Sommartips och caféklassiker
Räksmörgås är bland det mest klassiska man kan beställa på café här i Sverige.
En klar favorit hos mig, särskilt när jag hittar caféer som har glutenfria bröd med få kolhydrater.
Inte det lättaste att hitta kanske, men då fungerar det att beställa mackan utan bröd, om du är känslig för kolhydraterna i vanligt glutenfritt bröd.
I helgen som var besökte jag det ekologiska och gluten-/sockerfria caféet Gott&Reco i Falun för en kokbokssignering.
Där har de den fina räkmackan här nedanför på menyn, tillsammans med en massa andra godsaker.
Det är ett riktigt mysigt ställe som har något för alla, fint beläget vid Stora Torget och kyrkan mitt i Falun.
Så missa inte ett besök där om du ska till Dalarna på semestern.
Räksmörgås på Gott&Reco i Falun
Är du istället på väg till Uppsala så har de ett Gott&Reco även där, läs mer om det i länken.
Jag kommer att återvända till båda caféerna senare i sommar för signering av Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Här får du ett enkelt tips på min goda räkmacka utan bröd som var ett av de allra första recepten och bilderna jag publicerade härinne för 9 år sen.
Nu har jag skrivit över 1700 inlägg, så det finns en del att välja på om du vill ha inspiration
Här hittar du länk till mina kokböcker på Bokus, köp dem gärna om du vill stötta mitt fortsatta skrivande.
Dalahästar i matsalen på Hotel Bergmästaren
Jag bodde på Hotel Bergmästaren i Falun, de har fräscha rum och dessutom mycket god mat.
Frukost, fika och kvällsmåltid ingår i rumspriset, så jag rekommenderar verkligen ett besök.
Jag är inte sponsrad av hotellet, så det är min helt personliga åsikt.
Nedanför ser du några bilder på maten på hotellet och från mina långpromenader runt ett försommarvackert och syrendoftande Falun.
Räkmacka utan bröd
Ett par hekto räkor – Färska om det ska vara riktigt lyxigt, frysta Grönlandsräkor funkar också.
Keso
Avokado
Paprika
Cocktailtomat
Citron
Kokt ägg
En rejäl klick hemgjord majonnäs
Skiva avokadon, lägg runt en assiett. Lägg ordentligt med keso i mitten.
På den en hög skalade räkor. Garnera med en klick majonnäs, ägg och det gröna.
Några skivor vattenmelon blir en bra dessert (för den som vill).
Vill du ha ett gott bröd under räkorna så testa det här.
Jag signerar kokböcker på Gott&Reco i Falun
Espresso med sockerfri chokladmousse på caféet
Catarina Lagerström, en av ägarna på Gott&Reco
Middagsbuffé på Hotel Bergmästaren
Pannbiff med gräddsås och grönt blev min middag
Sen hade jag ork till en långpromenad runt stan, här Faluån
Min frukost på Hotel Bergmästaren
Efter frukosten blev det en långpromenad till längs ån och bland den gamla bebyggelsen.