Matkärlek och lyxig snabbmat

Älgchorizo från Jämtland

Jämtländsk junkfood

Idag får du ett snabbrecept på en lättlagad och god korvrätt på en smakrik älgchorizo som jag köpte på Glada Lådan i Turistbyrån här i Östersund.

Tar till riktig snabbmat nu de här dagarna jag är hemma, för jag är bara hemma på en snabbvisit.

Åker tillbaks till Stockholm till helgen, för då är det dags för årets största händelse inom lågkolhydrat-Sverige.

Det är på lördag dags för den åttonde LCHF-kryssningen, ett evenemang som växer sig större och starkare för varje år.

I år är det rekordmånga deltagare, närmare 600 deltagare är anmälda.

Här en bild lånad från Tommy Tappar där du kan läsa om fjolårets kryssning.

På bilden sitter jag själv på första parkett med Ann Fernholm, Mats Lindgren och Annika Dahlqvist.

LCHF-kryssning 2014  Bild Tommy Runesson

LCHF-kryssning 2014
Bild Tommy Runesson

Ann Fernholm och Mats Lindgren med och förläser även i år. Nytillkomna föreläsare den här gången är bland andra Bitten Jonsson, Lars-Erik Litsfeldt och Gunilla Eldh.

Alla med stor erfarenhet av LCHF och hur man kan äta sig frisk, bli fri från sockerberoende och diabetes med så enkla medel som att äta bra mat.

Här kan du läsa mer om kryssningen och vilka övriga föreläsare som deltar.

Det ska bli riktigt intressant att lyssna på dem och förstås att träffa så många med samma intresse som jag, nämligen naturligt god mat att njuta av.

Igår bokade jag även in mig på LCHF-campingen i Säffle till sommaren, den hålls 25-27 juni på Duse Udde.

Det är också ett stort återkommande LCHF-event, det blir första gången jag är med där.

Här kan du läsa mer och boka in dig om du också vill komma.

Huså Bröd

I år får jag sällskap på LCHF-kryssningen av Ylva Forsberg, ägare och grundare av Huså Bröd.

Bageriet sponsrar med Spröda frökex till goodiebagen, precis som förra året.

Kom gärna fram och prata med oss om vad du tycker om kexen och min mat, alltid roligt att få feedback i verkliga livet.

Lindha Vikström från bloggen Halva Lindha, som även hon bor här i Jämtland, kommer att vara med på både kryssningen och campingen.

Vi har inte hunnit träffas sen vi hade vår LCHF-dag på Ica Matmästarn i höstas så det ser jag fram emot.

Matkärlek

Såg att redaktionen för nya tidningen Matkärlek också ska vara med på kryssningen, det här blir verkligen ett bra läge att träffa alla möjliga intressanta LCHF-personligheter :)

Jag fick hem första numret av tidningen igår och från och med idag finns den ute i butikerna.

Tidningen innehåller mycket intressanta artiklar, många bra recept och den är verkligen snygg i utformningen.

Jag bidrar själv med flera recept och så har jag blivit intervjuad om mina kokböckers väg till USA.

Om Birgitta Höglund i Matkärlek

Low Carb High Fat Barbecue - Birgitta Höglund

Min böcker på engelska kan du förboka redan nu på Amazon.com, Low Carb High Fat Barbecue släpps i början på juni och de andra två i augusti.

Grillmat LCHF är nu den enda bok som finns kvar att köpa på svenska, du hittar den för 45 kr via länken.

Grillmat LCHF

Grillmat LCHF

Skulle skriva ett snabbt inlägg, men det händer så mycket på LCHF-fronten nu så det blev lite långt ändå.

LCHF är verkligen hetare än nånsin. I dagarna kommer även nya numret av LCHF-magasinet.

Dr Nisse Simonson, Lindha Vikström​, jag, med flera här i Östersund är med i senaste numret som kommer närmaste dagarna i brevlådan och på Pressbyrån.

LCHF-magasinet

Är du inte prenumerant på den tidningen än så kan du bli det här.

Nu följer till sist receptet på min typ av jämtländsk snabbmat ;)

Snabbmat DeLuxe

Snabbmat DeLuxe 1 port

200 g korv av bra kvalitet, jag hade älgchorizo

1 dl kantareller

½ gul lök

Salt och peppar

2 msk smör

Skär snitt i korven och stek eller grilla. Stek samtidigt den skivade löken mjuk i smöret.

Tillsätt kantarellerna och bryn en stund så de får lite färg. Krydda med salt och peppar.

Som tillbehör rörde jag ihop en ajvarmajonnäs på ½ dl majonnäs, 1 msk ajvar och ½ tsk smulade, blandade örter från förra sommarens balkongodling.

Lite saltgurka blev det också plus extra smör för mättnadens skull och för att det är så gott.

