Styrketräning och PF

Det kan nog passa sig med en liten redovisning då det gått 9 veckor av styrketräning och periodisk fasta har jag sysslat med sedan 26/4 dvs 16 veckor.
Vad händer kanske någon undrar?
Inte mycket…

De kilon som jag redovisat minus förut är fortfarande borta dvs, sammanlagt 3-4 kg.

Jag tränar styrka ca 3-4 gånger i veckan och konditionsträning blir inte längre av. Däremot går jag  i ca 20 minuter i samband med styrketräningen.
Ökat vikterna har jag gjort och att känna mig starkare och rörligare trivs jag med.
Periodiska fastan funkar fint, känns väl som att det är ett bra sätt att äta på alltid.

Då jag vill ner minst 10 kg i vikt, så grunnar jag nu över om jag ska köra lite kalorireducering?
Dvs 1500 kcal per dag absolut inte mer. Kanske provar det till hösten. Nu över sommaren vill jag inte labba med maten.

Tycker nog att jag kan kosta på mig att labba lite med den, då jag ju ätit konstant ca samma mängd mat i 3 år och snålt med kolhydrater och inget händer…
Platåer kanske någon tänker, platåer varar inte i över tre år…
Muskler väger mer en fett kanske någon annan tänker, jooo men har man minst 10 kg övervikt (15 om man ska vara petig) så bör det gå neråt…
Tränar ju inte som en tyngdlyftare, störtloppsåkare mfl precis ;)

Men jag tränar på och gör mina överväganden framåt höstkanten så får vi se.
Någon annan som fortfarande PF´ar och tränar/prommenerar, hur går det för er?

 

 

Bloggar etiketter: , ,

LCHF recept för Kalkongryta

Här är ett gott och nyttigt recept för dig på LCHF-metoden. Passar perfekt till lunch eller middag.

LCHF Kalkongryta
Portioner: 4 st
Tid: 30 min

Ingredienser
600 g kalkonbröstfilé
5 dl grädde
100 g vitkål
1 grön paprika
1 broccoli
Valfria kryddor
1 tsk guarkärnmjöl

Så här gör man
Skiva kalkonbröstet i tunna skivor, lägg den i en plastpåse som du häller olja i och valfria kryddor, skaka runt ordentligt och låt det dra till sig lite. Skriva under tiden ner vitkålen, paprikan och broccolin.
Ta en traktörpanna och släng ner en stor klick smör, ner med kalkonbröstet och stek ordentligt så det får en fin yta, ner med grönsakerna och blanda runt bra, så allt blir genomstekt och får färg. Ner med grädden och guarkärnmjölet(eller redix, finns att köpa lchfbutiker på nätet, jättebra redning!) så det får en lite fastare konsistens. Smaka av och justera kryddning vid behov.

Egg McMuffin


Nu har jag gjort Egg McMuffins! Inte ett dugg svårt och sååå, jag säger då bara sååå mycket godare än McDonalds egna som ibland kan vara lite ”gummi-aktig” om ni provat?

Dessa gjorde jag i muffinmakern och de blev frasiga, mjuka, och ägget sådär perfekt som man själv vill ha det. Lite mjuk och rinnig äggula tycker jag är godast och det är bara tiden i muffinmakern som justerar detta. Öppna och tjuvkika lite då å då, sen tar du upp dom när dom är helt perfekt i ditt tycke. Brödet blir inte på något sätt bränt eller hårt utan mer frasigt i kanterna och mjukt, som nybakade!

Ja, har man ingen muffinmaker (eller kanske har du turen att vinna en?!), så hade jag provat att göra detta i en vanlig liten rund portionsform i ugnen. Finns ju oändliga många storlekar och formar i porslin som är ugnsfasta som funkar att göra i små portionsstorlekar. Tex. Le creuset´s små ramikiner, suffléformar, pannacottaformar, eller i en helt vanlig temugg?! Å sen skjuts in i ugnen med dom istället!

Jag använde mig utav Frisco hamburgerbröd för de låg så passande i brödlådan så jag tog ut små rundlar av dem med botten och lock i ett. Lite smör på bottenbrödet, en skiva smältost/emmentaler alt. cheddar, (ta ut runda formar med ett upp & nedvänt glas). Peta ner botten + ostskiva i hälften av hålen på muffinmakern. Knäck ett ägg på varje (litet ägg). Lägg locken i dom övriga tre tomma hålen så de får lite krispig yta. Stäng locket några minuter och kolla till äggen då och då och ta upp när dom är helt perfekta i ditt tycke.

