Helgen till ända…..
Det hanns med en hel del under helgen, minsann. 
Kollade en del av lillans handbollsträning på lördag förmiddag........allt trevlig att träffa andra föräldrar och snacka en stund.

Senare på dagen hade större tösen fotbollsmatch på Härlanda IP. Aningens kyligt ute, men även där sammanstrålning med ett glatt föräldragäng. Plussar även för frisk luft.

Eftermiddagen innehöll en hel del fix för lillans party. Lokalen i området var bokad och på menyn stog det trerätters.

Förrätt - tunnbrödssnittar med rostbiff och potatissallad

Huvudrätt - potatisgratäng, dubbelmarinerad fläskfilé och rödvinssås.

Dessert - Glassbägare toppad med mandarinklyftor, kiwi och minimarschmallows.

Snacksskålar och läsk fanns uppdukat under hela kvällen.

Avslutningsvis utdelades det de obligatoriska godispåsarna :))

Kul så länge det varade och väldigt skönt att ha det gjort

Söndagmorgonen tillbringades på jobbet (egentligen inte min arbetshelg, men pga sjukdom så blev det så)

Eftermiddagen tillägnades matlagning och viss softning.

Nu under kvällen så ser jag väldigt mycket fram emot en hel del soffhäng framför tv:n.

Ha en trevlig söndagkväll !!




WOW! plats 13 på topplistan

978153406_KakorchdestRGB_9990på BOKUS och boken kan bara förbokas och detta kunde bara göras from i går!!

 

Riktigt kul att när bokrean är i full gång befinna sig så högt upp på topplistan!!

Vill du förboka boken till 20 i rabatt? Klicka in här och skriv dessert i kassan!

Nu hoppas vi då kampanjkoden fungerar!

978153406_KakorchdestRGB_9990Nu hoppas vi då att det fungerar med kampanjkoden dessert i kassan hos

BOKUS för att få dessa 20 kr i förbokningsrabatt på boken

Kakor och desserter med LCHF.

 

NU kan man börja förboka bakboken med 20 kr i rabatt!

978153406_KakorchdestRGB_9990Genom att klicka på denna länk in till BOKUS och bakboken

KAKOR OCH DESSERTER med LCHF

och skriva kampanjkoden dessert i kassan så ska det bli 20 kronor avdraget i kassan.

Så priset för boken blir 154 kr!

Observera att det är ett förbokningspris, boken kommer inte skickas ut förrän runt 7 april.

Förbokningsrabatten gäller bara fram till 7 april.

 

 

 

Förköpa nya bakboken till specialpris!

9789153440116_Kakor_och_desserterÅterigen så har jag fått till att alla bloggläsarna kommer kunna få förköpa min nya bok Kakor och desserter med LCHF till ett specialpris.
Detta är alltså ett FÖRBOKNINGS Pris på BOKUS och priset blir med kod 154 kr!

Så håll utkik efter koden! Koden kommer att meddelas här på bloggen i ett inlägg.

Bäst är för att inte missa denna kod och inlägget att prenumurera på bloggen.

Det fanns också ett intresse att köpa boken via mig och då få den signerad, detta pris blir ca 230 kr. Men om detta får jag återkomma till när jag vet mer och hur vi löser det praktiska.

Några bilder ur boken

IMG_0095IMG_0300IMG_0473

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjärtan – presenter, recept och pyssel!

hönsnät_hjärta_fyllt_med_kottar
Ingen kan väl undgå att imorgon är det alla hjärtans dag! En dag som vi firar här hemma många gånger om året, inte bara EN dag! För att visa lite extra omtanke till de man älskar behövs ingen speciell dag utan små överraskningar, extra god middag eller små presenter uppskattas faktiskt bäst när man minst anar – och det är väl då man förtjänar dom som bäst också!

Här hemma älskar vi ju pyssel och överraskningar i stora mått så dagen imorgon blir såklart lite extra spännande, framförallt för barnen som gillar stämningen med ”guldkant i vardagen” då dom får göra hemlisar och man får inte komma in på rummen eller ”tjuvkika” och det lite ”hysch-hysch” och spänning råder i luften.

Jag tänker att det kan vara kul med inspiration både i form av köpta presenter, hemmagjorda, goda middagar och desserter och pyssel därtill så jag bjuder på ett bildregn och hoppas ni får lite ideér att bolla med. :-P

godis_spett_grillspett
Läckra grillspett med GODIS fixar du enkelt själv med modell ”större godisar” och vanliga grillpinnar. Super-surprise till alla sockertoppar man känner!

grillspett_godis_godisspett
Slå in dom i cellofan med knyt ihop med rosa snören… :-P

fruktspett_marinad
Vill man inte ha godis, kan man göra fruktspett!

le_creuset_portionsformar_hjärtan_ugnsform
Presenttips till matlagningstokiga – Le Creuset små hjärtanformar med lock, perfekt till potatisgratäng, desserter eller kanske soppa som man serverar en till varje person.


