Njutbar fiskgryta
Jag fortsätter att dela med mig av tips på lättlagad vardagsmat, idag blir det en smakrik fiskgryta.
Vi försöker äta fisk och skaldjur åtminstone 3-4 gånger i veckan, då oftast som middag.
Den här grytan fungerar fint även med vit fisk eller skaldjur, så ta vad du har hemma.
Laxgryta 4 port
500 g lax i bitar, helst viltfångad
1 blomkålshuvud
3 dl grädde/kokosgrädde
3 dl buljong
1 röd och 1 grön paprika
8 soltorkade tomater
50 g smör
2 vitlöksklyftor
½ dl hackad persilja
1 tsk paprikapulver eller chiliflingor
½ tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
Saft och rivet skal av en ekologisk citron
Salt efter behag
Riv citronskalet på den fina delen av rivjärnet. Pressa saften över fisken och salta.
Låt marinera medan du kokar grytan. Skär paprika och tomater i mindre bitar.
Fräs dem mjuka i smör tillsammans med citronskal, kryddor och örter utom persiljan.
Tillsätt grädde och buljong, koka i en halvtimme tills grytan tjocknat lite.
Under tiden kokar du blomkålen mjuk i saltat vatten, dela den först i mindre buketter.
När grytan börjar bli klar, smaksätter du med persilja.
Rör ner fisken försiktigt och låt den bli varm.
Varva kokt blomkål med laxgrytan i en skål, garnera med gurka och en grön kvist.
Vill du ta del av fler av mina bästa recept och tips så hittar du hundratals av dem i kokböckerna nedan.
Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker
Baka med frukt & grönt – En glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Gröna, sköna tillbehör som E-kokbok
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Låt bönor förändra ditt liv – E-kokboken