Alternativ användning av bakboken…

Fick ett mms från min lillasyster Yvonne…

Kolla här hur min systerson Mikael har det i sitt kök!

Detta tyder på att bakboken är så vacker att den pryder en plats på finhyllan!

Dock ska vi vara lite ärliga här, det är hans sambo Mia som inreder…

God smak ser jag, eller vad tycker ni?

Ett härligt användningsområde för boken även om man inte äter LCHF ;)

 

Bloggar etiketter: ,

Baka med LCHF och lite om nästa bok

Nu har vi jobbat hårt jag och Martin med att fota nästa bok. Vi har fotat 35 recept under två dagar och har 5 recept kvar och dessa ska vi ta i juni, efter jag kommit hem från lilla semestern på Kreta, där vi ju ska fira makens 50 års dag.

Idag när jag kikar på vilka böcker som ligger på Bokus topplistan för alla mat & dryck böcker så hittar man fortfarande min lilla bakbok där.

Denna vecka ligger den på 11 plats och det mest fantastiska är ju att den legat på topplistan i varje vecka i 4 månader nu.

Undra om nästa bok också kommer sälja som smör ;)

 

 

 

Bloggar etiketter:

LCHF recept för Chokladfondant

Supergott! Chokladfondant för dig som äter enligt LCHF.

LCHF Chokladfondant
Portioner: 6 st

Ingredienser
100 g choklad minst 70%
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 ägg
0.5 dl sukrin
100 g smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200 g.
Börja med att vispa ägg, sukrin och vanlijpulvret fluffigt, smält sedan chokladen med smöret. Blanda ihop de uppvispade äggen med den smälta chokladen/smöret, blanda runt lite så det blir tjockt och lite glansigt. Häll upp i formar, och ha i ugnen i max 4 minuter, så får ni gudomliga fondanter!

LCHF recept för Torsk med ostsås och sparris

En lättlagad lunch med god ostsås och sparris!

LCHF Torsk med ostsås och sparris
Portioner: 2 st

Ingredienser

200 g torsk
1/2 dl grädde
50 g smör
25 g crème fraîche
100 g riven ost av valfri sort ( vi tog gouda och parmesan)
100 g sparris
Flingsalt

Gör så här

Släng ner torsken i en kastrull och låt koka i ca 20 minuter, salta och vitpeppra.
Värm upp pannan och ner med smör och sparris, flingsalta och låt få färg.
Riv osten och lägg ner i en kastrull tillsammans med grädden och crème fraîchen, se till att röra hela tiden så osten inte bränner.
Ta ner några klickar smör i såsen för att få den smidig, och smaka av för att finna rätt balans!
Sen är det bara att lägga upp och njuta! Det gör inget att ostsåsen är lite syrlig, den neutraliseras lite av torsken.

Man blir lite ledsen…

När man surfar in på näthandelsajter och under LCHF hittar bröd och kakmix med vetegluten tillsatt blir man väldigt ledsen. Det är tyvärr ett flertal som man finner detta hos.

I min LCHF ingår inte vetegluten och gluten, varför? Den skapar ohälsa.

Varför den gör det?

Vill du vara säker på att ditt bröd du köper eller bakmixen du använder är helt utan gluten så LÄS på förpackningen.

En nätbutik som går att lita på är
LCHF butiken
de tar inte in något med gluten i överhuvudtaget. Härligt med företag som har en policy som de inte tjänar pengar på…

Så var kritisk när du rör dig i näthandeln och lita inte på en produkt även om den står under en flik LCHF, även kolhydratshalten bör funderas över, den är ofta inte utsatt. Maila alltid kundtjänst och fråga innan köp. Räkna alltid med att du själv måste ta ansvar för vad du köper och om varan är ok och hälsosam. De flesta företag är bara ute efter att tjäna pengar och bryr sig inte om din hälsa, den får du bry dig om själv…

Bara lite välmenande varningar från mig. :)

 

 

LCHF recept för Hamburgare

En snabblagad hamburgare i romansalladsblad som är precis lika god som den ser ut.

