Ingredienser:
2,5 dl jordgubbar
1 msk chiafrön + 2 msk vatten
2 msk honung eller annan sötning
Instruktioner
Blötlägg Chiafröna i 10 minuter.
Placera alla ingredienser i en mixer och pulsa tills allt är blandat.
Förvara i kyl.
Snart är det midsommar! Ljuvligaste tiden på året!
Midsommar är ju jordgubbarnas tid så att allas tårtor på midsommar måste innehålla den ingrediensen är ju givet.
Här ska ni få en jättegod gräddtårta och som vi ofta använder som midsommartårta!
Midsommartårta – gräddtårta – Jordgubbstårta
Ingredienser tårtbotten:
150 gram smält osaltat smör
1,5 dl grädde
6 ägg
1,5 msk Bakery+ sötning
1,5 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
Fyllning:
500 gram mosade färska jordgubbar
2 dl vispgrädde eller vaniljkräm/glasskräm
Vispad grädde och jordgubbar till dekoration
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen fluffigt i flera minuter. Vispa ner smör och grädde väl.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda ner det i smeten väl. Häll upp i en smord och bröad eller kläm fast ett bakplåtspapper i botten rund springform på ca 22-24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 30 minuter, kolla med sticka så den är torr.
Låt svalna helt.
Dela tårtbotten i två delar och fyll med färska mosade alt skivade jordgubbar. Bred vaniljkräm (den krämen är väldigt god) eller vispad grädde ovanpå och lägg den andra botten över.
Spritsa grädde eller bred grädde över och lägg jordgubbar i den mängd du önskar.
inte bästa bilden på bloggen… men den visar ju i alla fall vad det är
GLAD MIDSOMMAR önskas alla!
Att svänga ihop somriga tårtor är så busenkelt och en given dessert på sommaren. Allt som behövs är lite sockerkaka, en god sylt eller vaniljkräm, grädde och massor av bär!
Du kan använda en bit rulltårta också och täcka med grädde, eller ett par skivor sockerkaka. Du kan dela en vetefläta (dögott blir det) och fylla med sylt eller vaniljkräm och sen bara dekorera med grädde och bär. Det går på nolltid och är garanterat uppskattat av både stora som små!
Den här sockerkaks-stubben gjorde jag till barnens skolavslutning, inte så stor och räcker precis lagom till 4 personer. En snabb tårta behöver inte vara perfekt rund och noga spritsad, även det lite busiga och ostyriga kan bli vackert! Glöm inte pudra med florsocker för det extra lilla piffet, det blir ju såååå fint.
Glöm inte heller att fota och skicka in bild på din finaste sommartårta,
läs mer HÄR >>
Är uppenbarligen inne i ett ”krämstim”
Här kommer min variant av jordgubbskräm!
Jag gillar svenska jordgubbar och Finnerödja säljer ju frysta sånna, tyvärr inte KRAV.
Självklart funkar färska också
Så här gör jag min kräm hur som
1 liten portion
100 gram jordgubbar
1 dl vatten
ev 1 tsk Bakery+ sötning
1/3 tsk johannesbrödkärnmjöl eller annan vald redning
Gör så här:
Lägg frysta eller tinade gubbar i vatten och söta eventuellt. Koka upp dem ganska lätt (om du gillar lite hela gubbar) och mosa eventuellt lätt med trägaffel, du avgör själv hur mosat resp helt du vill ha det, vi gillar lite hela.
Förbered en skål som tål värme och lägg i johannesbrödkärnmjölet i botten tillsammans med en spiralvisp.
Sila med hjälp av trägaffeln ca 2 dl av jordgubbssaften i bunken och vispa kraftigt med spiralvispen och slå det över gubbarna och låt det hela få ett uppkok och rör med typ trägaffel.
Häll upp i portionskål eller om du gör en större sats en skål som tål lite het kräm.
Det allra godaste till jordgubbskräm är ju bara kall grädde!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!