Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat!
Ingredienser
(4-6 portioner)
Pajfyllning
- 500 g rabarber
- 1 msk potatismjöl
- 1/2-1 dl socker
- 1 dl mandelspån
Smuldeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1/2 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- 75 g mandelmassa
- 100 g smör eller margarin
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar.
- Lägg rabarberbitarna i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.
- Blanda socker och potatismjöl. Fördela över rabarbern och rör om lite.
- Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
- Riv mandelmassan grovt.
- Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
- Strö över smuldegen över rabarbern.
- Strö över mandelspån.
- Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Servering
Serveras med vaniljvisp!
Originally posted 2013-05-29 22:02:27. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Bästa rabarberpajen dök först upp på Rabarberpaj.se.
Recept på rabarberpaj med kokos – en smulpaj med rabarber och kokosflingor! Ett mycket enkelt och gott rabarberpaj recept. Ett rabarpaj recept gjord på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept!Ingredienser:
4 stjälkar rabarber (stora)
¾ tsk malen kanel
¼ – ½ dl socker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
75 g smör eller margarin
1 ¾ dl vetemjöl
½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 ¼ dl kokosflingor
Gör så här:
Skala rabarber och skär stjälkarna i 1 centimeters skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjöl, kanel och socker.
Smuldeg:
Blanda alla ingredienser utom margarinet. Tillsätt sedan margarinet och finfördela det till en grynig massa. Fördela smuldegen över rabarberna.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min i 200 ºC.
Servera gärna med vaniljvisp.
Originally posted 2009-09-15 12:57:02. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarberpaj med kokos dök först upp på Rabarberpaj.se.
Skala rabarberna och skär dem i stora skivor. Låt dem koka 2 minuter i sockrat vatten och placera dem sedan på ett smörat, eldfast fat. Koka hastigt i en kastrull smöret, mjölet och mjölken och tillsätt mandeln och sockret. Bred smeten över rabarberna och grädda kakan i ca 225º värma tills den fått en svagt guldgul färg. Servera kakan ljum tillsammans med vispad grädda eller kaffegrädde.
Storlek:
4 port.
Ingredienser:
6 stora rabarber stjälkar
1 dl skalad och hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 msk mjölk
3 msk smör
1 msk vetemjöl
Originally posted 2009-09-17 01:43:50. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarberkaka från Åmål dök först upp på Rabarberpaj.se.
Nyttigt rabarberpaj recept med havregryn – enkelt och gott recept på rabarberpaj med havregryn.
Enklaste rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber och som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare rabarberpaj recept där man får en riktigt god Rabarberpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig Rabarberpaj så blir Rabarberpajen också nyttigare.
Ingredienser
(4 portioner)
* 4 rabarber stjälkar
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör
Instruktioner
1. Skala och skiva rabarberna.
2. Lägg rabarberna i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över rabarberna.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över rabarberskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.
Tidsåtgång
ca 25 minuter
Serveras med
Vaniljsås eller vaniljglass.
Originally posted 2009-09-17 01:35:48. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarberpaj med havregryn dök först upp på Rabarberpaj.se.
Nyp ihop smör, mjöl och vatten till deg.
Lägg i plastpåse i kylen medan du skalar och rabarberskivorr rabarberna fint.
Blanda socker + alla kryddorna i en skål. Dela degen och kavla ut ena halvan.
Klä en pajform med den och nagga botten.
Strö lite sockerblandning på botten, lägg i rabarberna och strö på resten av sockret.
Kavla ut den andra deghalvan till lock och lägg över pajen och tryck ihop runt kanten.
Snitta några lufthål i locket och pensla det med uppvispat ägg. Strö på lite socker om du vill.
Grädda pajen i 225 grader mitt i ugnen ca 30 min. eller tills den har fin färg.
Ät ljummen med vispad vaniljsås eller med vaniljglass.
En mustig, kryddoftande paj
200 g smör
5 dl vetemjöl
ca. ½ dl kallt vatten
Fyllning:
4-7 något syrliga rabarber, beroende på storlek
1 ½ dl strösocker
rivet skal av 1/2 tvättad citron
1 tsk kanel
½ tsk malen muskot
1 krm malda nejlikor
1 uppvispat ägg till pensling
Originally posted 2009-09-17 01:52:59. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Amerikansk rabarberkaka dök först upp på Rabarberpaj.se.
En enkelt och gott Rabarberpaj recept med mandelmassa.
Rabarberpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på Rabarberpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer.
