Njutbara och nyttigare bakverk
Häromdagen fick jag äntligen se Jenny och Magnus Anderssons nya bakbok Nyttigare Gott, som är utgiven på Isaberg Förlag.
Jag har följt deras fina blogg Under vårt tak i många år och vi har även blivit vänner i den riktiga världen, utanför internet.
Jag beundrar deras hängivna arbete med att sprida Paleo/Stenålderskost, det är många som liksom Magnus behöver äta ren och naturlig mat för att förbättra sin hälsa.
Här hittar du min recension av deras tidigare kokbok, med just titeln Ren & Naturlig Mat.
Det här är en bakbok helt i Paleo-kostens anda, alltså helt glutenfri, mjölkfri (förutom ghee) och utan vitt socker, de läckra bilderna är fotograferade av dem själva, hemma under deras tak.
Boken innehåller många fina recept på matbröd, frökex, knäckebröd, foccaccia, fröbars, mjuka kakor, småkakor, bollar, bullar, tårtor, ghee, lemon curd, ja du hör ju så mycket gott som ryms i den.
Jennys och Magnus ödmjukhet och vänlighet lyser alltid igenom i det de skriver på sin blogg och i andra sociala medier, så även i den här bakboken och föregångaren Ren & Naturlig Mat.
Varmt tack till er båda för boken, er fina dedikation och för att ni skapat en så här vacker och viktig bok fylld med så många goda och samtidigt nyttigare bakverk.
Den här boken kommer att göra väldigt många bakglada ännu gladare
Läs mer och beställ ett signerat exemplar direkt från Jennys och Magnus blogg Under vårt tak.
Här finns boken att beställa hos Adlibris och Bokus.
Lime- och pistagebollar ca 12 st
100 g cashewnötter
50 g pistagenötter
100 g urkärnade, färska dadlar
1 msk smält kokosolja
Zest från 2 st lime
0,5 dl pressad lime
Topping:
50 g finhackade pistagenötter
Mixa lätt ihop cashewnötter och pistagenötter i en matberedare med knivblad.
Tillsätt dadlar, smält kokosolja, zest och pressad lime med nötblandningen.
Mixa till en kladdig deg. Rulla degen till bollar.
Rulla bollarna i hackade pistagenötter.
Förvara i en burk i kylen och plocka fram när du önskar.