Min rabarberpaj

Perfekt recept för 4 personer och otroligt gott!

Ingredienser:

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk socker
100 g margarin
Fyllning:
6 rabarber stjälkar
2 msk socker

Gör såhär:
Smörj formen. Finfördela margarinet och blanda med mjöl och socker till en grynig massa. Skär rabarberna i tunna 1 centimeters skivor och lägg dem i formen. Strö över socker och därefter smuldegen. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader, tills pajen blivit ljusbrun.

Originally posted 2009-09-16 23:19:18. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Min rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Skånsk rabarberkaka med vaniljsås

Så här går du tillväga för att baka en världsklassiker – den skånska rabarberkakan med vaniljsås! Sätt ugnen på 200 grader. 
Smöra en gjutjärnsstekpanna med höga raka kanter. 
Lägg ett tillklippt smörpapper i botten. Blanda ströbrödet och sockret. 
Lägg ett lager i botten, bara så det täcker ordentligt.

Lägg på ett lager rabarbermos, ca 2 cm tjockt.
Mer ströbröd, sedan rabarbermos, till sist ytterligare ett tjockt lager ströbröd.
Klicka på ordentligt med smör på ytan och grädda i ca 200 grader 30-40 min.
Ytan ska bli läckert knaprig.
Låt kakan svalna, dra med en kniv runt kanten och skaka pannan.
Lägg ett fat på och vänd hastigt upp och ner.
Dra bort smörpapperet och vänd kakan igen så att den knapriga sidan kommer upp.
Pudra ev lite florsocker över kakan.
Servera med vaniljsås.
Det här behövs:
ca 5 dl osockrat rabarbermos
ca 5 dl ströbröd av kavring
3 dl strösocker
50-75 g smör
ev. florsocker

Originally posted 2009-09-17 01:50:10. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Skånsk rabarberkaka med vaniljsås dök först upp på Rabarberpaj.se.

Knäckig rabarberpaj

Sätt ugnen på 225°C. Skölj, skala och skär rabarberna i grova skivor. Lägg dem i en ugnssäker form.

Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!

Ingredienser
Portioner: 6

6 medelstora rabarber stjälkar
2 dl vetemjöl
2 dl socker
100 g smör

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Originally posted 2009-09-17 01:37:40. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Upp och nervänd rabarberkaka

Tina smördegsplattan. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva rabarberna. Smält smör i liten stekpanna (alt. använd en metallring), på medellåg värme. Strö socker och kanel i pannan. Lägg i tre lager rabarber med aprikossylt över. Steg på svag värme i 5 minuter.

Skär ut en smördegsplatta i samma storlek som stekpannan eller metallringen. Lägg den som ett lock över rabarberna. Sätt in pannan i ugnen 20 minuter.
Ta ut pannan och vänd rabarberkakan upp och ner på en tallrik. Serveras ljummen.

Ingredienser:
Rabarber
Aprikossylt
Smördeg
Socker
Kanel (mald)
Smör

Originally posted 2009-09-17 01:40:25. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Upp och nervänd rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Min mjuka rabarberkaka

Smält 2 msk smör i en stekpanna. (Eller en snygg form/eldfast.)
Lägg i skivade rabarber och strö på 3-5 msk socker.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner vetemjölet med bakpulver och och rör i detta i äggsmeten, tillsammans med gräddmjölken.
Blanda sist i det avsvalnade smöret.
Häll därefter på detta över rabarberskivorna
och grädda i 175-200* i ca 35 minuter.
Servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Ingredienser:
5-8 goda rabarber
2msk.smör
3-5 msk socker
2 ägg.
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl gräddmjölk
50-75 gr smör

Originally posted 2009-09-17 01:56:20. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Min mjuka rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj – enkelt och gott recept

Rabarberpaj – en riktigt god och enkel rabarberpaj!

Ingredienser:

( ca 8-10 portioner, tidsåtgång ca 60 minuter)

Ingredienser till pajdeg:

6 dl vetemjöl
250 g margarin eller smör
4-6 msk vatten

Ingredienser till pajfyllning:

ca 1 kg rabarber (ca 2 liter skurna)
2-3 dl socker
2 msk potatismjöl

1 ägg, pensling

Gör så här:

Ta fram en skål och häll i mjölet. Skär margarin eller smör i småbitar och häll i skålen – ska helst vara kylskåpskallt. Ta en gaffel och förfördela margarinet (eller smöret) till en smulig massa – var inte rädd att använda fingertopparna ifall det skulle behövas! När du fått en smulig massa ska du tillsätta vattnet. Du måste vara snabb och arbeta blandningen tills du får ihop en deg. Forma degen till en tjock rundel och låt den vila övertäckt i kylskåpet i ca 30 minuter. Under tiden förbereder du pajfyllningen.