LCHF Hamburgare
Portioner: 1 st
Recept från: http://annikarogneby.se/lchf/lite-snabbmat-kan-ju-vara-gott-lchf/

Ingredienser
Hambugerkött
Några romansalladsblad

Hamburgerdressing
Majonäs
Tomatpuré
Gräddfil alt creme fraische
Finhackad rödlök
Ev en skvätt tacosås alt chiliflakes
salt och peppar

Gör så här
Börja med att ersätta de klassiska hamburgerbröden med några romansalladsblad. Stek sedan bacon, finhacka rödlök och lägg på en ostskiva. Vipa sedan ihop ingredienserna för dressingen.

Lägg allt detta i din hamburgare och njut!

Har du någon egen version av LCHF Hamburgare?

Baka med LCHF på Byttorps Finbageri!

Nu har man på Byttorps Finbageri börjat baka ur min bakbok Baka med LCHF!!

Här är det min Choklad- mazarinkaka man bakat upp.

Det bir fler sorter framöver  när värmen och fikasuget sätter in lovar dom! :D

De bakar nu med kokosnötsmjölet, vilket är super, nu kan vi äntligen få fikabröd med superlågt kolhydratshalt även på bagis!
Borgar för jättegoda semlor nästa semlesäsong också ;)

Alla som i sommar besöker staden Borås, leta upp Byttorps finbageri och  köp!!

ps. kolla vilken tjusig skyltning de gjort! ds

 

Bloggar etiketter: ,

Mazarinrutor med chokladglasyr
Mazarinrutor med chokladglasyr
Källa: Marianns LCHF mat & bak
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:
125 g smält osaltat smör
4 ägg
3 msk erythritol (sötrix, sötin o sukrin) och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
4-6 malda bittermandlar
2 tsk bakpulver

Chokladglasyr
50 g choklad 90% eller råchoklad
1 dl grädde
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning
Gör så här:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden och smälta smöret
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
3. Grädda i liten långpanna (15×25)175 grader ca 25 min. Låt svalna
4. Chokladglasyren: smält chokladen, grädden och smöret, blanda väl. Ställ kallt och när den stelnat till lagom bredbar konsistens breder man krämen över sval kaka. Förvaras svalt.
NJUT!

©MariannAndersson
Mazarinrutor med chokladglasyr
Mazarinrutor med chokladglasyr
Källa: Marianns LCHF mat & bak
Portioner: 8-10 bitar

Ingredienser:
125 g smält osaltat smör
4 ägg
3 msk erythritol (sötrix, sötin o sukrin) och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
4-6 malda bittermandlar
2 tsk bakpulver

Chokladglasyr
50 g choklad 90% eller råchoklad
1 dl grädde
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning
Gör så här:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden och smälta smöret
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
3. Grädda i liten långpanna (15×25)175 grader ca 25 min. Låt svalna
4. Chokladglasyren: smält chokladen och grädden, blanda väl. Ställ kallt och när den stelnat till lagom bredbar konsistens breder man krämen över sval kaka. Förvaras svalt.
NJUT!

©MariannAndersson
Mazarinrutor med chokladglasyr

ca 8-10 bitar

Ingredienser
125 g smält osaltat smör
4 ägg
3 msk erythritol (sötrix, sötin o sukrin) och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
0,25 dl pofiber
4-6  malda bittermandlar
2 tsk bakpulver

Chokladglasyr:
50 g choklad 90% eller råchoklad
1 dl grädde
2 msk erythritol  och 1/4 krm stevia eller annan egen vald sötning

Gör så här:
1. Vispa ägg och sötning fluffigt och häll i grädden och smälta smöret
2. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner det i smeten väl.
3. Grädda i liten långpanna (15×25)175 grader ca 25 min. Låt svalna
4. Chokladglasyren: smält chokladen och ta i grädden och sötning , blanda väl. Ställ kallt och när den stelnat till lagom bredbar konsistens breder man krämen över sval kaka. Förvaras svalt.
NJUT!

©MariannAndersson

 

 

 

 

Bloggar etiketter: , , , ,