Mer god kokboksreklam
Nu skrivs det mycket om nya kokböcker här på bloggen, både om mina egna och nyutgivna böcker från mina författarkollegor.
Jag tycker nämligen att en kokbok är bland det bästa man kan ge bort i julklapp, den ger ju matglädje hela året.
Igår utgavs Anne Aobadias nya Vardagsgott som innehåller just 52 recept, så man kan testa nåt nytt varje vecka.
Anne som i vardagslag jobbar med Team Kostdoktorn och skriver LCHF-recept, har tidigare förutom att driva tidningen Matkärlek även skrivit två mycket hyllade kokböcker, Matkärlek och Mera Matkärlek.
Den här boken beskriver Anne själv så här, tankar som även jag instämmer till fullo i med mina recept:
”Jag gillar enkla recept, som bjuder på tydliga smaker, trots minimal insats i köket.
En liten twist är okej men annars ska det vara superenkelt.
Det viktiga för mig är att LCHF verkligen fungerar till vardags!”
Det här är ett recept jag absolut ska testa framöver eftersom jag är så förtjust i indisk mat.
Naanbröd från Matkärlek
Foto Emma Shevtzoff
Naanbröd med vitlökssmör 6-8 st
2 dl kokosnötsmjöl
2 msk fiberhusk
½ tsk lökpulver
1 tsk bakpulver
½-1 tsk salt
1 dl neutral olja eller kokosolja
4–5 dl hett vatten
olja att steka i, valfritt
100 g smör
1–2 vitlöksklyftor
flingsalt, valfritt
Blanda alla torra ingredienserna i en skål.
Tillsätt olja och sedan hett vatten och rör om ordentligt.
Låt svälla och kavla eller bred runda bröd på bakplåtspapper eller direkt på köksbänken.
Stek varsamt med eller utan olja i stekpanna tills bröden fått fint färg och jäst ordentligt.
Sätt ugnen på 70 grader och håll bröden varma medan du steker vidare.
Smält smöret och blanda den färskpressade vitlöken i.
Pensla smöret på bröden och smula flingsalt över.
Resten av vitlökssmöret häller du i en skål och doppar brödbitar i.