Chokladpraliner och alla hjärtans dag, dom bara hör ihop sååå bra! ;-)

plopp_kärlek
Plopp kärlek finns i butik att köpa och ge bort till dom man äääääälskar! ♥

lady_lufsen_middag_frikadeller_tomatsås_spagetti
En äkta ”Lady & Lufsen-middag” med frikadeller i tomatsås och spagetti. Receptet hittar ni HÄR >>


Det finaste man kan få från barnen är det som dom gjort själva, ritat och pysslat! ♥

tulpaner_tulpanbukett_flora_kvistar
Vacker tulpanbukett kan man binda själv med ett par knippen tulpaner och några kvistar från blomsterhandeln. Både roligt, vackert och billigt!

alla_hjärtans_dag_pyssel
Såhär brukar det se ut på vårt köksbord runt alla hjärtans dag, barnens teckningar, blommor, pyssel och små presenter!

lavendel_hjärtan_ståltråd_pyssel_
En enkel kärleksförklaring med ståltråd och lavendel…


Varför inte göra en ”Alla-hjärtans-smörgåstårta” Recept HÄR >>

semlor_hjärtan
Med tillhörande hjärtan-semlor? Recept HÄR >>

plåtskylt_recept
Vilken mat-mamma blir inte lycklig av att få hänga upp en sån här fin plåtskylt i köket?? :-P

hönsnät_hjärta_stenar_stenhjärta
Hemmagjort ”sten-hjärta” med hönsnät och stenar plockade från stranden… ♥ Översta bilden med kottar är gjord på samma sätt.

äppeltarte_vaniljglass
Frasiga äppeltarte med vaniljglasss, recept hittar du HÄR >>

Förköpa signerade exemplar av nya bakboken?

978153406_KakorchdestRGB_9990har fått en förfrågan på om jag kan sälja signerade exemplar av nya boken Kakor och desserter med LCHF.

Jag undrar nu om det skulle finnas ett sådant intresse från läsarna att jag köper in böcker från ICA-förlaget och signerar dom och skickar ut?

Isåfall behöver jag nog ta upp förbokningar så jag vet hur många böcker jag måste köpa in.

Så min fråga blir lite hur många av er skulle vara intresserade?
Svara kan du gör här i tråden eller via kontaktformuläret.

Nu är det givetvis inte bindande, nu sonderar jag bara intresset. Behöver få veta om det alls är någon idé att kolla med förlaget om piser.

 

Expressens LCHF-tidning…

978153406_KakorchdestRGB_9990Har precis blivit intervjuad av LCHF-Expressen nu inför min nya bok som utkommer i början april.
Så för  er som är lite nyfikna på min nästa bok  Kakor och desserter med LCHF,  så ser det ut att ca 5 recept kommer att vara med i näst LCHF-nummer av Expressen.

Har inte kläm på när den kommer ut, men bör väl vara i mars tänker jag.

Ska bli spännande hur som!

 

 

 

 

 

 

 

Världens godaste päronpaj

päronpaj_creme_fraiche
I helgen bakade vi en supergod päronpaj, typ världens godaste! :-P När man inte har bär i frysen till goda dessertpajer får man botanisera på frukt och gröntavdelningen i affären. Päron är något som jag sällan bakar med men dessa små fina päron var så mjuka och goda så det fick bli en paj. Du kan självklart använda konserverade päron men färska går lika bra, bara de inte är stenhårda. Det blir lite mörkare i färgen än om du använder päron på burk men mycket godare och inte lika sötsliskigt! ;-)

Det goda med pajer är ju också fyllningen, vilken smet eller smuldeg man använder. Här har jag vispat ihop en röra på creme fraiche och det blir ett mjukt, fluffigt täckte som fullkomligt smälter i munnen. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass. Den godaste vaniljsåsen får du om du vispar ihop vanligt marsanpulver och mjölk till en sås och sen blandar med lättvispad grädde… ;-)

Botten :
2 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
125 g smör
1 ägg

Fyllning :
ca 800 gram päron färska el konserv
2 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
Mandelspån

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till bottnen. Låt vila i kylskåp ca 30 min. Tryck sedan ut pajdegen i en form, gärna med lös botten, ca 35-40 cm i diam.
Förgrädda pajskalet 15 min i 175 grader.

Skala o kärna ur päronen.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner vetemjöl och creme fraiche.

Lägg ut päronhalvorna i det förgräddade pajskalet. Slå på smeten. Toppa med mandelspån. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min i 175 grader.
Pudra över florsocker och servera med vaniljsås.

päron_baka_paj_päronpaj

päron_baka_päronpaj_paj_recept

världens_godaste_paj

päron_paj_recept_baka

världens_godaste_päronpaj_paj

päronpaj_baka_päron_paj

päronpaj_dessertpaj_päron

Banoffee glasstårta

banoffee_glasstårta
Desserten vi hade på nyår var denna glasstårta. En banoffee-paj-glasstårta. ;-) Det fungerar alldeles ypperligt att göra glasstårta av pajen. Jag har använt mig av vanlig digestivebotten, gjort en 3-minutersglass med grädde och kondenserad mjölk och på detta karamellsås, bananer, grädde och daim. Hur gott som helst! :-P

Botten :
12 st digestivekex
50 gram smör
Glassen :
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad, sötad mjölk (inte kokt eller karamelliserad)
Topping :
1 burk karamelliserad mjölk (kolasås)
2 dl grädde
1 dubbeldaim

GÖR SÅHÄR :
Mixa digestivekexen med smält smör och tryck ut i en rund springform ca 25cm i diam.
Vispa grädden till glassen och rör ihop med den kondenserade mjölken. Slå över digestivebottnen. Täck med plastfolie och ställ in i frysen tills den ska ätas.

Före servering, bred på karamelliserad mjölk och skivade bananer. Toppa med vispad grädde och krossad daim.

glasstårta_banoffe_paj

glasstårta_banoffee

nyårsdrinkar_pommac
J
olines tjusiga nyårsdrinkar som vi skålade in tolvslaget med. Massor med jordgubbar, kiwi, citron och lime och Pommac förstås! :-P