Ajvar ur Matkärlek av Anne Aobadia

Ajvar ur Matkärlek av Anne Aobadia

Anne Aobadia som ligger bakom tidningen Matkärlek kom ifjol ut med en bejublad kokbok med samma namn.

Här hittar du en liten recension av boken och hennes recept på ajvar och här hittar du min majonnäs.

Nedan följer några bilder från gårdagens skogspromenad, var ute i solen och gick en och en halv timme innan jag njöt av min lättlagade korvmiddag.

Rådjur

Rådjur

Jämtländsk skogsäng i mars


Guacamole med chili och dill

Guacamole med chili och dill

Vårgrönska

Vårvärmen kom med stormsteg 1 februari, vi har haft några riktigt sköna dagar nu.

Passar fint så här 2 veckor innan hemfärden. Nu blir det lite semester när LCHF Barbecue är färdig att skickas till tryck och de intervjuer jag varit med i är inskickade.

Kommer att delta i en stor artikel om hur jag blivit bättre i min Fibromyalgi med LCHF i Hemmets Journal, troligen den här månaden.

Medverkar också i den sprillans nya tidningen Matkärlek som kommer med sitt första nummer i slutet på mars.

Namnet kanske låter bekant? Det är samma namn som på Anne Aobadias rosade kokbok, med mängder av riktigt läckra recept.

Jag skrev en liten recension av boken och la ut ett recept på ajvar relish från den på min Paleo-blogg i somras.

Anne Aobadia låg även bakom den numera nedlagda tidningen Mat & Hälsa.

Det var en riktigt bra tidning, så det ska bli spännande att se hur den nya kommer att bli.

Anne är precis som jag mycket förtjust i naturlig mat och skriver goda recept på grönsaker som tillbehör till maten, så det blir säkert en tidning som kommer att tilltala många.

Här kan du prova de 3 första numren av tidningen för bara 99 kr.

Tidningen Matkärlek

Idag får du recept på ett av mina grönsaksinköp från gårdagens tisdagsmarknad.

Nu är avocadon fantastiskt fin, köper de välmogna och krämiga frukterna för ca 5 kr styck, här kallas de då olgun.

Här kan du läsa lite mer om den goda och nyttiga frukten på Hälsosidorna.

Hemma i Sverige kan de vara lite omogna för att klara den långa transporten, men lägg dem framme i en plastpåse med ett äpple så mognar den fortare.

Guacamole

Chiliguacamole 2-4 port

1 stor, välmogen avocado

½ pressad citron

½ dl finhackad dill

2 msk olivolja

2 rivna vitlöksklyftor

1-2 tsk chiliflingor

Salt

Mosa avocadon i en bunke. Rör ner de övriga ingredienserna, bland om väl.

Smaka av om du vill ha mer sälta, styrka eller syra.

Låt stå en stund i rumstemperatur så smakerna mognar.

Avocado och ägg

 


Boken Hotet mot din hjärna ska läsas i höst

10361590_10152629683412383_8177439244161421986_nDavid Perlmutters bok Grainbrain är översatt till svenska och heter Hotet mot din hjärna, denna bok damp ner i lådan idag och komer bli min lektyr i höst.

Ni kan förvänta er en recension av den senare.

Den handlar om kolhydrater och spannmålet och hur dom påverkar vår hjärna, i synnerhet ang demenssjukdomarna.

Mycket intressant läsning ska detta bli.

 

 

 

Har du läst tidningen 2000-talets Vetenskap?

5_tidningarJag prenumurerar på tidningen 2000-talets Vetenskap ibland, nu var det dock ett tag sedan.
Ska nog teckna mig för en igen, den är väldigt bra nämligen.

Ger mycket information om det alternativa, dvs LCHF och annat som inte är så godkänt av våra kära myndigheter…

Idag tipsar jag om den då jag upptäckte att nästa nummer (utkommer mitten juni) kommer innehålla en stor recension av Michael Håkanssons 3 glutenböcker!

Kanske det finns intresserade av den informationen som tidningen kan ge angående allt viktigt som vi frånhålls av ”mainstream” media.

Kika gärna in på översta länken där finns massor att läsa!

Vill du prenumurera?

 

Erbjudande från Great Earth i samband med bokköp!!

kampanj-gluten_och_mjolk-de_vita_gifterna-slapp_bok_3-michael_hakansson-gluten-celiaki_ny_from_1Ser på Mickes sida att 1-11 juni är det ett erbjudande om att köpa bok 3 och få Great Earth Super magnesium på köpet!

*Erbjudande 1! Just nu! Företaget Great Earth skickar med en ekonomiburk av Super Magnesium till alla köpare av bok 3 och gäller tom 11 juni 2014. Kosttillskottet skickas med boken.


