Krämig Zucchinisallad
Potatissallad är en av de potatisrätter jag kan sakna ibland, sen jag gick över till lågkolhydratkost.
Annars är saknaden av den vita knölen knappt märkbar, det finns så många bra ersättningar bland alla goda grönsaker.
Späd zucchini som steks eller kokas lätt påminner både i smak och konsistens om potatis i en sallad.
Tillsammans med lök och kapris, blir den här salladen faktiskt ännu bättre.
Den ger en god mättnadskänsla utan den så vanliga tröttheten som kommer efter en måltid med potatis.
Vi åt den till en fin bit Lax, men den passar förstås lika bra till Rostbiff, Revbensspjäll eller som tillbehör på en Picknick eller Grillbuffé.
Smaksättningen kan då varieras med till exempel Persilja, Basilika eller Timjan.
Zucchinisallad
1 liten Zucchini
2 msk Smör
1 msk pressad Citron
Havssalt och Svartpeppar
½ dl Majonnäs
½ dl Grädde
½ dl finhackad Dill
1 finhackad liten, gul Lök
2 msk Kapris
Skär zucchinin i små bitar. Bryn dem lätt i smöret några minuter. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
Låt svalna innan de övriga ingredienserna blandas ner. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.