Populära bönor
Vi är många nu som äter pre- och probiotika i vår vardagsmat, baljväxter och mjölksyrat är hetare än nånsin.
Jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att skriva ”Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken”, tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson, efter att de kom med succéboken ”Låt bönor förändra ditt liv” häromåret.
I länkarna ovan kan du förhandsbeställa bönkokboken till det väldigt låga Bokreapriset 95 kr på Adlibris, den första bönboken kostar 55 kr som pocket.
Att jag la till både pre/probiotika i min egen mat för snart 3 år sen i samband med att jag började jobba med kokboken har lett till flera hälsofördelar.
Viktnedgång, mindre svullnad och klimakteriebesvär, en lugnare mage och ett starkare immunförsvar har jag fått på köpet av det här goda tillägget på min tallrik.
Vår kokbok har blivit väldigt populär, har hört att den till och med används i hemkunskapsundervisningen i flera skolor.
Den fick även en fantastiskt fin utmärkelse förra sommaren, då den utsågs till en av världens bästa kokböcker på Gourmand Awards i Kina.
Bönsalsa 4-8 port
3 dl kokta bönor av valfri sort
1 stor tomat
1 dl finhackad koriander
1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger
½-1 färsk chili
Salt efter smak
Skölj bönorna väl och låt rinna av, kidney, borlotti eller svarta passar riktigt bra till den här salsan.
Skär tomaten i små tärningar och finhacka chilin, ta bort kärnorna om du vill ha en mildare salsa.
Rör ut tomatpurén med vinäger, salt och chili.
Blanda ner olja och koriander, vänd sist försiktigt ner tomathacket och bönorna.
Smaka av om du vill ha mer hetta, sälta eller syra.
Får salladen stå i kylen några timmar så utvecklas smakerna ordentligt.