Nu sjunger det på sista versen (sista veckan) för att kunna köpa båda mina böcker
Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF till specialpris!
289 kr (ordpris 324 kr) fram till 5/3.
Priset justeras i kassan när båda böckerna läggs till.
Nu sjunger det på sista versen (sista veckan) för att kunna köpa båda mina böcker
Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF till specialpris!
289 kr (ordpris 324 kr) fram till 5/3.
Priset justeras i kassan när båda böckerna läggs till.
Nu hänger också Kung Markatta på den nya hypen och trenden att sälja kokosmjöl.
I går när vi handlade på ICA så stod en demonstratis och gräddade kokosmjölsvåfflor för glatta livet och bjöd ut smakbitar till höger och vänster!
Travar med kokosnötsmjöl i småpåsar (200g) och också kokosmjölk stod brevid.
Kungmarkattas kokosmjöl innehåller 17,8 gram kolhydrater och har en tydlig kokossmak, allt enligt deras egen reklam. ”Färska ekologiska kokosnötter kallpressas först på olja, vartefter de varsamt torkas och mals till ett fint mjöl, vilket gör att de naturliga näringsämnena bevaras. Mjölet är mycket rikt på fiber och har en tydlig kokossmak.”
Detta tillverkningssätt gör att detta mjöl har en tydlig kokossmak och jag rekommenderar det nog inte som ett basmjöl då kommer troligtvis allt smaka kokos.
Våfflorna som vi provsmakade smakade tydligt kokos och om jag jämför med risentas mjöl som jag skrivit om tidigare så verkar Kung Markattas smaka mkt mer kokos.
Men det allra roligaste är ju att det var jag som startade hypen och trenden att baka med kokosmjöl som basmjöl!!
Det tristaste är väl att inte alla vet det…
För alla bloggläsare som läst här från dag ett eller läst inledningen i Baka med LCHF, där jag berättar om hur jag uppfann kokosmjölets bakegenskaper, vet det.
Vid den tiden för över 2 år sedan då fanns knappt kokosmjöl att få tag på och absolut inte i vanlig affär eller ens hälsokost, det var några få internet butiker som då saluförde kokosnötsmjöl.
Jag köpte det av ”misstag” i tron att det var malda flingor, men som ju visade sig ha helt andra bakegenskaper än malda flingor och det är ju för att detta mjöl inte är det.
När jag då sökte nätet på recept fanns knappt något, jag fann också några få amerikanska recept som fick bli basen i mitt experimenterande som sedan blev en bakbok Baka med LCHF.
När jag senare började bjuda på mina framtagna recept så började hypen! Alla började sedan att baka med kokosmjölet och nu ser man mer eller mindre att alla lågkolhydratsbakare använda mjölet.
Inte undra på att det spred sig som en löpeld genom Sverige och andra tillverkare har ju givetvis varit snabba att hänga på. Alla vill ju ha sin del av kakan!
Men det mjöl jag fortfarande finner bäst är AmanPranas ekologiska och rättvisemärkta kokosmjöl! Aman pranas tillverkning.
Nu börjar det komma ut lite recensioner av boken Baka matbröd med LCHF på olika bloggar!
Glöm inte att du också kan göra en kort recension av brödboken på BOKUS, AdLibris och Bokia och delta i en utlottning/tävling om bok. Ju fler recensioner som kommer in ju fler böcker lottas ut och dragning är 13/3.
Här nedan kan ni se vad andra tycker!
Först ut var nog Fettdieten.se och Gustaf Segerström och väldigt kul att han noterar just ”naturliga ingredienser”. Inget bakepro alla andra svindyra, svåra att hitta och onödiga produkter i mina bröd. Fettdieten.se
Även Klara Desser har bakat ur min bok! Hon valde att baka medelhavslimpan, kul för den är också en av mina favoriter Klara Desser
Återigen har Karin Eldh sajtvärd på Diabetes-ifokus satt huvudet på spiken!
Hon gjorde det med sin mer än utmärkta och kloka recension av Baka med LCHF och nu gör hon om detta med Baka matbröd med LCHF.
Måste få dela några väldigt kloka rader:
”Det pågår så många diskussioner att man inte ska ersätta det man inte ska äta inom renlärig LCHF med något substitut. Det kan förmodligen gälla personer som har ett stört ätbeteende och inte kan sluta äta, när de väl börjat. Den här boken är inte för dem och inte heller andra olika bakböcker på marknaden. Själv tycker jag att det är lite konstigt sätt att tänka. Det är väldigt trist att människor har störda ätbeteenden, är sockerberoende eller alkoholberoende, och att sjukvården inte verkar kunna hitta hjälp och lösningar till dem och heller inte tar det på allvar, men det är en utopi att stänga alla kiosker, bagerier, systembolag för alla, för att det finns personer som inte tål det som säljs där. Konstigt nog är det aldrig någon som säger till en glutenallergiker att de ska sluta äta bröd, bara se till att de köper/bakar bröd utan gluten, varför ska det då vara så svårt att en kolhydratallergiker ska få köpa/baka bröd utan kolhydrater? Missförstå mig rätt, jag tycker att vi alla ska få äta vad vi kan och som inte gör oss illa. Man får äta frömüsli, men inte blanda i ett eller två ägg och breda ut i en långpanna……?
