Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Chokladbollens dag
Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet...

Chokladbollar med nöt/mandelsmör, klicka på bilden så kommer du till receptet…

Ännu en dag…

Så var det då dags för chokladbollen att ha en egen dag.

Jag bjuder på två av mina recept, riktigt goda båda två enligt min smak, jag är ju inte är så förtjust i sött längre.

Klicka på bilden ovan så kommer du till min favorit, nötchokladbollar gjorda på mandelsmör.

Där kan du också läsa mer om Ann Fernholms bok Det sötaste vi har – om socker och växande kroppar, där jag medverkar med en del recept.

Ann har just idag släppt nyheten om vad nästa bok kommer att heta: Smakäventyret – att lära små barn äta mat.

Jag har fullt upp härhemma just nu, varit på dop och firat Mors dag med min kära mamma i helgen.

Lite tidigt om vi går efter svenska almanackan men i mammas hemland Finland firades den igår.

Försöker också få ihop allt inför mitt livs första resa till USA, åker till Florida och Low-Carb Cruise om knappt två veckor.

Ska verkligen bli en spännande resa, särskilt som min kokbok Low Carb High Fat Barbecue kommer ut precis samtidigt.

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Följ mig gärna på Facebook om du vill veta mer om vad som händer, kommer inte att ha så mycket tid och ork att uppdatera härinne på bloggen närmsta tiden.

Har nyss köpt min första smartphone, har bara haft knapptelefon tidigare, så nu har det blivit mycket enklare att lägga upp bilder på Facebook.

Tyvärr är det krångligare att blogga från den märkte jag, så det kommer jag att fortsätta med från laptopen.

Vill du ta del av mina recept i tidningsform så är jag med i senaste numret av Matkärlek med några kycklingrecept, den tidningen finns ute i butikerna nu.

Du får specialpris på prenumeration av tidningen under maj månad om du klickar på den här länken.

Erbjudandet är 3 nr för 99 kr samt 8 nr för 249 kr, du behöver ange kampanjkoden BIRGITTA2 så får du det billiga priset.

Chokladbollar

100 g kokosolja

100 g (2½ dl) kokosflingor

1 dl kokosgrädde

½ dl krossade hasselnötter

2 msk kakao

1 äggula

1 krm vaniljpulver

1 krm mald kardemumma

½-1 krm salt

Smält kokosoljan och låt den svalna. Krossa hasselnötskärnorna till grovt pulver i en mortel eller hacka dem fint.

Du kan också använda valnötter, cashewnötter, paranötter eller mandlar. Pumpakärnor går också bra om du är allergisk mot nötter.

Likadant med äggulan, tål du inte ägg så hoppa bara över den.

Rör ihop kokosflingor med kakao, nötkross, vanilj, kardemumma och salt.

Saltet framhäver chokladsmaken, smaka dig fram hur mycket du vill ha.

Rör ner kokosfett, äggula och kokosgrädde. Blanda väl.

Ställ i kyl att stelna en halvtimme. Rulla små bollar och doppa dem i kokosflingor. Förvara i kyl eller frys.

Chokladbollar med nötter


Bussresa från Stockholm till LCHF-campingen i Säffle 25-28/6
Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Nya reseplaner

Har du tänkt åka till LCHF-campingen i Säffle i slutet på juni? Det har jag :)

Här på LCHF-Events kan du läsa mer om alla intressanta föreläsare som deltar i år.

Jag har bokat in mig på den buss som går från Stockholm.

Skynda dig att boka även du, billigare och bättre sätt att ta sig dit finns knappast, även om man som jag först reser från Östersund.

Så här skriver Annika Rane​ som arrangerar bussresan:

Här kommer information om BUSSRESAN Stockholm-Säffle.

Detta ingår:
Bussresa från Stockholm till Säffle och Duse udde torsdag 25 juni och tillbaka igen söndag 28 juni. Värmlandsföretaget Larsson-Resman kör bussen åt oss. Vi planerar att göra ett stopp vid livsmedelsaffär i Säffle, på ditvägen, för möjlighet till matinköp. Mer information om exakt tid och upphämtningsplats i Stockholm kommer.

