Fröbröd med halloumi
Söndag är lika med bakdagar för många. Så nu ett tag framöver kommer jag att dela mina bästa, glutenfria LCHF-bröd.
Bröd som passar riktigt bra att ha med som tillbehör till en sallad eller som matig macka på picknicken.
En del tycker att bröd inte hör hemma inom LCHF, men för mig är det ett självklart komplement, naturligtvis bakat utan gluten och med låg halt kolhydrater.
Fröbröd med halloumi 8-12 st
3 äggvitor
2½ dl riven halloumi
1½ dl sesamfrön
½ dl linfrön
2 msk olivolja
ca 1 krm salt
Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda ner riven ost, frön, olivolja och salt.
Eftersom osten är rätt salt, så smaka av försiktigt med saltet.
Låt smeten svälla i en timme. Forma ovala bröd med en matsked eller slev, lägg på bakplåtspapper.
8 större eller 12 mindre blir det av den här satsen.
Grädda gyllenbruna på 175° i 15-20 minuter, beroende på storleken på bullarna.
Reklam för Pias Webshop
Idag vill jag också passa på och göra lite reklam för Pias Webshop.
Pia Nyberg, som startat webshopen, drev under flera år den mycket populära sidan Kostrådgivarna, där även jag var skribent.
Nu har hon startat en butik på nätet med produkter à la naturligt husapotek, som även tillhandahåller t ex kokosolja och nyttigt salt.
Pia är också den första som säljer en färdig blandning av det vitamin/mineralrika Annas Supersalt, ett salt som det senaste tiden stått mycket om i LCHF-kretsar.
Supersaltet består av lika delar havssalt med jod, himalayasalt och örtsalt med kelp, läs historien om saltet här.
Jag har ingen ekonomisk vinning av att göra reklam för webshopen, jag är bara glad att kunna hjälpa Pia som lagt ner så otroligt mycket oavlönat jobb under åren med Kostrådgivarna.