I samarbete med Öländska bönchips

Foto Amelie von Essen

Reklam för ett gott bönchips

Nu börjar ett nytt och spännande samarbete för mig, tillsammans med Öländska bönchips.

Jag gör som de flesta redan vet bara reklam här inne för riktigt goda saker med matanknytning, bara produkter som jag själv använder.

Bönchipsen passar mycket bra i den kategorin, de är gjorda på ekologiskt odlade bruna bönor från Öland.

Jag kommer att bidra med recept på passande röror, såser och andra tillbehör som gör att chipsen blir extra goda.

Foto Amelie von Essen

När jag signerar Låt bönor förändra ditt liv-Kokboken kommer du också att kunna smaka på bönchipsen.

På fredag den 23/2 är det dags för signering mellan kl 16-19 tillsammans med Patrik Olsson och Maria Ahlberg på Paradiset på Söder.

Då kan du även träffa Amelie från Öländska bönchips som tagit bilderna i inlägget.

Läs gärna mer om vårt samarbete här på bönchipsens hemsida.

Foto Amelie von Essen

Den 24-25/2 är vi med på LCHF-kryssningen, då kommer även vår medförfattare Lars-Erik Litsfeldt att vara på plats, så då kan du få allas våra namn i din kokbok.

Då kommer även Maryanne och Ulf Wahlqvist att vara med och bjuda på smakprov av chipsen.

Den 27/2 kommer jag att signera kokboken på Ecocaféet i Östersund mellan kl 11-15.

Hoppas vi ses på någon av de här boksigneringarna ❤

Klicka på bilden nedan så kan du läsa mer om de butiker som säljer bönchipsen.

Här kan du köpa dem direkt i Öländska bönchips webbutik.

Plopp love…


Vi rundar av fredagskvällen med lite kärlek… Plopp ”Kärlek” är efterträdaden till sommaren 2010 stora satsning av ”Puss & Kram”… Här har temat också gått vidare till ett samarbete med posten där du enkelt kan posta iväg ett sött litet kuvert fyllt med plopp kärlek till en vän, en mamma, farfar, dotter, moster, älskling etc etc… Fiffigt och lite smågulligt tycker jag! :-P

Håll utkik på ditt närmaste postombud och ploppa iväg din egen lilla kärlekshälsning vet ja!

Plopp kärlek är fylld med toffee med smak av geléhallon och hallonbitar i vit tryffel.

Kryddburken 2012 i samarbete med muurikka!


Jag är idag strålande glad att kunna presentera denna nyhet för er vilket glädjer mig enormt! Under 2012 kommer jag påbörja ett samarbete med muurikka! Ingen har väl undgått vad en muurikka är hoppas jag?

OM så skulle vara fallet hittar ni tillika recept & tillagning
under min rubrik muurikka här >>

Ett samarbete med distributören för muurikka är för mig en stor hjärtefråga i grund och botten! Muurikkans härkomst från Finland och dess användningsområden främst i de norrländska fjälltrakterna ger mina barndomsrötter extra näring.

Min vilja att förmedla mat och recept i ett vildmarks-paradis med sprakande eld, friska vindar, träbänkar, renskinn och levande natur är precis så mitt hjärta tänker om mat i stort! Man ska leva gott, man ska äta gott, man ska äta allt, men inte alltid! Recept, tankar och filosofier kring min matlagning har ett djupt rotat fäste till norrland där jag är född och till viss del uppvuxen!

Hur mycket jag än älskar mitt Öland idag med kroppkakor, lufsa, de lokala primörerna och jordgubbarna som frodas om sommaren så är det bara en bråkdel av vad min själ säger åt mig är ”rätt och riktigt” när jag tänker på mat! Det finns så mycket jag vill men som inte levs ut till fullo såsom jag många gånger önskar eller tänker.

När det handlar om matlagning kan man influeras av mycket från olika länder och län. Av resor, platser, människor mm. Man inspireras och därefter konspirerar man ihop en egen teori som i praktisk lag visar sig komma till sin rätt när skrift och bild möts. Där har vi personlig matlagning. Men det finns nåt djupare under ytan av influenser och nyheter, det finns rötter till allt, vare sig man vill gräva djupare eller inte så finns dom där… Jag vill gräva djupare!

Vad jag menar enkelt förklarat är; att maten och recepten jag skriver om kommer såklart från mitt hjärta med all den inspiration och influens som sig bör i mitt liv här och nu. Men långt där inne, allra längst in, väldigt dammigt, ligger de orörda, olästa receptbladen, tankarna och idéerna som jag inte ens ventlilerat för någon, en alldeles orörd värld som jag förträngt eller snarare skjutit framför mig lika mycket som jag saknat… Den norrländska maten och stämningen därtill…

Nu blev det djupa ord här men ni som följt min blogg och känner mig närmare och har kunnat läsa mellan raderna och vet hur jag menar. Norrland är för mig ett tomrum som nu ska fyllas med mat, kärlek och recept med hjärtat på rätt ställe!
Ni som fortfarande sitter med lillfingret i mungipan och ögonbrynen i pannan ni kommer få se vad jag menar… Det lovar jag!

Samtidigt som jag delger er det innersta av mina känslor så tackar jag ödmjukast distributörerna av muurikka för den ärofyllda förfrågan jag fått om att ensam i matbloggsvärlden frambringa ett samarbetet tillsammans med er.

Från själ & hjärta till rejäl och riktig matlagning!

 

 

 

Självklart kommer Kryddburken fortsätta verka som den matblogg den är med att bringa recept precis så som ni känner igen mig, jag kommer bara att lägga extra krut & kärlek på maten till muurikkan och visa er mer av min personlighet!

Bjuder på lite norlandsbilder…


Pappa Dennis i de norrländska markerna…


Frostens årstid i norr där ”bilen” alltid startar! ;-)


Torneträsket och lapporten i horisonten.

Översta fotot; Pappa Dennis & syster My på fjällvandring (Kebnekaise).