Ingredienser
(4-6 portioner)
- ca 500 g rabarber (4-6 rabarberstjälkar)
- 100 g vetemjöl
- 150 g socker
- 75 g florsocker
- 100 g smör
- 150 g ODENSE Mandelmassa 50/50
Garnityr – pynt
- 50 g ODENSE Mandelmassa 50/50.
Tidsåtgång: ca. 15 minuter
Gör så här
- Sätt på ugnen, 210º grader
- Skölj, ansa rabarbern och skär i mindre bitar!
- Koka rabarberbitarna 2-3 min i vatten.
- Blanda mjöl, socker och florsocker.
- Smula kallt smör i smeten.
- Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
- Lägg rabarbern i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
- Pynta med riven marsipan.
Originally posted 2009-09-17 01:55:00. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarberkaka med mandelmassa dök först upp på Rabarberpaj.se.
Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna rabarberna – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två rabarber och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter
Ingredienser:
1 ½ – 2 dl vispgrädde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker
Blanda ner kanelen i grädden. Låt stå i 1 – 2 timmar. Vispa.
rabarberkaka
2 ägg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 rabarber
1 msk mjöl (japp – endast!)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 20 mandlar
Vispa äggen och sockret.
Originally posted 2009-09-17 01:58:14. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Rabarberkaka med kanelgrädde dök först upp på Rabarberpaj.se.
Perfekt recept för 4 personer och otroligt gott!
Ingredienser:
Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk socker
100 g margarin
Fyllning:
6 rabarber stjälkar
2 msk socker
Gör såhär:
Smörj formen. Finfördela margarinet och blanda med mjöl och socker till en grynig massa. Skär rabarberna i tunna 1 centimeters skivor och lägg dem i formen. Strö över socker och därefter smuldegen. Grädda i ca 20 minuter i 225 grader, tills pajen blivit ljusbrun.
Originally posted 2009-09-16 23:19:18. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Min rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.
Så här går du tillväga för att baka en världsklassiker – den skånska rabarberkakan med vaniljsås! Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en gjutjärnsstekpanna med höga raka kanter.
Lägg ett tillklippt smörpapper i botten. Blanda ströbrödet och sockret.
Lägg ett lager i botten, bara så det täcker ordentligt.
Lägg på ett lager rabarbermos, ca 2 cm tjockt.
Mer ströbröd, sedan rabarbermos, till sist ytterligare ett tjockt lager ströbröd.
Klicka på ordentligt med smör på ytan och grädda i ca 200 grader 30-40 min.
Ytan ska bli läckert knaprig.
Låt kakan svalna, dra med en kniv runt kanten och skaka pannan.
Lägg ett fat på och vänd hastigt upp och ner.
Dra bort smörpapperet och vänd kakan igen så att den knapriga sidan kommer upp.
Pudra ev lite florsocker över kakan.
Servera med vaniljsås.
Det här behövs:
ca 5 dl osockrat rabarbermos
ca 5 dl ströbröd av kavring
3 dl strösocker
50-75 g smör
ev. florsocker
Originally posted 2009-09-17 01:50:10. Republished by Blog Post Promoter
Inlägget Skånsk rabarberkaka med vaniljsås dök först upp på Rabarberpaj.se.
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Glutenfria nötchokladkakor
- Fläskkarré med pepparsås och picklad paprika
- Vårgrön smoothie och mina tankar om grönt
- Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
- Moccatryfflar
- Långlagat lamm med indisk tomatsås – Pulled Lamb
- Zucchinibiffar med linser
- Glutenfria småbröd till brunchen
- Blomkålssoppa
- Lättlagad omelett med fetaost
- Kokbokstips för alla smaker
- Matig macka till påsklovsfikat
- 15 år med glutenfri LCHF
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos
- Glutenfria nötchokladkakor
- Fläskkarré med pepparsås och picklad paprika
- Vårgrön smoothie och mina tankar om grönt
- Mina bidrag till Världsbokdagen 23 april
- Moccatryfflar
- Långlagat lamm med indisk tomatsås – Pulled Lamb
- Zucchinibiffar med linser
- Glutenfria småbröd till brunchen
- Blomkålssoppa
- Lättlagad omelett med fetaost
- Kokbokstips för alla smaker
- Matig macka till påsklovsfikat
- 15 år med glutenfri LCHF
- Påskbordets godaste efterrätter
- Soppa à la Man tager vad man haver
- En röd och en grön coleslaw
- Ugnsbakad torsk med örter och äggsås
- Glutenfritt nötbröd och hemgjord färskost
- Chokladparfait som lördagsgodis
- Gratinerad falukorv med blomkålsmos