Källa: Ika
Portioner: 4
Ingredienser:
Till chokladmoussen
4 dl vispgrädde
2 ägg
125g 81% choklad
Till dekoration
Hackade och rostade hasselnötter
Riven mörk choklad
Hallon
Gör så här:
1. Smält chokladen i vattenbad
2. Vispa grädden och lägg hälften av grädden i en annan skål och in i kylskåpet.
3. Skilj äggulan och vitan från varandra och lägg gulan i grädden
4. Häll den smälta chokladen i vispgrädden med gulorna och vispa tills allting är väl blandat.
5. Ställ in skålen i kylskåpet ca en halv timme
6. Servera chokladmoussen i skålar. Lägg på en rejäl klick grädde och dekorera om du vill med t.ex. hasselnötter, hallon och riven mörk choklad.
TIPS: Om du tycker att det är för mäktigt med 81% choklad kan du prova med 70% och vispa ännu mer grädde till själva chokladmoussen.