Sensommarlyx
Idag kommer ett tips för dig som vill njuta av skaldjur på grillen.
Det ena behöver ju inte utesluta det andra förstås, det finns ju fler dagar att unna sig lite extra gott.
Grillade tigerräkor tycker jag om, det gäller att se till att köpa såna som är ASC-märkta.
Grilla dem bara ½ minut på varje sida så de inte blir sega, lägg dem sen vid sidan av glöden en stund så värmen fördelas jämnt inne i räkorna, då blir de som saftigast.
Du kan annars använda vanliga ishavsräkor med skal till spetten, det blir också gott.
Citronsås
2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche/kokosgrädde
1 dl hackad citronmeliss
1 dl finhackad gul paprika
Rivet skal och saft från 1 ekologisk citron
1 tsk ekologisk citronpeppar
Salt
Vispa samman majonnäs och crème fraiche.
Rör ner citronmeliss, paprika, citronsaft och skal, smaka av med salt och citronpeppar.
Låt stå kallt en timme, så utvecklas smaken bättre.
Servera till de grillade räkorna, såsen passar fint även till fisk och grönsaksrätter.
Vill du njuta av fler av mina grillade skaldjur, klicka på Mikael Erikssons bilder här nedan så hittar du till min grillkokbok.