Utlottning av boken Baka matbröd med LCHF!

böckernaTänker göra om den utlottning som jag gjorde vid denna tiden förra året för bakboken fast nu med Brödboken.
Det jag vill be er om ni som nu redan har boken Baka matbröd med LCHF och hunnit baka något ur den,
är att göra en kort recension av den på de tre olika internetbokhandlarna
BOKUS och BOKIA och Adlibris

Ni får en lott var för varje recension, dvs skriver du bara på Bokus så blir det en lott, väljer du alla tre deltar du med tre lotter osv.

* När du skrivit din recension mailar du in den till mig och berättar på vilka ställen du lagt dina recension. Vinnarna underättas sedan dels via mail och också på bloggen.

Ju fler recensioner ju fler böcker lottas ut!

Jag kommer dra lott först onsdagen den 13/3 så alla har en månad på sig att baka och få en uppfattning om recepten och hur boken upplevs med bilder osv lär ni se med en gång ;) .
Jag kommer givetvis att påminna igen så ingen glömmer av att det pågår denna utlottning.

Några få undrade förra gången varför jag lottade ut samma bok till de som redan uppenbarligen har en…

Jo, min tanke är som så att man kanske vill ha två, en på landet eller man vill ha en och ge bort till bättre behövande, eller en att baka ur och en som aldrig blir kladdig och därför kan tjäna som prydnad i köket ;) + att de som gjort sig omaket att förboka och därför är tidiga med att baka ska premieras med denna möjlighet att få ett ex till av brödbok eller bakbok.

Men då jag är lyckligt lottad och numera givit ut två böcker så låter jag vinnaren välja om han/hon vill ha brödbok eller bakbok!

* recensioner som inte mailas in till mig kan inte delta.

Lycka till och tack!

 

Bloggar etiketter: ,

Paketpris på Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF

Nu kommer Bokus ut med ett erbjudande om att få köpa båda mina böcker Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF  för ett paketpris endast 289 kr (ordpris 324 kr)
Detta är ju en jättefin rabatt!

Ni som vill utnyttja detta erbjudande klicka in via bilden nedan eller denna länk BOKUS.
Ingen kod behövs, erbjudandet ska fungera automatiskt när båda böckerna läggs till på beställningen.

Bilden nedan kommer att ligga i bloggens högermarginal under hela tiden erbjudandet varar dvs fram till 6/3.
Ps. Båda böckerna befinner sig på Bokus topplista mat&dryck (denna vecka) brödboken plats 2 och Bakboken plats 16. ds

bokus_paketpris_baka_med_lchf_314x230

Bloggar etiketter: ,

Första exemplaret av brödboken

håller jag nu i min hand…. det är alltså en alldeles speciell känsla detta…
Ska väl inte jämföras med att hålla ett nyfött barn i sina armar, men det kan påminna pytte lite om den känslan.

Att bläddra och se de vackra bilderna som Martin tagit, de gör sig ju helt annorlunda i bokform… att inse att dessa bröd har jag bakat i mitt kök och det mesta är fotat på vår inglasade altan… märkligt…

Vill du också kunna baka bröd och äga denna vackra bok? Passar fint ihop med Bakboken ;)
Två veckor kvar på erbjudandet med 20 kr i rabatt, skriv bakamatbröd i kassan här på BOKUS
IMAG1070IMAG1071IMAG1072

 

 

 

 

 

 

Bloggar etiketter:

Ny utlottning av Baka med LCHF!

Nu drar jag igång en ny utlottning av bakboken – Baka med LCHF.
Jag  drar lott bland alla här som kommenterar under
inlägget här på bloggen

och som berättar
varför just du ska vinna boken
!

Jag drar en vinnare på Luciadagen dvs 13/12. Så se till att skriva något före dess och använd en fungerande e-mail.
Boken kommer hinna fram före jul ifall någon vill ha den och ge i julklapp till någon kär person som man önskar långvarig hälsa till.

Vinnaren informeras via personligt mail och också här via bloggen på Luciadagen.

Lycka till alla!

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Bakkursen i Borås gick strålande!

Tack vare deltagarna!
Helt underbara, härliga och fantastiskt snälla människor som  kom och bakade med mig idag i Borås. Vi var hela 14 personer och det rådde en härlig aktivitet och ugnarna fick verkligen gå varma. Hoppas alla fick veta vad de ville veta om “trix och fix” när det gäller lågkolhydratsbakning.
Alla fick ju baka både Frökusarna (ur framtida brödboken) och Kanellängd (ur bakboken), så man fick verkligen känna på hur degarna blir ;) .
Sedan fikade vi alla det jag hade svängt ihop och sitt egenhändigt bakade fikabröd fick tas med hem för att smaka i lugn och ro och bjuda andra nära och kära på. Här kommer lite härliga bilder från dagen.

Tack alla ni som kom och delade denna dag med mig, ni var super!

 

 

Bloggar etiketter:

Förberedelser för bakkurserna

Nu är jag inne i en intensiv fas med att förbereda för bakkurserna som ska hållas.
Först ut är Borås på söndag och den är fulltecknad, jag och 13 baksugna ska träffas och baka dels ett recept ur brödboken och dels ett ur bakboken!
Deltagarna här kommer också redan nu få 5 recept ur brödboken med sig hem att börja med. Det blir också 3 recept ur bakboken och flera bonus recept. Hoppas de alla kommer uppskatta den lilla receptfoldern!
Möjlighet att köpa Mariannsocker och bakboken till ett billigt pris finns också.