Busstransport mellan Duse udde och Medborgarhuset i Säffle morgon och eftermiddag föreläsningsdagarna.
Anmälan:
Sätt in 800:- på kontonummer 6154-690 215 452 (Handelsbanken). Märk betalningen med namn och skicka också ett mail med deltagarnas namn och mobilnummer till lchf.stockholm (@) gmail.com. Du får då en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan.

I allra värsta fall…
OM resan inte blir av, dvs vi blir för få för att det ska gå runt, återbetalas naturligtvis hela summan.

Tveka inte att ställa frågor, via mail eller sms/samtal till 070-7320493. Hjälp gärna till att fylla bussen genom att berätta för ev intresserade!

Vänliga hälsningar
Annika Rane

Bild lånad från tommytappar.se

Bild lånad från tommytappar.se

 


Bussresa från Stockholm till LCHF-campingen i Säffle 25-28/6
Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Nya reseplaner

Har du tänkt åka till LCHF-campingen i Säffle i slutet på juni? Det har jag :)

Här på LCHF-Events kan du läsa mer om alla intressanta föreläsare som deltar i år.

Jag har bokat in mig på den buss som går från Stockholm.

Skynda dig att boka även du, billigare och bättre sätt att ta sig dit finns knappast, även om man som jag först reser från Östersund.

Så här skriver Annika Rane​ som arrangerar bussresan:

Här kommer information om BUSSRESAN Stockholm-Säffle.

Detta ingår:
Bussresa från Stockholm till Säffle och Duse udde torsdag 25 juni och tillbaka igen söndag 28 juni. Värmlandsföretaget Larsson-Resman kör bussen åt oss. Vi planerar att göra ett stopp vid livsmedelsaffär i Säffle, på ditvägen, för möjlighet till matinköp. Mer information om exakt tid och upphämtningsplats i Stockholm kommer.

Busstransport mellan Duse udde och Medborgarhuset i Säffle morgon och eftermiddag föreläsningsdagarna.
Anmälan:
Sätt in 800:- på kontonummer 6154-690 215 452 (Handelsbanken). Märk betalningen med namn och skicka också ett mail med deltagarnas namn och mobilnummer till lchf.stockholm (@) gmail.com. Du får då en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan.

I allra värsta fall…
OM resan inte blir av, dvs vi blir för få för att det ska gå runt, återbetalas naturligtvis hela summan.

Tveka inte att ställa frågor, via mail eller sms/samtal till 070-7320493. Hjälp gärna till att fylla bussen genom att berätta för ev intresserade!

Vänliga hälsningar
Annika Rane

Bild lånad från tommytappar.se

Bild lånad från tommytappar.se

 


Bussresa från Stockholm till LCHF-campingen i Säffle 25-28/6
Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Nya reseplaner

Har du tänkt åka till LCHF-campingen i Säffle i slutet på juni? Det har jag :)

Här på LCHF-Events kan du läsa mer om alla intressanta föreläsare som deltar i år.

Jag har bokat in mig på den buss som går från Stockholm.

Skynda dig att boka även du, billigare och bättre sätt att ta sig dit finns knappast, även om man som jag först reser från Östersund.

Så här skriver Annika Rane​ som arrangerar bussresan:

Här kommer information om BUSSRESAN Stockholm-Säffle.

Detta ingår:
Bussresa från Stockholm till Säffle och Duse udde torsdag 25 juni och tillbaka igen söndag 28 juni. Värmlandsföretaget Larsson-Resman kör bussen åt oss. Vi planerar att göra ett stopp vid livsmedelsaffär i Säffle, på ditvägen, för möjlighet till matinköp. Mer information om exakt tid och upphämtningsplats i Stockholm kommer.

Busstransport mellan Duse udde och Medborgarhuset i Säffle morgon och eftermiddag föreläsningsdagarna.
Anmälan:
Sätt in 800:- på kontonummer 6154-690 215 452 (Handelsbanken). Märk betalningen med namn och skicka också ett mail med deltagarnas namn och mobilnummer till lchf.stockholm (@) gmail.com. Du får då en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan.

I allra värsta fall…
OM resan inte blir av, dvs vi blir för få för att det ska gå runt, återbetalas naturligtvis hela summan.

Tveka inte att ställa frågor, via mail eller sms/samtal till 070-7320493. Hjälp gärna till att fylla bussen genom att berätta för ev intresserade!