Nej, baka ditt bröd ur denna härliga bok med gott samvete. Och njuuut. Den här boken kommer jag att använda ofta.”
TACK ALLA för fina och kloka recensioner!
snart i era brevlådor ni som varit på hugget och förbokat!
Någon som redan fått den?
Jag hoppas att ni även denna gång inkommer med tips om ni ser fel i recepten eller övrig text,
alltid bra att få rättat till inför nytryckning.
Boken har redan sålt i över 2000 ex på 1 månad!!
En bok som i princip ingen sett och provat. Modiga människor det finns därute…
Tack alla ni modiga!
Nu kommer Bokus ut med ett erbjudande om att få köpa båda mina böcker Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF för ett paketpris endast 289 kr (ordpris 324 kr)
Detta är ju en jättefin rabatt!
Ni som vill utnyttja detta erbjudande klicka in via bilden nedan eller denna länk BOKUS.
Ingen kod behövs, erbjudandet ska fungera automatiskt när båda böckerna läggs till på beställningen.
Bilden nedan kommer att ligga i bloggens högermarginal under hela tiden erbjudandet varar dvs fram till 6/3.
Ps. Båda böckerna befinner sig på Bokus topplista mat&dryck (denna vecka) brödboken plats 2 och Bakboken plats 16. ds
Nu kan jag visa lite hur min engelska websida ser ut. Den är under konstruktion och jag har allt att tacka Gun Penhoat (TACK!) för att det alls är möjligt för mig att göra en sådan.
Jag är inte så bra på att formulera mig på engelska men Gun översätter allt som både hon och jag finner är nödvändig information och recept som man kan uppskatta i USA och i övriga engelsktalande länder.
Så du är varmt välkommen att sprida denna engelska Marianns LCHF sida om du vill det.
Eftersom jag är sådan att jag ”vill ta hand om” mina recept så måste jag även ta hand om de översatta recepten i den amerikanska översättningen av Baka med LCHF, därav behovet av en engelsk websida.
Baka med LCHF går just nu under arbetsnamnet Low Carb, High Fat Baking och översätts som bäst just nu.
SPÄNNANDE!
Nu kan jag visa lite hur min engelska websida ser ut. Den är under konstruktion och jag har allt att tacka Gun Penhoat (TACK!) för att det alls är möjligt för mig att göra en sådan.
Jag är inte så bra på att formulera mig på engelska men Gun översätter allt som både hon och jag finner är nödvändig information och recept som man kan uppskatta i USA och i övriga engelsktalande länder.
Så du är varmt välkommen att sprida denna engelska Marianns LCHF sida om du vill det.
Eftersom jag är sådan att jag ”vill ta hand om” mina recept så måste jag även ta hand om de översatta recepten i den amerikanska översättningen av Baka med LCHF, därav behovet av en engelsk websida.
Baka med LCHF går just nu under arbetsnamnet Low Carb, High Fat Baking och översätts som bäst just nu.
SPÄNNANDE!
Nu har det jobbet startat! Blev ombedd att skriva ner några korta texter om mig och om boken på engelska och i helgen så knåpade jag på det. Så idag när redaktören Constance kommer till jobbet finns de på hennes ”skrivbord”.
Detta blir ett otroligt spännade år och att se denna översättning ta form och mest spännande är ju att se vilken titel de väljer.
Just nu kallas den i mailen: Low Carb High Fat baking!
Det har ju en viss betydelse vilken titel som ges boken och om LCHF kommer användas…
Önskas alla läsare !
Och nu börjar ett nytt spännande år för mig och jag hoppas ert nya år ska föra med sig nya spännande saker för er också!
Detta är ju ett år där jag får utkomma med en ny bok
Baka matbröd med LCHF och också där min första bok
Baka med LCHF ska översättas och ges ut i USA.
Helt otroligt fantastiskt!
På torsdag så släpps ju Brödboken ut och kan förbokas med 20 kr rabatt med rabattkod och via länkar här på bloggen.
Jag kommer lägga ut dem redan på onsdag kväll, då jag knappast är vaken vid midnatt…
Nu hoppas vi att koden funkar, det var ju lite strul sist med det, och jag litar på att ni meddelar mig om det inte funkar så jag kan kontakta vederbörande och fixa till det.
Stora varma nyårskramar till er alla!
Kan ju inte låta bli att göra ett snabbt litet inhopp och göra ett inlägg….
Den store Jimmy Moore har länkat till mig!
Undra om uppgiften om USA-utgivning av min bakbok Baka med LCHF nått honom och i såfall, vem kan ha kvittrat i hans öra?
GOD JUL alla!