Ute på gården har vi en riktigt gammal vinbärsbuske med vita vinbär, den är något igenväxt av ”klister-slinger-sly” och en och annan taggig roskvist som gör både armar och fingrar blodrispade när man ska plocka av busken. Men den slutar aldrig ge bär, och den ger mängder med klasar som gömmer sig under grenarna.
Lyfter man bara försiktigt på en gren kan man stå en bra stund och plocka av nästan en liter. Jag älskar den busken! Så förvildad och gammal men ändå full av liv!
Just vita vinbär är faktiskt godare än de röda tycker jag. Man tror att de ska vara surare men det är nästan tvärtom – de röda är surare. På bilden ser det ut som om bären är röda men efter gräddning blir kakan såhär.
Joline bakade den häromdan efter att vi suttit och rensat och rensat, vilket måste anses som mer eller mindre straffarbete för en 10-åring utan ro i kroppen… Men de gick till slut!
Kakan är gjord i långpanna (30*40) och som ni ser i receptet så är mängden bär väl tilltaget, nästan 1kg! Där kan ni givetvis justera efter eget tycke och smak, eller tillgång. Men den blir vansinnigt god, syrlig och väldigt saftig.
30 rutor
Det här behöver du :
100 gram smält smör
6 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
950 gram vinbär
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och smör. Vispa inte. Fördela smeten jämnt i långpanna (30*40) med bakplåtspapper. Lägg på vinbären. Grädda i 175 grader ca 30-35 min. Skär upp i rutor, pudra florsocker över före servering. Kakan går utmärkt att frysa in.
Tips på bra frisör i Stockholm city!
Bra frisör i Stockholm city? Ta en titt på den bästa frisören i Stockholm city!
Tips på bästa Solarium i Stockholm!
Bästa solarium i Stockholm? Sola solarium på Suntana – bästa Drop-In solarium i Stockholm city!
Suntana finns även i Solna, Sundbyberg , S:t Eriksplan och Enskede.
- Köttfärssås på mitt sätt
- Min bästa laxpudding med fetaost och morot
- Falukorvsgratäng
- Mjuk citronkaka – Fri från gluten och vitt socker
- Lördagsgodis – Tre njutbara energibollar
- Baconlindade pannbiffar och paprikamajonnäs
- Lättlagad husmanskost – Dillkött på kyckling
- Lättlagad husmanskost – Blomkålssoppa med varm smörgås
- Lättlagad husmanskost – Syrlig vitkål till stekt fläsk, korv eller köttbullar
- Lättlagad husmanskost – Fiskpudding med gräslök och brynt smör
- Lättlagad husmanskost – Stekt fläsk med löksås
- Söndagsmiddag – Långkokt oxlägg med trattkantareller och örter
- Tre tips på tapas och meze till fredagsmyset
- Hallongodis till Halloween
- Fiskgratäng med chilisås och dill
- Fiskgratäng med chilisås och dill
- Kategorier
- Kokoschoklad – Energigodis till höstlovet
- Lättbakat ostbröd till frukosten
- Pannacotta med kokos och lime
- Köttfärssås på mitt sätt
- Min bästa laxpudding med fetaost och morot
- Falukorvsgratäng
- Mjuk citronkaka – Fri från gluten och vitt socker
- Lördagsgodis – Tre njutbara energibollar
- Baconlindade pannbiffar och paprikamajonnäs
- Lättlagad husmanskost – Dillkött på kyckling
- Lättlagad husmanskost – Blomkålssoppa med varm smörgås
- Lättlagad husmanskost – Syrlig vitkål till stekt fläsk, korv eller köttbullar
- Lättlagad husmanskost – Fiskpudding med gräslök och brynt smör
- Lättlagad husmanskost – Stekt fläsk med löksås
- Söndagsmiddag – Långkokt oxlägg med trattkantareller och örter
- Tre tips på tapas och meze till fredagsmyset
- Hallongodis till Halloween
- Fiskgratäng med chilisås och dill
- Fiskgratäng med chilisås och dill
- Kategorier
- Kokoschoklad – Energigodis till höstlovet
- Lättbakat ostbröd till frukosten
- Pannacotta med kokos och lime