Lite salt och peppar på ägget, sen på med locket! Klart! :-P

TIPS!!
Klipp långa remsor av bakplåtpapper som du lägger i botten och låter flikarna sticka upp på varje sida, då lyfter du enkelt du upp din muffins hel, rund och fin utan att bränna fingrarna dessutom. Fiffigt tips jag kom på i efterhand såklart! ;-)


Egg McMuffins; Bröd, ägg, ost…


Bottenbröd + ost, knäck ägget ovanpå och grädda locket vid sidan om så det blir mjukt och krispigt!


Såhär!


Sen när det är klart, blir det såhär! På med lite salt och peppar på ägget och lägg på locket.


Färdigt!


Och naturligtvis en insider-bild också… :-P

Lördagsgodis med Choklad och Kokos à la Paleo och LCHF

En liten njutning till kaffet

Ibland tycker jag det kan vara gott med en liten godsak till kaffet, bara den inte är för söt.

Jag hittade på ett nytt godis på Paleo-vis i mitt arbete med recept till Restaurang PriMaten.

Stenålderskost är ju naturligt mjölkfri, annars finns många likheter med LCHF-kosten.

Ofta äter jag inte annat än ost, nötter eller varmrökt fläsk till favoritkaffet just nu, Ekologiska Zoega’s Hazienda.

Till för 3 år sedan var höjden av njutning för mig en kanelbulle eller småkakor till kaffet.

Ja, inte bara en, jag angrep dem oftast i flock.

Nu äter jag varken socker eller gluten längre, så de finns inte med bland fikafavoriterna.

Även bakverk sötade med Stevia eller Sukrin faller mig inte riktigt på läppen längre, de smakar antingen för sött eller har en bismak.

Men den här lilla godbiten är alldeles lagom i sötman, som bara kommer från kokosgrädden och lite honung.

Några bitar mörk choklad äter många LCHF-are med glädje, så varför inte testa ett nytt lördagsgodis att njuta av.

Kolhydrathalten blir inte nämnvärt hög av den här lilla mängden honung.

Den här chokladbiten blir ett ännu bättre alternativ än den köpta chokladen, med nyttigt kokosfett och ägg inblandat.

Passar förstås utmärkt även för alla laktos- och kasein-intoleranta.

Tål Du inte ägg heller, så uteslut bara det, chokladen blir bara lite fastare.

Kokoschoklad med Kanel

100 gr Kokosgrädde

50 gr Kokosfett

30 gr Kokosflingor

30 gr hackade Cashewnötter

1 Ekologiskt Ägg

3 msk Kakao

1-2 tsk Honung

1 tsk Kanel

2 krm Äkta Vaniljpulver

1 krm Havssalt

Smält kokosfettet och vispa ner de övriga ingredienserna med elvisp. Smaka av om det är lagom sötma och sälta.

Skeda upp i ischokladformar eller kyl i en form till en fyrkantig kaka.

Skär kakan i små bitar när den stelnat och pudra med kakao eller kanel.

Förvara i kyl eller i frysen och ta fram eftersom.


Styrketräning, konditionsträning och PF

Nu har jag styrketränat i 3 veckor.
Då jag är en enveten person och kan ge järnet så har det blivit exakt varannan dag jag stryketränat (vikterna har ökats ;) ) och jag har ca 2 gg i veckan tränat kondition.
Min PF funkar utmärkt, härligt att slippa fokus på mat i flera timmar. Jag antar att jag fortsätter min PF även på Kreta, jag får se det när jag är där och om det funkar med bra mat på dagen.

Hur har det då gått med min vikt under dessa 14 dagar?

Jag gick ju ner 1 kg på första veckan med styrketräning och nu har det inte hänt något på 2 veckor, inte ett gram alltså…

Jag fortsätter då jag ju är en enveten person ;) på den inslagna vägen, men veckan på Kreta lär det inte hända mkt av sådana saker.