Sedan den 26/11 är det Uppsalas tur och PriMaten, där bakar vi också ett recept ur brödboken men däremot blir det lussekatter där då 1 advent är i antågande. Även där får alla deltagare med sig en liten receptfolder med i stort sett samma recept som de i Borås.
Även här kommer bakbok och Mariannsocker att kunna köpas för ett billigt pris.
maila lisa@primaten.org om du är intresserad att höra om det finns finns platser kvar till den.

Ser så fram emot att få träffa er alla!

 

 

 

 

Nya boken är en brödbok

 

det har nog många listat ut och brödboken utkommer början februari och här bjuder jag på lite bilder från fotograferingen.

 

Martin Skredsvik är i fototagen både ute i charmiga miljöer och inne på vår inglasade altan.

 

Här ser ni också lite av variationen av bröd i boken och organisationen i köket vid tillfället…

Hoppas också att ni alla kommer uppskatta denna bok lika mycket som bakboken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Mariannsocker och utlottning av bakboken

Så roligt att se att det kommit in en recension av Bakery+ Mariannsockret!!
Det är exakt så som Rebecka skriver det är drygt och inga bismaker – ett fantastiskt gott och fint socker tycker alla här hos oss.
Tack Rebecka för din recension, uppskattas mkt!

Är man helt avsötad kan man ta ytterst lite ner mot 1 msk eller mindre kan räcka. Vill man bjuda sötnosar bör man ta 3 msk då bör deras smaklökar absolut få sitt.

Jag lägger mig ofta på 2 msk då vi oftast fikar med sötnosar, de får tåla lite halvosöta bakverk ;)

Vi hade  härom helgen ett par på fika där en av dem är otroligt känslig för de traditionella alternativa sötningsmedlens bismaker och detta var första gången de blev bjudna på mina bakverk med stevia och erytritol. Ingen av dem kände någon “konstig” smak alls, inte alltså ens han som är väldigt överkänslig  för alla sötningsmedel.
Kan man få bättre betyg?

Funderar över om jag skulle lotta ut  Baka med LCHF bland alla som recenserar sötningen på Stevia Vitals sida, vad tycker ni?
Skulle ni tycka det vara kul?

Jopp, jag bestämmer nu att en sådan liten kul utlottning får det bli.
Härmed startar en liten tävling maila till: info@steviavital.se
och berätta lite kort vad du tycker om sockret, alla som mailar in och publiceras på deras sida deltar sedan i utlottning av boken Baka med LCHF. Jag låter Stevia Vital dra vinnaren. Tävlingen pågår fram till den 31 okt.
Vinnaren kommer meddelas via mail, så använd en mailadress som fungerar.
Jag kommer påminna om tävlingen vid ett eller ett par tillfällen till. Så så många som möjligt  hinner med att testa sockret och skriva.
Jag tycker att alla som vågar prova sockret ska premieras och detta blir mitt lilla sätt att göra det på!

(Rebecka du som redan gjort en recension är givetvis redan med)

Kram från mig

 

Bloggar etiketter: ,

Omvandlingstabell

Jag vågar påstå att i all lågkolhydratsbakning går det att använda vilket socker/sötning som man själv önskar. Det är i alla fall så i alla mina recept både på bloggen och i bakboken.
Sötningen fyller ingen annan funktion än att söta lite så bakverk blir just bakverk och inte smakar mat.
Du är alltså välkommen att söta med:  vitt socker, råsocker, honung, hermesetas (aspartam), canderel (aspartam), xylitol (björksocker), agavesirap, kokossocker, erythritol (sötrix, sötin, sukrin, ICA stevia strö) eller stevia (steviolglykosid) ca 350-450 x sötare än socker.
Det är endast du själv som väljer vilket sötningsmedel du vill använda.
Du kan också välja att inte söta alls, är du tillräckligt avsötad funkar det mesta utan sötning. Ex så är ju både bär, grädde, mandlar och kokosmjöl söta i sig. Detta gör att mycket kan bakas helt utan socker för er som vill det och anser sig vara helt avsötade. Dock blir det nog problem när man ska bjuda på bakverken till de som inte är det.

Här sammanställer jag en liten omvandlingstabell för alla er som undrar vad jag ska ta av ex honung när det står Bakery+ i ett recept, eller tvärtom, dvs Hur ska jag tänka.
2 msk Bakery+ motsvarar ca:
3 msk eryhtritol och 1/4 krm stevia
1 dl erythritol
1 krm stevia
1 dl socker
1 dl råsocker
1 dl hermesetas strö
1 dl canderel strö
1 dl ICA stevia strö
1 dl kokossocker
1 dl xylitol-björksocker
0,75-1 dl agavesirap
0,5 dl honung
0,5 dl Sukrin+

Vill du ta reda på vilket GI (hur snabbt det höjer blodsockret) en del socker har läs här. Därefter kan du göra ett bra val av vad som får ingå i din kost. Överväg vilket som är viktigast för dig.

 

Bloggar etiketter: ,

Nu är Baka med LCHF ute igen!

Nu skickas bakboken ut igen från internetbokhandlarna!

I alla fall från Bokus

 

 

Bloggar etiketter: