Tävling – vinn en Hackman stekpanna

Hard-Face-NOH_front_banner
Behöver du en ny stekpanna? Trött på att maten bränns fast? Passa på och delta i tävlingen som pågår till och med lördag. Du hittar tävlingsregler lit längre ner. Hackmans nya stekpanna, hard face NOH (butikspris ca 829kr) är en riktig stjärna i köket. En tålig panna som du både kan använda metallredaskap i och köra i diskmaskinen. Allt du behöver göra för att vara med i tävlingen är att svara på frågan längre ner. :-P


Egenskaper-NOH_framework_span_4

TÄVLINGSREGLER : 

  • Svara på frågan; Vilket år etablerades varumärket Hackman? 
  • Lämna ditt svar i kommentarsfältet, senast lördag 16 juni
  • Glöm ej uppge giltig epost så att du kan bli kontaktad ifall du vinner. 

Stekpanna-24-cm_product_slide

Hackman Hard Face NOH är utvecklad särskilt för induktionshäll. Stekpannan kan ändå användas på vanliga spisar. En vanlig induktionspanna hettas upp till 350 °C på ett par minuter och då bränns både stekpannan och maten – redan vi 250 °C börjar stekpannans beläggning ta skada och non-stick-egenskaperna försvagas. Hackman NOH teknologin (non overheatable) gör att pannan inte kan nå över 230 °C. Oavsett om du sätter plattan på max, är bränd mat eller bränd botten inte längre ett problem.  

Läs mer på Hackman.se
Foton; Hackman.se

Kryddburken har passerat 2012 – året som gått och vad händer nu??

kryddburken_nytt_år_resume_kuriosa_sammanfattning
Ja vad händer med Kryddburken nu??
Många bloggare släpper sina rötter och styr kosan vidare, slår sig samman med likasinnade, hittar nya vägar och en del lägger ner helt eller kanske byter schanger och innehåll totalt…

Jag kommer inte flytta min Kryddburk nånstans!
Jag kommer fortsätta skriva om recept, mat, livet på Öland och norrland i mitt hjärta. Jag kommer faktiskt inte att ändra på något – för jag älskar det jag gör här och nu! Självklart bjuds det på en del spännande inslag, tävlingar, gästbloggare och påhitt men inget som förändrar helheten och det jag byggt upp under alla år.

- Ja, då vet ni det! :-P  

Som vanligt bjuder jag på lite statistik såhär i början på nyåret och missa för guds skull inte alla trevliga/knasiga/roliga sökord lite längre ner!

Kryddburks-fakta :

  • Under 2012 publicerades 389 st inlägg (förra året 348 st)
  • 9 st tävlingar har hållits (8 st förra året)
  • 5-års jubileum har firats med massor av härliga samarbetspartner under året!
  • Årets mest trafikerade dag inföll den 4 april med 12154 sidviningar!!
    (Ni slog därmed förra årets rekord då den mest trafikerade
    dagen var just nyårsafton 2011 med 11427 sidvisningar.)
  • 3295 st följer Kryddburken på Bloglovin (förra året 2288 st)
  • 2518 st följer Kryddburken på Facebook (förra året 1869 st)
Årets 5-i-topp populäraste recept enligt er läsare :

  1. Fyllda lövbiffsrullader i god skysås
  2. Italiensk buffé & 50års kalas
  3. Pinocchiotårta
  4. Rödvinsmarinerad hjortstek – så tillagar du en stek utan att misslyckas
  5. Pulled pork

Årets 10-i-topp sökord : 

  1. Kryddburken
  2. Smörgåstårta
  3. Pepparkakshus
  4. Äppelkaka
  5. Pinocchiotårta
  6. Muurikka
  7. Pulled pork
  8. Köttfärssås
  9. Köttfärslimpa
  10. Budapestrulle

Årets knasigaste/roligaste sökord :
Trollerimat, gelésoppa, rökta frallor, makaroner och röding, kalle anka, tortellini med nån jävla sås, hårigt renskinn, snattar nyårsmat, hamburgare av lera, snöhelvete, lappskoj, köttfärssås med klimp, lycklig sås, supmat, hungrig som en varg, kladdig kladdkaka, morgonstånd,…

Ehh… Jaaa…. Så kan de gå när man hittar hit! :-P  
Jag kan ju faktiskt upplysa er som blir lätt förbryllade nu att nån gelésoppa med rökta frallor, supmat och morgonstånd skriver jag inte om här på Kryddburken MEN de som knappat in just dessa ord i sin sökmotor har ändå haft oturen (turen?) att hamna hos mig! ;-) Det tackar jag ödmjukast för!

