Världens enklaste äppelpaj
Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir [...]
Mammas knäckiga äppelpaj
Portioner: 4 – 6 Ingredienser * 6 – 8 äpplen * 1 valfri mängd socker * 1 valfri mängd kanel Täcke * 125 g smör eller 125 g margarin * 1.5 dl socker * 2 dl vetemjöl * 0.75 tsk bakpulver Tillagning Värm ugnen till 200 grader. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i [...]
Äppelpaj á la Fia
Blanda socker och margarin “fluffigt”. Blanda i mjölet, den hackade mandeln och äggulan. Rör om. man kan gärna sätta i lite vaniljsocker också. Skala, kärna ur och skiva äpplena, lägg i botten av en pajform (ca 28 cm diameter) Klicka ut smeten så den täcker äpplena (mycket kladdig, går bäst med bruk av två teskedar), [...]
Mammas äppelpaj!
Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat [...]
Glutenfri äppelpaj
Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Ingredienser (10-12 portioner) 3 dl MixWell ljust basmjöl 125 gram margarin 1 kryddmått bakpulver 1 msk socker 2 msk vatten Pajfyllning 50 gram margarin 1/2 dl socker 2 ägg 100 gram riven mandelmassa 3-4 äpplen kanel efter behag Gör [...]
Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet
Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Ingredienser fyllning: - 5 äpplen (fasta, syrliga) - 1 dl socker - 1 msk kanel Ingredienser pajdeg: - 1½ dl vetemjöl - 1½ dl socker - 100 g smör eller margarin Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel Gör [...]
Glutenfri äppelpaj
En smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i. Det är supergott och enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Pajdeg - 3 dl MixWell ljust basmjöl - 125 gram margarin - 1 kryddmått bakpulver [...]
Mumsig äppelpaj
Fick det här receptet av att snoka på min mamma när hon bakade när jag var liten, vad jag listat ut så ska du göra så här för att få en mumsig äppelpaj! Värm upp ugnen till 225 grader, blanda ingredienserna nedan och se till att fatet är både ugnsäkert och insmort med margarin. Lägg [...]
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar.

Ingredienser:

(6 – 8 port)

  • 3 st rabarberstjälkar (ca 3 st 30 cm långa stora rabarberstjälkar – ska bilda ett lager hackade rabarber i botten på pajformen)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker – valfritt!

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
  • 4 tsk socker
  • 150 g smör eller margarin

Gör så här, rabarberpaj:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala eventuella  grova rabarberstjälkar med en potatisskalare. Strimla eller skiva rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
  3. Ta fram en ugnsäker form och smörj den med 1 msk smör eller margarin.
  4. Lägg rabarberbitarna i formen.
  5. Strö över socker och lite vaniljsocker

Gör så här, smuldegen:

  1. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta med fingertopparna eller en gaffel samman mjölblandningen till en grynig massa.
  2. Täck rabarbern med smuldeg.
  3. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter. Servera rabarberpajen med kall vaniljsås eller vaniljglass.

 

Originally posted 2011-06-21 19:23:02. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.

Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.

Ingredienser

(6 portioner)

Pajdeg

– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten

Pajfyllning

– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag

Gör så här, pajdeg

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Gör så här, pajfyllning:

1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Tidsåtgång

ca 50 minuter

Serveras med

Glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.