta.

Men de resorna hjälper mig att bibehålla min hälsa, jag mår mycket bättre i min fibromyalgi när jag vistas i varmt klimat.

Här nedan kan du se en del bilder från den senaste, till den vackra och rofyllda byn Makrigialos på Kreta.

Där njuter jag verkligen av friden, maten, människorna, djuren, naturen och livet <3

Golden Beach, Makrigialos...

Golden Beach, Makrigialos…

Katter i Makrigialos

Katterna njuter också av livet på Kreta…

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos..

Blomsterkrans för att fira vårens ankomst till Makrigialos…

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris...

Drakkalla, Dracunculus Vulgaris…

Vackert hus i bergsbyn Pefki...

Vackert hus i bergsbyn Pefki…

Kvällssol över Makrigialos, Kreta

Kvällssol över Makrigialos, Kreta


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter