American pancakes
Källa: Pia Pernu
Portioner: 4

Ingredienser:
4 ägg
100 g mascarpone
1 msk fiberhusk
1 dl mandelmjöl
salt efter smak
smör till stekning
Gör så här:
Vispa ägg och mascarpone fluffigt. Tillsätt fiberhusk, mandelmjöl och salt och kör igenom med en stavmixer tills det är ordentligt blandat och smeten är slät.

Smält smör i stekpannan och klicka ut smeten till "plättar" som får steka på medelvärme. När ovansidan ser torr ut och plätten har jäst upp är det dags att vända och steka på andra sidan.

Serveras med fördel med grädde och bär.
Många är intresserade av att köpa signerat bok ex!

978153406_KakorchdestRGB_9990Verkar som det är överrraskande många som vill köpa en signerad bok nu när min tredje bakbok kommer ut i början av april
Jag kommer alltså nu kolla upp hur mkt en sådan signerad bok skulle komma kosta.

Den blir ju givetvis dyrare än det specialpris som man kan förboka den till på Bokus (antar det blir Bokus).
Jag måste ju ta ut för frakt mm.

Det blir också som så att de som är intresserade av ett personligt signerat exemplar får göra en förinbetalning till mitt bankkonto och därefter skickas en bok så fort jag får hem dom från ICA-förlaget.
Jag kan alltså inte beställa och köpa böcker förrän jag vet exakt hur många som vill köpa på detta sätt.

Så jag återkommer med detta så fort jag har ett pris för signerad bok!

 

Förköpa signerade exemplar av nya bakboken?

978153406_KakorchdestRGB_9990har fått en förfrågan på om jag kan sälja signerade exemplar av nya boken Kakor och desserter med LCHF.

Jag undrar nu om det skulle finnas ett sådant intresse från läsarna att jag köper in böcker från ICA-förlaget och signerar dom och skickar ut?

Isåfall behöver jag nog ta upp förbokningar så jag vet hur många böcker jag måste köpa in.

Så min fråga blir lite hur många av er skulle vara intresserade?
Svara kan du gör här i tråden eller via kontaktformuläret.

Nu är det givetvis inte bindande, nu sonderar jag bara intresset. Behöver få veta om det alls är någon idé att kolla med förlaget om piser.

 

Beställt vin på nätet

1522028_395757207226764_793653265_nför första gången i mitt liv. Har någon här gjort det någon gång?
Jag har länge handlat på nätet och gör det gärna, men inte vin och sprit.

Jag har handlat på Vinvaruhuset vinvaruhuset.se och efter sett en bra och informativ bild på facebook som Paola tagit om lämpliga röda och vita viner och som ni nu med får se här.

Jag beställde alltså ett rött Africa kostar 119 kr och vitt Africa kostar 109 vin (på systemet vitt 169kr och rött 195kr) och ett rött Roodeberg kostar 199 (på systemet 269 kr).
Roodeberg ska ha mindre än 3 gram socker per lite vin och Vita Africa 3 gram och det röda 4 gram och klassas då som LCHF-vin.

När man handlar på vinvaruhuset.se så köper man ”lådvis” och olika stl på dem finns det givetvis, den minsta är 6 flaskor. Det betyder att ex 3 baginbox viner som ju jag köpt blir 6 platser.

Frakt på en sådan är 245 kr. När man kika på priserna så är det otroligt billigt, och det beror på att man köper från ett lager i Tyskland som sedan med ett oberoende fraktbolag fraktar det hem till din dörr. Detta gillar jag skarpt, inte behöva åka någonstans till et systembolag utan sitta i lugn och ro på nätet beställa, betala, välja frakt och visp 3-6 dagar senare står vinet på tröskeln…. är det tänkt iaf…

Nu återstår ju det å se för hit ska nu 9 l gott vin anlända på onsdag eller torsdag, hur som i tid för helgen i alla fall ;)
Får åtekomma när vinet anländer om hur det hela förlöpte.

Jag är ju alltid lite road av att räkna, så nu räknar vi.
Vinerna på systemet skulle kosta 633 kr.
Vinerna köpta på vinvaruhuset.se kostar427 kr+ 245 kr =672 kr.
Det gör att kostnaden för att få hem vinerna till dörren blir 39 kr.
Frågan man får ställa sig är ju vad kostar det för just mig att ta mig bort och fram systemet och släpa på 3 BIB viner?
för mig kostar det långt mer än 39 kr att ta bilen några mil… systemet är liksom inte nästgårds precis…

 

GOTT NYTT ÅR!

Önskar jag er alla mina bloggläsare!

Nästa år blir ett spännande år då min tredje bakbok Kakor och desserter med LCHF kommer ut i april med ICA-förlaget!
Ska bli spännande och också mycket nervöst hur den kommer tas emot av er LCHF-bakare. För er som gillar tårtor kommer det finnas mycket gott att välja mellan.