Jag hoppas också att det händer något på vågen framöver, annars lär jag tappa lusten…

Varför det inte händer mer begriper jag inte, då de flesta säger att styrketräning “is the shit”?
Återstår att se om det är det, eller om det också bara är snack…

Många säger väl att jag bygger muskler och det är nog sant, men då jag har minst 10 kg att gå ner  bör ju något även hända på vågen…

 

 

Bloggar etiketter: , , ,

Redovisning av PF och träning

Ny vecka och vägning  idag.

Nu känns det genast bättre, 1 kg mindre på vågen under denna vecka!
En takt jag gillar ;)
Bara 10 kvar…
Sammanlagd viktnedgång av raska morgonprommisar i stort sett varje dag i 5 v och PF =periodisk fasta i 6 v och styrketräning i 1 vecka är nu då 3,5 kg.

Min styrketräning som jag ju började förra måndagen går superfint, kul faktiskt.
Det har blivit 3 gånger denna vecka och inte två som jag först tänkte.
Min tanke är nu att styrketräna varannandag och göra någon snabb morgonprommis ca 2 gg veckan.

Jag kör denna variant from nu och till Kreta ( 25/5)

Hoppas på att det händer mer både på kroppen och vågen.

Att skippa frukost och bara äta mellan 12-18 går hur lätt som helst. Skönt att släppa fokus på mat på förmiddagen.
Fascinerande hur länge man kan gå utan mat när man är fettdriven och fascinerande näst intill mirakel att kunna styrketräna efter 17 timmars fasta.
Detta hade ju aldrig gått i mitt tidigare liv.

Hur går det för er andra?

 

Bloggar etiketter: , ,

PF, prommenader och nu läggs till styrketräning

Jag har ju i 5 veckor PF´at (periodisk fasta) och sedan 4 veckor gått raska morgonprommenader i 40 minuter så gott som varje dag.
Vad har hänt?
Minus 2,5 kg på vågen… inga stora mängder men man får vara nöjd.

Idag ska jag börja och styrkträna 2 gg i veckan, min plan är framöver tisdag och fredag och göra detta en dryg timma innan min fasta slutar kl 12.
Detta ska ju enligt många vara effektivt, så nu ska jag testa detta. När detta är provat så har jag nog provat allt utom att svälta…

Om den som undrar över vad jag äter och att jag äter kanske för mycket och därför inte gå ner i vikt, tycker jag att jag inte kan äta mindre utan att uppleva det som svält.

Normalt äter jag 3 ägg på morgonen, nu när jag bryter fastan kl 12 äter jag ca 4 ägg och ibland lite bacon till bara några få skivor. här kommer också en mugg kaffe och ibland en halv 90% chokladruta.
Normalt till lunch brukar det bli ca 3 ägg igen.
Middag äter jag sedan runt 17-18 tiden och då blir det 250-300 g kött, fisk eller fågel, lite grönt till det. Det kan bli lite mandlar, eller lite ost, till helgen kan det bli en dessert med lite bär och grädde och också nötter. Har vi bakat något blir det en bit av det.

När jag räknar ut så hamnar jag på 1600kcal – 1800 kcal. Äter jag mindre än så anser jag att jag svälter.
Så när jag äter “normalt” så äter jag ca samma fast 3-4 ägg mer än nu när jag kör PF.

Detta är min lilla redovisning.
Hur går det för er andra?

ett litet ps, mina prommenader kommer inte vara lika många from nu ;)

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Min första instruktion på gymmet :)

GYMMIX

idag fick jag en instruktion av Hanna på Gymmix!
Supertrevlig tjej som tyvärr ( för mig, men tur för henne) blir mammaledig några månader nu.

Men jag fick bra och  inspirerande instruktioner och nu går jag igång, känns som jag är taggad för detta och då bör man ju passa på ;)

Jag börjar runt 1 maj och nu jäddrar ska det hända något med kroppastollen!!

Bäst av allt verkar vara att min rygg kommer bli bra av detta, den svagaste delen i min kropp…

Så det blir nu periodisk fasta till 12.00 och kl 11 tränar jag styrketräning.
Blir spännande att se vad som händer då!

Givetvis blir ni uppdaterade om mina eskapader på Gymmix!

 

 

Bloggar etiketter: ,

Periodiska fastan och de raska morgonprommisarna

Ja tänker att jag redovisar dessa mina 3 veckor med periodisk fasta och 2 veckor med raska morgonpomenader.

Ingen kul syn på vågen i alla fall :(   + 7 hg ??  sammanlagd minus nu då ca 2 kg.

