Bönbjudning
I helgen besökte jag Karlskoga och bjöd på bönröror från Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken på Akademibokhandeln.
Jag hann i princip bara komma hem och byta till vinterkläder efter hemresan från Turkiet, nästa dag satte jag mig på tåget mot Värmland.
Där blev jag väl mottagen av min författarkollega Lars-Erik Litsfeldt som hade handlat mängder med kikärtor och bönor inför vår bjudning.
Akademibokhandeln hade verkligen slagit på stort inför vårt besök, vår kokbok hade fått en fantastiskt fin skyltning både i fönstren och inne i butiken, stort tack för det.
Det var första gången jag fick se kokboken i färdigt skick, jag är verkligen stolt och glad över den må du tro.
På lördagsmorgonen lagade jag och Lars-Erik med gemensamma krafter fyra bönröror från kokboken.
Huså Bröd bjöd på mina Spröda frökex och Öländska bönchips på sina goda chips gjorda på ekologiskt odlade bruna bönor från Öland.
Det blev mycket uppskattat av alla bokintresserade kunder som tittade förbi vår bönbuffé, vi fick signera många kokböcker under de timmar vi var på bokhandeln.
Här kan du läsa om vårt besök i Nya Wermlandstidningen.
Vännerna Margret Ache och Iris Jansen som skriver den tyska tidningen LCHF-Deutschland, där jag sen några år deltar med mina recept, kom förbi och köpte vår rykande färska kokbok.
Här kan du läsa en nyskriven artikel om bönor i deras nätupplaga.
Vi fick också sälja en kokbok till Pelle Agorelius, Sverigerepresentant för kokbokstävlingen Gourmand Awards, det var förstås väldigt trevligt att han kom och hälsade på oss.
På lördag kväll tog jag tåget tillbaka till Stockholm där jag nu tillbringat de senaste dagarna med en hel del bönrelaterade möten.
Det är så intressant och spännande att ha kommit in i denna nya värld, tack vare bloggen och mina kokböcker.
För att orka med allt det här så bloggar jag inte så ofta och stänger av min mobil tidigt på kvällarna, sociala medier tar annars väldigt mycket energi.
Men jag svarar på alla frågor i kommentarer härinne och i vår nya Facebookgrupp Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken så fort jag hinner.
Patrik Olsson, Maria Mia Ahlberg och Lars-Erik Litsfeldt är också ofta på plats i gruppen för att svara/dela med sig av sina kunskaper om baljväxterna och dess effekter.
Här ser du några av Veronica Kindblads fantastiska bilder från boken, henne har jag den stora glädjen att få träffa idag, för första gången sen fotograferingen i höstas.
Överallt där jag varit och pratat om vår kokbok den här veckan har alla varit otroligt imponerade av de vackra bilderna, så glad över att få jobba med Veronica
Här finns bönkokboken på Adlibris och på Bokus, du hittar den förstås även i riktiga bokhandlar.
Idag får du receptet på en tomatsalsa från boken, en av de rätter vi bjöd på hos Akademibokhandeln.
Vi kommer att ha fler signeringar under våren, bland annat kan du träffa Lars-Erik på Akademibokhandeln på Lidingö den 15/12.
Den 24/2 är vi alla med på LCHF-kryssningen, där kan du köpa alla de tre kokböcker jag gett ut det senaste halvåret.
Tomatsalsa med ajvar, chili och gröna linser
2 dl kokta gröna linser
2 stora tomater
1 dl hackad bladpersilja
1 dl finhackad knipplök
1 dl ajvar relish
1 pressad citron
1 finhackad chili, ca 2 msk
½ dl olivolja
Ca 1-1½ msk flingsalt
Skär tomaterna i skivor och sen i fina tärningar, blanda med de väl avrunna linserna i en bunke.
Vänd ner det hackade kryddgröna, ajvar, citronsaft, chili, olja och den mindre mängden salt.
Låt stå en stund, smaka sen av om du vill ha mer hetta, syra eller sälta.
Jag använder oftast mild ajvar till den här salsan, men vill du ha den riktigt het så väljer du förstås den heta varianten.