Har tidigare delat mitt våffelrecept ur boken Baka med LCHF, men här ska ni få det igen!
©2013 MariannAndersson
Våffeldagen idag den 25/3
Nu ska jag bjuda på våfflorna ur boken Baka med LCHF!!
ca 10 st
Ingredienser:
5 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning (kan mkt väl uteslutas helt)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
25 g smält osaltat smör
1 dl kokosnötsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här
1.Smält smöret
2. Vispa äggen och sötning fluffigt. (numera vispar jag utan sötning och tar i den med det torra)
3. Vispa ner grädde och creme fraiche.
3. Häll i smöret
4. Blanda övriga torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl. Låt svälla minst 5 minuter.
5. Stek sedan på väl uppvärmt våffeljärn och låt dem steka lite längre än vanligt.
6. Lägg dem på galler att svalna.
Tips: Låt smeten precis få ligga någon knapp halv minut på järnet innan man drar ner locket. Då blir de något tjockare och lättare att ta loss.
ÖNSKAR ALLA EN TREVLIG VÅFFELDAG!
God morgon alla fina vänner, idag blir det recept med inspiration av våren. Tillsammans med Jenny (Jennys matblogg) som ni känner sedan tidigare kör vi igång receptutmaning igen med samma tema på våra matbloggar.
Ni kommer att få följa våra utmaningar en gång i veckan. Idag börjar vi med VÅR och VARMRÄTT! Hoppas vi kan inspirera er ordentligt nu.
Min varmrätt idag blev en otroligt god laxpaj med sparris, en fräsch vårrätt att avnjuta ute i solen.
6 bitar
Laxpaj med sparris :
1 sats pajdeg
300 gram kallrökt lax
1 knippe grön sparris
3 ägg
200 gram philadelphiaost
2 dl riven ost
GÖR SÅHÄR :
Tryck ut pajdegen i en from ca 25 cm i diam och gärna med lös botten. Min form har inte så höga kanter så jag fick lite av fyllningen över, men har du en form med något högre kant är det att föredra. Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 min.
Skär den kallrökta laxen i mindre bitar/strimlor och skär sparrisen i bitar, spara ”knopparna” att ha ovanpå pajen. Fyll med lax och sparris och fördela hälften av osten ovanpå. Vispa ihop ägg med philadelphiaost och slå över. Toppa med sparrisknopparna, resten av osten och har du lite pajdeg över kan du göra små löv till dekoration. Något salt behövs inte då laxen i sig är ganska salt.Grädda pajen ca 30 min i 175 grader tills den fått fin gyllene färg. Servera med citron, aioli och en fräsch sallad.
Tips!
- Du kan byta ut den kallrökta laxen mot varmrökt.
1 sats pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolie och kavla den till en tunn platta. Dra bort ena sidan av plasten och lyft den kavlade degen över en pajform, dra av det andra plastfoliet och tryck ut försiktigt i formen & upp mot kanterna. Överbliven pajdeg kan förvaras i kylskåp en vecka.
Fyll det förgräddade pajskalet med lax, sparris och hälften av osten.
Slå över ägg och philadelphiaosten.
Toppa med sparrisknopparna, resten av osten och ev. dekor.
Grädda pajen i ca 30 min, 175 grader.
Servera gärna med citron, aioli och en fräsch sallad.
Här har vi Jennys läckra kycklingspett. Att panera med halloumi blir riktigt gott och frasigt.
För att komma till Jennys recept ”Kycklingspett med halloumipanering” Klicka HÄR >>
Källa: Froderberg
Portioner: 1
Ingredienser:
2 ägg
2 msk grädde
lite riven ost
1/2 pkt bacon
lite sallad
Gör så här:
Vispa ihop äggen och grädden tillsammans med den rivna osten (om du vill ha ost).
Häll upp äggröran i en stek-el omelettpanna.
Stek baconen.
Skär upp lite valfri sallad (jag tog lite ruccola, lollo rosso o romansallat?) och en tomat.
Tips: Har du en sådan omelettpanna som jag köpte på CityGross är det busenkelt att göra omelett till en person och omeletten flyter inte ut så mycket.