Sätt på ugnen, 225º! Skala eller drag av rabarberskalet på grövre stjälkar. Skär rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarberskivorna, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form, rör om så att det blandas ordentligt.

Ta fram degen från kylskåpet och gör en rulle av ca 1/3 av degen. Tryck degrullen mot hela insidan av formens kant. Kavla ut resten till ett galler eller lock.

Pensla rabarberpajen med ägg och lägg in den i ugnen! Grädda pajen tills den får en gyllene färg (ca 25-30 minuter)!

Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde!

Originally posted 2013-05-29 15:06:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj – enkelt och gott recept dök först upp på Rabarberpaj.se.

Jordgubbar och rabarber

Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin

Jordgubbar och rabarber

Recept på efterrätter, bakverk, glass och kalla drycker gjorda på jordgubbar och rabarber, var för sig eller tillsammans.

(Seelig)

Köp Jordgubbar och rabarber!

Originally posted 2013-05-27 21:50:49. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Jordgubbar och rabarber dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Nu märks att det är rabarbertider och då måste man ju bara tillaga och äta rabarberpaj. Rabarber är ren njutning för själen! En härlig och knaprig rabarberpaj, mums!

Ingredienser

Pajfyllning

400 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg

1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
2 msk socker
100 g mjölkfritt margarin

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 225°.
  • Ta fram en bunke och blanda de torra ingredienserna.
  • Lägg i kylskåpskallt margarin i blandningen av de torra ingredienserna. Blanda allting med en gaffel först och sedan med fingrarna så att den blir smulig som en smuldeg.
  • Skölj rabarbern och dra även av skalet ifall det behövs.
  • Skiva rabarbern i skivor eller småbitar!
  • Blanda sockret och potatismjölet och blanda det sedan med rabarbern på botten av en pajform.
  • Smula över smuldegen.
  • Lägg in rabarberpajen in i ugnen tills rabarbern är mjuk och degen fått färg.
  • Rabarberpajen är färdig efter ca 20-25 minuter.

Serveringstips

Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2013-05-26 08:12:41. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en lättlagad rabarberpaj med smak av både havre och kanel – en härligt krispig rabarberpaj.

( 4 portioner)

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås

Pajdeg

1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i skivor.
  • Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Serveringsförslag

Servera med lättvispad vaniljsås.

Originally posted 2013-05-25 23:26:01. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Rabarberpaj med smuldeg dök först upp på Rabarberpaj.se.

Jordgubb & fläderglass


Har ju glömt att visa er glassen vi gjorde häromkvällen med jordgubbar och fläder som smaksättning. Gudomligt god och fräsch. Riktiga sommarsmaker. De tycker jag ni ska prova!

Nu måste jag faktiskt kila i säng! Redan?
Jopp, för imorgon är det jag & Joline som hänger på låset när Gekås (Ullared) öppnar kl 8, alltså måste vi upp i ottan. Typ klockan fyra…

Vi ses kanske där i vimlet… ;-)

Det här behöver du : 
5 dl vispgrädde
1 burk sötad, kondenserad mjölk (ca 400 g)
½ liter jordgubbar
½ dl koncentrerad flädersaft (ta lite mindre om du inte vill ha den så söt, för den blev väldigt söt)

GÖR SÅHÄR : 
Vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt den koncentrerade saften och vispa lite till om det behövs, den ska inte rinna men ändå vara lösvispad. Öppna burken med kondenserad mjölk, och rör ihop med grädden och skiva ner jordgubbarna. Häll ut smeten i en form, täck med plastfolie och frys 5-6 timmar.
Ta fram ca 30-40 min före servering och låt tina något i kylen.


Flädersaften.


Och öländska jordgubbar, snart är säsongen slut så det gäller att börja bunkra och fylla frysen!

Fler tips på 3-minutersglass : 

  
Rabarberpajglass. Äppeltarte med vaniljglass. Lemon curdglass.
Klicka på bilderna för att komma till resp. recept.