Jag avslutar detta inlägg med det största och viktigaste för mig…

STORT TACK, KÄRLEK & KRAMAR TILL ER & ETT GOTT NYTT ÅR!
Ni hänger väl kvar ni också va? ;-)

Jag tackar er alla för ett fantastiskt år med stort 5-års firande av bloggen, tack till alla er läsare som skriver kommenterar, mailar, påpekar, önskar, undrar och allt därtill och för att just DU läser här! Det gör mig glad och tacksam och även om jag inte kan klona mig själv som jag vill många gånger och även om jag är sen att svara på frågor/mail etc så läser jag allt, överallt. Inte bara när jag sitter vid en dator och har tid att skriva tillbaka lika snabbt men jag läser allt! Glöm inte de…

Tack till alla fantastiska samarbetspartner som kommit i min väg,
framförallt MUURIKKA.

nyår_skumpa_skåla
Välkommen år 2013! :-P

The post Kryddburken har passerat 2012 – året som gått och vad händer nu?? appeared first on Kryddburken.se.

Vinnaren av muurikka woken är…


Vi tackar och bockar för alla härliga förslag som inkommit. Roliga, intressanta bidrag till namnförslag på muurikkas wok. Tack alla ni som deltog. En vinnaren är nu framtagen för bästa förslag med följande motivering :

”Muurikka stekgryta såklart! För det är ju precis vad det är!” ;-)

GRATTIS Kristina D!
Maila dina adressuppgifter till anna@hornells.com så kommer din wok på posten inom kort!

 

 

 

 Tävling i samarbete med MUURIKKA

 

Hjälp muurikka med ditt bästa namnförslag! TÄVLING


Muurikka behöver din hjälp med förslag på ett nytt namn till deras wok. En wok är ju en wok och alla vet vad man kan göra i en wok, men med muurikkawoken kan fantasin flöda några snäpp ytterliggare och det är där vi behöver er hjälp! Kom med ditt förslag (lämna i kommentarsfältet) på namnändringen som gör att muurikkas wok får ett mer rättvist namn för sin produkt.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

En regel är att namnet måste innehålla ordet ”muurikka”, sen är det fritt fram för ditt bästa tips.

En vinnare koras för bästa förslag och självklart är vinsten just en wok också! :-P
Tävlingen pågår fram till och med söndag den 16 september, därefter presenteras vinnaren här på kryddburken.


Muurikka wok, 43 cm

Fakta:
Djup ca 8,5 cm, 3 st ca 22 cm långa löstagbara ben
Tillverkad av varmvalsat stål
Vikt 5 kg

Ca butikspris: 1395:- 
Art.nr.: 840195


Du har väl inte missat dessa stora köttbullar i tomatsås som fått puttra i woken, ett oslagarbart recept för hela familjen! Här är woken placerad på muurikkas sommarkök men kan enkelt flyttas och benen skruvas på för att användas med gasol eller över öppen eld.

 

Tävling i samarbete med MUURIKKA

 

Årets vinnare av ”Finaste midsommartårtan” är…


Stort grattis till Therese Sirsjö (nr.9) som bakat denna vackra tårta som ser riktigt somrig ut!
Maila min din adress, eller hojta på facebook så kommer ett litet hemlig paket på posten. :-P

Tack till övriga som skickat in era bilder med underbart vackra, roliga och söta tårtor!
Vi kör igen, nästa år… ;-)

 

Dags att rösta på årets finaste midsommartårta!


(Förra årets vinnare; Lina Hoff)

Nu är det dags för fler tårtor igen!!

Rösta på årets finaste midsommartårta! 

En röst per person, och du kan rösta tom. tisdag 17 juli.
Röstning sker endast här på kryddburken.se inte på facebook.
Lämna din röst i kommentarsfältet på den siffra på tårta du tycker är finast!

