Söndagsbrunch med Omega-3

Brunch

Istället för bacon och ägg

Många LCHF-are börjar dagen med bacon och ägg.

Visst är det gott, men för att få balans mellan Omega-3 och Omega-6 så är det bra att stoppa in lite mer av fisk och skaldjur i den dagliga maten.

Läs mer om den balansen här på Kostdoktorn.

Här får du tips på ett riktigt gott alternativ till baconbrunchen.

Äggsallad 1 port

1-2 kokta ägg

½ dl tärnad röd och grön paprika

2 msk majonnäs

½ msk finhackad timjan

Flingsalt

Skär ägget i tärningar. Blanda majonnäsen med paprika och timjan.

Vänd försiktigt ner ägghacket och lite smulat flingsalt.

Servera äggsalladen till rökta musslor.

Oliver, paprikaringar, bladpersilja och spröda frökex till.

Frökexen bakar Huså Bröd efter min receptidé, läs mer på deras hemsida var du kan köpa dem.

Gillar du inte musslor så är salladen förstås god ihop med räkor, rökt lax, makrill eller sardiner också.

Spröda frökex från Huså Bröd