Vänliga hälsningar
Annika Rane

Bild lånad från tommytappar.se

Bild lånad från tommytappar.se

 


Bussresa från Stockholm till LCHF-campingen i Säffle 25-27/6
Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Duse Udde Camping i Säffle. Bilden lånad från Kostdoktorn.se

Nya reseplaner

Har du tänkt åka till LCHF-campingen i Säffle 25-27/6? Det har jag :)

Här på LCHF-Events kan du läsa mer om alla intressanta föreläsare som deltar i år.

Jag har bokat in mig på den buss som går från Stockholm.

Skynda dig att boka även du, billigare och bättre sätt att ta sig dit finns knappast, även om man som jag först reser från Östersund.

Så här skriver Annika Rane​ som arrangerar bussresan:

Här kommer information om BUSSRESAN Stockholm-Säffle.

Detta ingår:
Bussresa från Stockholm till Säffle och Duse udde torsdag 25 juni och tillbaka igen söndag 28 juni. Värmlandsföretaget Larsson-Resman kör bussen åt oss. Vi planerar att göra ett stopp vid livsmedelsaffär i Säffle, på ditvägen, för möjlighet till matinköp. Mer information om exakt tid och upphämtningsplats i Stockholm kommer.

Busstransport mellan Duse udde och Medborgarhuset i Säffle morgon och eftermiddag föreläsningsdagarna.
Anmälan:
Sätt in 800:- på kontonummer 6154-690 215 452 (Handelsbanken). Märk betalningen med namn och skicka också ett mail med deltagarnas namn och mobilnummer till lchf.stockholm (@) gmail.com. Du får då en bekräftelse på att vi mottagit din anmälan.

I allra värsta fall…
OM resan inte blir av, dvs vi blir för få för att det ska gå runt, återbetalas naturligtvis hela summan.

Tveka inte att ställa frågor, via mail eller sms/samtal till 070-7320493. Hjälp gärna till att fylla bussen genom att berätta för ev intresserade!

Vänliga hälsningar
Annika Rane

Bild lånad från tommytappar.se

Bild lånad från tommytappar.se

 


Podcast om fibromyalgi och värk på 4Health
Makrigialos, Kreta

Makrigialos, Kreta

Hälsointervju

Nu är jag hemma igen efter en härlig vistelse i Makrigialos på Kreta.

Jag och vännen Mona ordnade en liten hälsoresa för några av våra vänner till den lugna och vackra platsen.

Att vistas och ha möjlighet att träna i varmt klimat har gjort mycket gott för min hälsa efter att jag blev sjukpensionerad på grund av en ryggskada för 15 år sen.

Mer om resan kommer i ett senare inlägg, idag kan du ta del av den podcast-intervju jag deltog i hos Anna Sparre på 4Health innan jag åkte.

Där berättar jag om hur kosten och träningen hjälpt till att förändra mitt liv och hälsa. Även Annika Dahlqvist deltar och berättar mer om värkproblem.

Här kan du läsa mer om intervjun och hitta länkar till olika sätt att lyssna på den inne på 4Health.

Klicka på bilden så kommer du till intervjun på 4Health

Klicka på bilden så kommer du till intervjun på 4Health…


Podcast om fibromyalgi och värk på 4Health
Makrigialos, Kreta

Makrigialos, Kreta

Hälsointervju

Nu är jag hemma igen efter en härlig vistelse i Makrigialos på Kreta.

Jag och vännen Mona ordnade en liten hälsoresa för några av våra vänner till den lugna och vackra platsen.

Att vistas och ha möjlighet att träna i varmt klimat har gjort mycket gott för min hälsa efter att jag blev sjukpensionerad på grund av en ryggskada för 15 år sen.

Mer om resan kommer i ett senare inlägg, idag kan du ta del av den podcast-intervju jag deltog i hos Anna Sparre på 4Health innan jag åkte.

Där berättar jag om hur kosten och träningen hjälpt till att förändra mitt liv och hälsa. Även Annika Dahlqvist deltar och berättar mer om värkproblem.

Här kan du läsa mer om intervjun och hitta länkar till olika sätt att lyssna på den inne på 4Health.

Klicka på bilden så kommer du till intervjun på 4Health

Klicka på bilden så kommer du till intervjun på 4Health…