 
För er som ännu inte läst någon bok av Michael Håkanson så kan man köpa alla tre böckerna också och få 3 burkar vitaminer från Great Earth!

*Erbjudande 2! Just nu! Företaget Great Earth skickar med 3 ekonomiburkar av kosttillskotten: Aktiverad C-vitaminSuper Magnesium och Vita-mineralen TNT till alla som köper bokpaketet med alla 3 böckerna och gäller tom den 11 juni 2014. Kosttillskotten skickas med böckerna.

 

Vill du kika närmare på dessa erbjudanden så klicka in på länken här KOSTKANALEN och läs om kanske de bästa böckerna på marknaden! Jag uppskattar dessa böcker enormt i alla fall. Tycker de är som uppslagsböcker och borde finnas i allas hem som är bara lite intresserade av hälsa!

Ps, i kommande nummer av 2000-talets vetenskap kommer det en stor recension av dessa böcker! ds.

 

En kaka till kaffet…

IMG_8294Om ”en kaka till kaffet” skriver Diabetes.doc idag.
Jag förstår precis vad han menar med att sötsuget försvinner ju mer man håller sig från socker och spannmål.

Men vad synd tänker jag att denna vårdpersonal för diabetiker inte fick en LCHF-kaka till sitt fika, vore ju fantastiskt om man mer och mer kunde visa alla diabetiker och andra som faktiskt inte kan sluta att leva så som 90% (fler?) av befolkningen gör.

LCHF kaffebröden sprider sig i alla fall mer och mer ut i fiken och  bagerierna!

Tillslut så får diabetikerna reda på att det faktiskt går att fika sunt och utan blodsockerhöjningar. Detta gör just att sötsuget försvinner och man kan långt mycket lättare hålla sig till en lchf-kost hela livet och ändå känna att man deltar i det socialalivet som ju ser ut som det gör… även om några få önskar att livet utanför våra dörrar såg ut som det gjorde på samlar/jägartiden.

Här kan ni läsa en av de bästa recensionerna av Baka med LCHF  av Karin på Diabetes.ifokus.se

 

Fina recensioner från bakare av recepten ur Baka matbröd med LCHF!

Baka matbröd med LCHFJag kan notera att det kommer in många nya fina och
uppskattande recensioner av min senaste bok
Baka matbröd med LCHF!!

Jag läste ju igenom alla de fina recensioner som inkom under februari och mars, det pågick ju en liten tävling för alla som recenserade boken under feb-mars. Sedan mitten mars har det inte inkommit några fler och nu börjar det droppa in nya fina recensioner helt självmant från bakarna!!  ;)

Väljer att citera några här, men gå gärna in och läs dem i länken (scrolla neråt) ovan som kommit in under april månad!

Från Anita:
”Bästa recepten om man vill ha så likt vanligt bröd som möjligt! De ljusa bröden smakar ljuvligt! Har ”lurat” en del som trott det varit ”vanligt” bröd.”

Från Ingrid:
”Den har gett mitt LCHF liv en annan innebörd. Nu kan jag njuta ett gott bröd till frukost, sallader etc! Härligt!

Kan man få bättre betyg? :D

 

 

Den som har vunnit min brödbok via recensioner är…

Kaija Marklund och ett stort GRATTIS och Tusen tack för din recension på Bokus, Bokia och AdLibris. Kaija du har också ett mail.
Jag vill också ge alla övriga recensenter en stor varm kram och ett stort varmt tack från mitt hjärta, jag är jätteglad och tacksam för dessa era fina recensioner av brödboken, TACK!
Här ser ni lite bilder på lottdragningen.
IMAG1122IMAG1123IMAG1125

 

Sista dagen – Paketpris på båda böckerna

Sista dagen för möjligheten att köpa Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF
för endast 289 kr (ord pris 324 kr).
Nu finns det också lite recensioner att läsa om bakböckerna på de olika internetbokhandlarna för de som är intresserade av att läsa vad andra tycker.

bokus_paketpris_baka_med_lchf_314x230

Utlottning av brödboken – påminnelse

Baka matbröd med LCHFNu kommer det en liten påminnelse för de som vill och önskar vara med i denna lilla utlottning.
Denna utlottning är för alla de som göre sig besvär att skriva en kort recension av Baka matbröd med LCHF,
Bokus, Bokia och/eller Adlibris och mailar in den till mig och berättar vart de lagt den. Ju fler ställen ju fler lotter får man.

Detta är för att jag så gärna önskar mig recensioner av boken och alla de som nu gör sig omaket att göra detta ska ha denna chans till en ytterligare brödbok eller om man så hellre vill bakboken Baka med LCHF, man får välja själv vilken bok man önskar sig.

Jag drar lott bland lotterna onsdagen den 13/3.

Lycka till och ett varmt tack till er alla som vill delta!