Dock säger snälla människor runt mig att det syns… jag tror inte på dem, de är bara snälla.

Jag har denna v 3 (PF)  resp v 2 (prom) gått varje dag 40 min väldigt raskt både nerför och i uppförsbackar, försöker hålla samma takt oavsett.
Ni som är nya läsare av detta så är PF Periodisk Fasta och mitt ätfönster har jag förlagt till kl. 12-18, dvs jag fastar i 18 timmar och äter under 6 timmar. tidigare inlägg.

Jag tänker dock inte ge mig har jag bestämt testa detta till 24 maj så gör jag det. Det är först då den egentligen utvärderingen sker.

Ni som hängt på hur går det för er?

Fler som vill hänga på?

ett litet tillägg, min uppskattning på vad jag äter över en dag är ca, 1600-700kcal, 100 g protein, 130-50 g fett, 5-15 g kolhydrater.

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Fettförbrännande (?) morgonpromenader och PF

Jag har alltså börjat med just detta.
PF är periodisk fasta och detta vet den som läst bloggen under längre tid att jag gjort tidigare, vid två tillfällen.
jag brukar då minska i vikt ca 4-5 kg, detta sker under ca 4 veckor sedan har det varit stopp. jag har som längst PF´at under två månader.
Mitt ätfönster är förlagt till mellan kl 12-18 dvs 6 timmar, det är alltså då jag äter, fastar gör jag mellan 18-12.00 dvs 18 timmar. Man brukar skriva detta 18/6.

Nu har jag  PF´at i 2,5 veckor och lagt till raska morgonpromenader  i skogen minst 5 dagar i veckan sedan 1,5 veckor tillbaka.

Detta innebär att jag promenerar raskt i 40 minuter runt kl 7-8 tiden på morgonen, äter inte “frukost” förrän kl 12.
Ska bli spännande att se om detta kan driva ner vikten mer än ca 4 kg.
Min plan är att köra detta fram till 24/5, för sedan åker vi till Kreta för att fira makens 50 års dag!

Jag kommer redovisa  när det närmar sig hur detta gick. Det som hänt hittilldags är nästan 3 kg minus.

Jag hoppas detta med raska morgonprommisar är det som gör tricket. När jag gjorde det för ca 8 år sedan gick jag ner 17 kg på morgonprommisar och en halv GI diet på 4 månader.
Ni som följt mig vet ju att jag gärna går ner 10 kg minst till…

Problemet har varit att när jag slutar PF´a så smyger sig de några kilona på igen.
Likaså då jag sprang som en galning i somras och vintern blev stillasittande, så smög sig de stackars få kilon som jag gick ner tillbaka igen.
När jag sprang 50 min VARJE DAG i 2 mån så gick jag ner 2 kg på det… och klämde ett kilo till på att springa varannan dag i 5 månader…
Näe, det var inte värt den uppoffring det innebar att ränna så mkt och bara tappa högst 3 kg. Jooo jag vet att det blev en omfördelning och att muskler väger mer än fett ;)

Så nu ska här testas denna metod, den funkade ju en annan gång, hoppas man bara inte är för “gammal” nu.
Det finns ju en enda sak jag inte provat och det är ju styrketräning… drar mig för det…
Dock läser vi nu både jag och maken boken Träna med LCHF av Jonas Bergqvist, vi får väl se om jag kan uppbåda denna lust till sådan träning, OM inte detta funkar som jag nu testar.

Så långt jag läst kan jag väl rekommendera boken för de som tränar och eller vill börja träna och äter LCHF!

Någon kanske undrar vad jag äter under mitt ätfönster?

Kl 12.00 blir det oftast 4-5 stekta ägg ( 5 om de är ynkliga) eller i form av omelett, gör jag omelett blir det också oftast lite purjo i. Stekt givetvis i smör ca 50 gram, allt ätes.
Kl 17.30 blir det middag och då kött, fisk eller fågel i ca 250-300 gram tillagat med rejält med smör och ibland med grädde/CF, alltid några grönsaker av något slag.
Ibland under ätfönstret blir det en liten näve nötter, ibland en kaka om det är helg.
Dricker endast vatten under fastan och kaffet dricks under ätfönstret.

Så ser det ut ungefär.

Wish me luck!

Bloggar etiketter: , ,