Helgmys – pizza!
Helgmys när det är som bäst! En matig variant på pizza är att göra botten av köttfärs. Rätten kallas meatzza och är grymt god! Denna var extra god eftersom jag slapp laga den och överlämnade allt till sambon, som så klart slängde ihop en grymt god meatzza :) Botten är gjord på blandfärs och sedan […]
Helgmys – pizza!
Helgmys när det är som bäst! En matig variant på pizza är att göra botten av köttfärs. Rätten kallas meatzza och är grymt god! Denna var extra god eftersom jag slapp laga den och överlämnade allt till sambon, som så klart slängde ihop en grymt god meatzza :) Botten är gjord på blandfärs och sedan […]
Superpris på min kokbok Matfilosophie hos Adlibris!
Hej på er! Dagens tips: Adlibris har sänkt priset på min kokbok Matfilosophie. Nu kan du köpa den för endast 159 kr! Dessutom fraktfritt! Så passa på! :) Klicka här så kommer du direkt till bokens sida hos Adlibris! Köper du boken får du väldigt gärna lämna en recension eller ett omdöme där du köper […]
Kycklinggryta från Matfilosophie
God morgon! När vi beställer hem kött från Orust köper vi alltid kycklinglårfiléer. De är stora och fina, inte alls som de man köper i butiken, och de har skinnet kvar. Mer smak och lite mer fett alltså. Perfekt med andra ord! ;) Jag brukar oftast göra grytor med kycklingen och det blir oftast med tomatbaserad […]
Låna på bibliotek
Ifall ni inte känner för att köpa min kokbok Matfilosophie utan vill gratis-läsa den så vill jag bara tipsa om att den finns att låna på ett par bibliotek i landet. Boken går att låna på Stadsbiblioteket i Stockholm, Växjö Bibliotek, Norrtälje Bibliotek och Nyköpings Stadsbibliotek. Finns Matfilosophie inte på ditt bibliotek eller i din bokhandel? […]
Intervju & recept – Ica Kuriren/ Bättre Hälsa
Som ni kanske vet har jag under en längre tid bloggat på tidningen Bättre Hälsas hemsida. Tidningen är en del av Ica Kuriren och ligger med som en bilaga i deras tidning. Jag har tidigare varit med en gång i den tryckta versionen av tidningen, då med ett recept på en rätt med zoodles. Eftersom […]
Å så här blev det!
Hej! Så här blev vår nyårsmiddag :) Inte de bästa bilderna kanske eftersom jag fotat med mobilen och det finns ju som ni vet inte så mycket ljus så här års på kvällen ;) Vi blev dock supernöjda med vår goda trerätters, bästa någonsin enades vi om till och med :) Förrätten blev en smakrik […]
Året som gått – årskrönika 2017
Hej på er! Dags för en liten summering av året som varit, eller vad säger ni? Ekofilosophie har nu funnits i tre år och i år har det verkligen hänt en hel del både på bloggen och i övrigt. Största grejen är nog att jag gett ut en kokbok . Matfilosophie! Ni lär inte ha […]
Det här blir vår nyårsmiddag!
Hej på er! Nu har vi bestämt vad vi ska laga för trerätters på nyårsafton. Så här blir menyn hemma hos oss! Förrätt: Blomkåls risotto med getost och bakad rödbeta Varmrätt: Helstekt oxfilé med rödvinssås, vitlökssmör och parmalindade sparrisar Efterrätt: Blåbärscheesecake Som dryck blir det genomgående mousserande :) Recepten på risotton, parmalindade sparrisar och cheesecake […]
Vinn min kokbok via Bättre Hälsa!
Hej! Har du haft en bra julafton? Fick du inte min kokbok i julklapp så har du här en chans att vinna den istället ;) Jag har bloggat hos tidningen Bättre Hälsa ett par år och kommer även vara med i den tiding som går ut i dagarna. Bättre Hälsa är en de lav tidningen […]