Goda, gröna tillbehör
Riven blomkål är ett väldigt bra komplement till maten för oss som inte längre äter ris, på grund av dess höga halt av kolhydrater.
Här har jag förstärkt blomkålsriset med extra smak, färg och näring från avokado och paprika.
Här kan du jobba efter principen ”Man tager vad man haver” och använda de grönsaker du föredrar.
Smörstekt blomkålsris ca 2 port
4 dl grovriven blomkål
3 msk smör
1 röd spetspaprika
1 avokado
Salt
Chiliflingor
Riv den råa blomkålen ner i en bunke. Finhacka paprikan och skär avokadon i små bitar.
Bryn smöret och stek paprikan några minuter, rör sen i blomkålen. Krydda och låt steka i några minuter så det får färg.
Blanda försiktigt ner avokadon precis innan serveringen.
Jag serverade kycklinglår till, men det passar väldigt bra även till stekt fisk.
Västerbottenssmör
100 g smör
1 dl finriven Västerbottensost
2 msk finhackad bladpersilja
Havssalt och peppar
Rör rumstempererat smör smidigt, tillsammans med riven ost, kryddor och persilja.
Fler tips på varmrätter, såser, soppor, gröna tillbehör, snacks, matbröd, kaffebröd och desserter hittar du i mina kokböcker i länkarna nedan.
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken