Smörstekt vitkål med paprika och curry

Lättlagat tillbehör

Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling.

Brynt vitkål är också gott till det mesta istället för pasta till vardagsmaten, vill du då ha en mildare smak så uteslut bara curryn.

Prova gärna att blanda ner lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpafrön, det ger både smak och struktur till vitkålen.

Jag brukar ofta tillsätta ett par matskedar av min enkla kycklingbuljong som får fräsa med och sugas upp av kålen, det gör den ännu mer smak- och näringsrik.

Currykål 2 port

5 dl strimlad vitkål

1 strimlad, gul lök

½ strimlad, röd paprika

2 msk smör och/eller kokosolja

ca 1 tsk curry

1 tsk äppelcidervinäger

Chiliflingor

Salt

Hetta upp smör/olja och häll ner vitkål och lök, fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg.

Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt.

Smaka av om du vill ha mer hetta från curryn.

I länkarna till Bokus här nere hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.

Jag blir riktigt glad om du stöttar mitt skrivande genom att köpa en eller fler av böckerna, till dig själv eller kanske som en gåbortspresent eller tidigt julklappsinköp.

Stora diabeteskokboken – Recept och råd för stabilt blodsocker med Lars-Erik Litsfeldt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gröna, sköna tillbehör E-bok

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson på Smarta Diabetiker

Gammaldags husmanskost på nytt sätt E-bok med Dr Annika Dahlqvist

Ugnsbakad, kryddig kyckling med currysås från Stora diabeteskokboken
Foto Mikael Eriksson
Stekt vitkål med curry

Currykål

Smakrikt tillbehör

Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt, som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling.

Brynt vitkål passar till det mesta istället för pasta, vill du ha en mildare smak så uteslut bara curryn.

Lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpakärnor blir också gott i.

Currykål 2 port

5 dl strimlad vitkål

1 strimlad, gul lök

½ strimlad, röd paprika

2 msk kokosolja

ca 1 tsk curry

1 tsk äppelcidervinäger

Chiliflingor

Salt

Hetta upp kokosoljan och häll ner vitkål och lök, fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg.

Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt.

Smaka av om du vill ha mer hetta från curryn.

Här hittar du mina kokböcker om du vill ha fler njutbara mattips.

Jag jobbar med Gröna, sköna tillbehör
Foto Jan Andersson, LT

Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv

Gammaldags husmanskost på nytt sätt

Birgitta Höglunds bästa grilltips

Diabeteskokboken för män

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken

Igår tog jag en promenad ute vid Blockhusudden på Djurgården tidigt på morgonen, så här vackert var det då.

Currykål

Currykål

Currykål 2 port

5 dl strimlad, färsk vitkål

1 strimlad, gul lök

½ strimlad, röd paprika

2 msk kokosolja

ca 1 tsk curry

1 tsk äppelcidervinäger

Chiliflingor

Salt

Hetta upp kokosoljan och häll ner vitkål och lök, fräs ett par minuter utan att det får så mycket färg.

Tillsätt paprika, curry och chiliflingor. Fräs nån minut till, smaksätt med vinäger och salt.

Smaka av om du vill ha mer hetta från curryn.

Servera till kyckling, korv, fläskkött, köttbullar eller fisk.

Brynt vitkål passar till det mesta istället för pasta, vill du ha en mildare smak så uteslut bara curryn.

Lite hackade nötter eller pumpakärnor blir också gott i.

Klicka på bilden nedan så kommer du till ett recept med gräddstuvad vitkål med curry.

Currystuvad Vitkål till rimmat Sidfläsk