Flest röster får en hemlig paket hemskickat…

LYCKA TILL alla duktiga tårtbakare! :-P


1


2


3


4


5


6


7


8


9


1
0


1
1


1
2


1
3


1
4


1
5


1
6


1
7


1
8


1
9


2
0


2
1


2
2


2
3


2
4


2
5


2
6


2
7


2
8


2
9

 

Cantadou färskost – vinnaren är…


”På mitt och pojkvännens favoritställe i Sillvik, Göteborg. Med ryggen lutad mot en klippa, blickandes ut över Göteborgs skärgård. Med en nygräddad, fortfarande varm baguette och cantadou vitlök/basilika! Det hade nog gjort att jag fått flashbacks till tiden jag bodde i Frankrike. Så såg min frukost ut då!”

Med den kommentaren gratulerar jag vinnaren av 5 varucheckar Cantadou!
Grattis Malin!

Maila mig (kryddburken@telia.com) dina adressuppgifter så kommer checkarna på posten.


Inlägg och tävling i samarbete med Cantadou


Tävling; ”Finaste midsommartårtan” för 3:e året i rad…


Nu är det dags igen! Tävlingen ser ut som tidigare. Du bakar en fin midsommartåra, tar en bild, mailar bilden till mig efter midsommarhelgen och du är med i tävlingen om ”Finaste midsommartåran”!

Förutom äran så har jag ett hemligt paket till vinnaren! Så sätt igång och förbered tårtbaket! ;-)

Temat är såklart midsommar + tårta, sen är tolkningar därefter fria!

TÄVLINGSREGLER :

  • Maila din tårtbild till kryddburken@telia.com märkt ”Midsommartårta”
  • EN tårtbild/bidrag per person
  • Din bild är önskvärd i 500 pixlars bredd
    (har du inget bildprogram och kan redigera själv så fixar jag de)
  • Senast fredag den 29:e juni behöver jag ha ditt bidrag.
  • Länka gärna tävlingen vidare via din blogg eller facebooksida.

Lätt som en plätt! Ni hänger väl på??
Förra årets bidrag (45st) midsommartårtor :
http://kryddburken.se/2011/06/30/rosta-pa-finaste-midsommartartan-45st-tartbilder/
och kanske kan du även hitta lite inspiration till just din tårta! :-P


Midsommarbakelser med jordgubbar & körsbär, recept här >>

Tävla och vinn varucheckar från Cantadou färskost


Nu har du chansen att tävla om 5 varucheckar cantadou färskost. Beskriv hur just din stund med cantadou skulle kunna se ut! Tävlingen pågår till och med måndag 25/6 efter midsommarhelgen.

Tävling i samarbete med Cantadou 

 

 


Är du en duktig vardagskock? Tävla med Milda!


Du har väl sett reklamen på TV redan? Mildas vardagskockar som visar sina talanger och knep i köket för en godare vardag. Passa på du också, var med och tävla i Mildas tävling; ”Mildas vardagskock” 

Tycker du om att laga mat? Vill du visa upp dina kokkonster i TV-rutan? Det räcker så - Skynda dig in och läs hur du ska göra eller titta på filmen hur det kan se ut och hur du går tillväga för att bli mildas vardagskock!

Se filmen här >>

Här har jag gjort en väldigt enkel ”lax-i-ugnen-rätt”. Kan du göra det bättre? Piffa upp vardagsmaten lite till? Ta chansen och var med och tävla, jag vet att ni är grymt duktiga många utav er så varför inte satsa på en liten TV-karriär när ni ändå lagar mat? :-P

4 port
Lax i form med färskost, citron & dill

Milda culinesse till formen
4 laxfiléer
200 gram färskost
1 msk fiskfond
Rivet skal från 1 citron
Pressad saft från 1 citron
1 knippe klippt, färsk dill
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Smörj en ugnsfast form med milda culinesse. Lägg i laxfiléerna. Rör ihop resten av ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Bred ut ovanpå laxfiléerna. Ugnsbaka i 200 grader ca 20-25 min.


Smörj en ugnsfast form med milda culinesse.


Bred ut färskoströran ovanpå laxfiléerna. In i ugnen ca 20-25 min i 200 grader.

MILDAS hemsida >>


(Inlägg i samarbete med Milda)