Sedan om jag ska se tillbaka på 2013 så måste det allra häftigaste ändå bli att jag bakade på bokmässan!
GOTT NYTT ÅR!
20130926_102104

 

Årets julgran och lite bilder

julgranen_2013
Nu äntligen är granen på plats här hemma. Nu får den stå tills den ”slokar”. Kungsgranar tappar ju liksom aldrig barren dom blir bara hängiga och ser lite trötta ut! :-P Och det är nog bara första veckan som man egentligen kommer ihåg att vattna den, sen glöms det bort och granen ser mer och mer hängig ut, men än så länge är det långt kvar dit. ;-)

Vi tog in våran i söndags och den är sååå fin tycker jag men maken till stingsligare gran har jag aldrig brottats med. Jag hade varit duktig förra året och lagt varje slinga och nät i separata påsar, pumlorna för sig och glittret för sig. Så duktig så… Men det ska ju ändå alltid krångla så man är helt genomsvett när granen väl är klar.

Jag höll på få ett smärre sammanbrott och hjärnblödning på samma gång när julgransfoten, en bastant grej i smide gick sönder och granen svajade fram och tillbaka och välte omkull både sig själv och mig och det rann vatten från foten över hela golvet och Kean tyckte jag hade en riktigt trevlig uppvisning där ett tag. Sen trasslade näten ihop sig iallafall trots mitt förutseende förra året… Efter mycket om och men och kilometerlånga svordomsramsor så blev den till slut klar… :-P

julgranskulor_glitter
De långa glittertrådarna är jag extra nöjd med, jag brukar hålla utkik efter det men har inte hittat det innan men i år så fanns de på ICA! ;-)

julpynt_granris
Även verandan blev lite julpiffat med granris och juläpplen till fåglarna.

pepparkakshus
Det här med pepparkakshus fick jag lägga ner i år då jag brutit vänsterhanden igen och det är totalt omöjligt att spritsa med höger som ni ser… Ett litet hemmabygge till köksfönstret men inte mer avancerat än så. Har ni fortfarande inte limmat ihop något hus hittar ni allt ni behöver och lite till under kategorin ”Pepparkakshus” HÄR >>.

pepparkakshus_annorlunda_knäckebröd_godis
Barnens godishus är även det ett hemmabygge, fast med vanligt, hederligt wasa-knäcke! De går de också.. ;-)

Nutella-Mallow Pillow Pockets

 
1 paket smördeg, finns färdiga små plattor i 10-pack på ICA.
2-3 dl Nutella
2-3 dl mini marshmallows
Vispat ägg blandat med lite vatten
Strösocker för dekoration
Florsocker för pudring

1. Värm ugnen till 175°c. Skär smördegen i fyrkanter. Lägg ett par matskedar Nutella i mitten på
varje fyrkant men lämna en ram runt kanterna. Fyll varje med ca 12-15 mini marshmallows och vik över för att bilda en liten triangelTryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägget och strö sedan med strösocker. Grädda i 22-25 minuter eller tills degen blivit gyllene. Ta ut och låt svalna i 5 minuter, strö över florsocker och ät!
 
Orginalrecept kommer härifrån:
Gott med mozzarella
Källa: Jessica
Portioner: 1

Ingredienser:
1 ekologisk mozzarella 100g
5 körsbärstomater
1 avokado
Basilika, färsk eller torkad.
Flingsalt med vitlök.

Gör så här:
Skär mozzarellan i bitar på en tallrik.
Dela tomaterna och lägg bland osten.
Strö på flingsalt och torkad basilika. Om du har färsk så strö på bladen efter värmning. Värm i mikron en minut eller tills osten halvsmält. Dela avokadon i bitar o lägg på den smälta osten o de varma tomaterna. Mums!
Bakkursen i Eskilstuna

DSC_0017Var fantastiskt rolig och helt underbara människor som kom och ville baka och lära sig den nya hälsosamma bakningen.

Nya mjöl och lite nya sätt att tänka presenterades för dem alla och det uppskattades varmt, fick många hjärtliga och varma tack och kramar!

Alla verkade uppskatta det mycket och var väldigt vetgiriga. Att sedan både lussekatterna och baguetterna var förvånansvärt goda och långt mycket godare än traditionellt glutenfritt bröd och lussekatter är gjorde nog sitt till!

Får ofta höra från glutenintoleranta att deras bröd och bakverk ofta är torra, hårda och ”smakar samma”.

Hoppas fler av de lokala celikai-föreningarna kan hitta detta sätt att baka, jag åker gärna runt hos dem och visar detta nya goda och dessa helt naturligt glutenfria mjölsorterna.

Det var ju Jessica Miregård som sitter i styrelsen för Eskilstuna celiakiförening som bjöd in mig och hon är den ”nya tidens” Dietist!
Äter alltså själv lågkolhydratkost sedan 2008 och arbetar med lågkolhydratsråd via sjukvården i Sthlm. :)

Här får ni lite fler härliga bilder att kika på, de går att klicka på dem så blir de större!

DSC_0018DSC_0019DSC_0020DSC_0021DSC_0022

 

Helstekt fläskfilé och potatisgratäng serverad med glöggsås
Jag hittade ju Morbergs glögg igår på ICA och till kvällens middag använde jag glöggen i en sås. En viss sötma i sås ger en mer framträdande smak till övriga kryddor och du får en rundare, mustigare sås. Att klicka … Läs mer