Frukosttips
I det här inlägget delar jag några bilder så du ser hur man lätt kan variera mångas frukostfavorit bacon och ägg.
Jag köper oftast varmrökt bacon från lokala mathantverkare, det är betydligt godare än de vanliga i butikshyllorna.
Bilden högst upp är en pytt med tärnat bacon från Trångsvikens Chark, halloumi/eldost från Skärvången och tomat som fått steka en stund och sen knäcker jag ett ägg i mitten och serverar med hackade örter.
Nästa bild är bacon och ägget stekt på liknande vis, serverat med en sallad på örter med gurka, tomat, pumpafrön och kiwi.
Bild tre är mer vardagsbetonad, bacon och äggröra med tomat och chiliflingor, en riktigt het start på dagen.
Föredrar du en mildare frukost så byt bara ut chilin mot finhackade, färska örter, mycket gott det med.
Fjärde tipset blir en snabbfixad omelett med bacon, god som den är eller med en vitkålssallad med min sockerfria lingonsylt.
Omeletten passar även bra att kyla ner, skära i trekanter och ta med i en kylväska som utflyktsmacka.
Baconomelett 2-3 port
6 ägg
1 dl grädde
150-200 g tärnat bacon eller fläsk
2 msk smör
Salt och peppar
Vispa ihop ägg och grädde lätt, krydda med lite salt och peppar.
Bryn baconbitarna i smöret, rör ner äggsmeten. Rör lite mot botten och kanter, rör sen försiktigt smeten in mot mitten av stekpannan.
Låt steka på svag värme i ca 15 min. Dra pannan från plattan och lägg på ett lock och låt eftersteka i ca 5 minuter, så stelnar omeletten på ytan och blir lättare att ta ur pannan.
Kokbokstips
Tycker du om mina recept och tankar om mat så får du väldigt gärna stötta mitt skrivande genom att köpa någon av mina kokböcker.
En kokbok kan bli en bra sommarpresent till dig själv eller någon du bryr dig riktigt mycket om, eller istället för en blomma eller en flaska vin när du är bortbjuden.
Här hittar du min en av mina första kokböcker Grillmat LCHF som finns i nyutgåvan Birgitta Höglunds bästa grilltips, den går hem hos alla grillälskare.
För den som har eller vill undvika att få diabetes så finns här min åttonde och senaste bok Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker, skriven med LCHF-pionjären Lars-Erik Litsfeldt.
Här nedan ser du en bild från Nyhetsmorgon i TV 4 när jag var där och bjöd på smårätter från min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Den har blivit väldigt populär och är snart slutsåld från förlaget, du kan läsa mer om och beställa i länken ovan som går till Bokus.