Syrlig rödkål 4 port
1 liter rödkål i bitar
ca 2–3 msk äppelcidervinäger eller pressad citronsaft
Salt och peppar
50 g smör till stekning
Bryn smöret lätt i en gryta och häll ner rödkålen, krydda med salt och peppar.
Häll på vinäger eller citron och låt kålen steka mjuk på svag värme i ca 10 minuter under lock, rör om en gång under tiden.
Smaka då av om du vill ha mer syra eller sälta.
Placera grytan på ett underlägg i Wonderbag, lägg på tyglocket och knyt igen väl.
Låt rödkålen tillagas på eftervärmen i ca 2 timmar.
Servera tillsammans med knaperstekt sidfläsk, på bilden har jag dansk fläskstek på vår semester i Skagen.
Har du ingen Wonderbag kan du ta av locket på grytan och låta rödkålen eftersteka i ugnen på 200º i 20 minuter efter kokningen, det blir också väldigt gott.
Den här veckan kan du läsa om Sarah Collins, långkokningspåsen Wonderbags skapare, i en artikel i Hemmets Journal, nr 31.
Jag är också med och berättar om hur jag använder bagen och delar ett recept på kycklinggryta, som jag gjorde förra sommaren till en picknick.